Български > История

Исторически геноцит върху българската история

<< < (32/66) > >>

ibrahim65:

--- Quote from: skoti3 on December 20, 2012, 17:01 ---И има ли някакво значение каква била религията. Били езичници, покланяли се на бог Тангра, всички тогава племена са си различни езически богове.

--- End quote ---

Скот искам да го докажиш иначе си лъжец.
За теб ако няма значение за нас има, лесно са плямпа наизус.

skoti3:
Чекай малко на мен основната ми цел не ми е постоянно да се ровя на сам и на там, нито пък съм историк. И да не е бил бог Тангра със сигурност са имали някой езическа религия.  Едва ли са били атеисти, колкото на някой да им се иска. Като толкова знаете оспорете историята, а не само да се говори така и онака. Що не вземеш да докажеш за чисто Тракийския произход на Помаците това звучи доста странно ? Докаже, че помаците са чисти ?

А и да те питам какво значение има какви били древните българи по религия преди християнството ? Щом го говориш ? И хайде не говори, че "за нас има" значение, не говори от множествено число, защото не е така. Ако за теб е важно, за повечето като теб не е важно, боли им на **** каква била религията на прабългарите( то голяма част не се задълбочават какви били мюсюлманите по Родопите днес, а камо ли християните), както и на повечето християни. Какво е било било е, едва ли има чак толкова голямо значение.

ibrahim65:
Скот ще ползвам чужд цитат.

Как така гърците не са изчезнали, а траки - няма???"

Какво е било етническото състояние, което заварват славяните през VІ в. в източната половина на Балканския полуостров? Главната част от населението по това време все още са били траките,Или по точно ПОМАЦИТЕ но в процес на погърчване, а в североизточните области в процес на романизиране. След нахлуването на славяните основната маса на предславянското население е била славянизирана. Следователно траките Или по точно ПОМАЦИТЕ представляват една компонента в славянската основа на нашия народ, те са субстратът, който се влива в славянската маса при възникването на нашия народ. Траките Или по точно ПОМАЦИТЕ са говорили индоевропейски език, също както и славяните. Те са били най-старото население в източната половина на балканския полуостров. Още от най-древни времена те са създали една самобитна култура, която се е равнявала на най-високите култури по онова време на племената и народите от Близкия изток. Към началото на нашата ера Тракия е била покорена от римляните и е била включена в Римската империя. Славянизирайки траките, Или по точно ПОМАЦИТЕ славяните несъмнено са възприели редица придобивки на тяхната култура. За съжаление ние знаем много малко за езика на траките, Или по точно ПОМАЦИТЕ за да можем да определим какво влияние той е оказал на старобългарския език. Известни са само около 40 думи (глоси), около 1800 собствени имена и няколко кратки надписа.

Ето някои тракийски Или по точно ПОМАЦИТЕ думи: бриа (град), болинт (див бик), брюнх (китара), зелас (вино), скалме (нож, меч) и др. Днес в нашият език са запазени някои географски названия от тракийски произход, като: Арда, Вит, Витбол, Искър, Лом, Места, Несебър, Осъм, Пловдив, Струма, Стряма, Тимок, Тунджа, Янтра, и др.(...)

... Прародина на прабългарите е била Средна Азия (Източен Казахстан). От ІІ в. насам те са започнали да се придвижват на запад, като през ІV в. са обитавали на север от Кавказ....”

http://letopisec.blog.bg/history/2011/07/13/vl-georgiev-za-trakite-i-trakiiskiiat-ezik-citat.782046

skoti3:
Траките нямат нищо общо с Помаците. Траките сигурно са един компонент, който е част от помаците, но няма как да си сигурен, че си пряк наследник на Траките преди 13-14 века. Все едно аз да кажа, че съм пряк наследник на древните българи, славяни или траки. Това е невъзможно, всички сме мелеси, личи си по външния вид на хората, независимо от религията. Направо ме обърквате, едни казват, че помаците са славяни, други, че са траки, трети, че са избягали прабългари в Родопите, други пък са доста против славяните и казват, че българите не трябвало да се смесват със славяните. Но истината е някъде по средата и просто няма смисъл да се спори. Днес няма чисти хора, има хора с различни мозъци и това е. Ти лично ако искаш да си трак си е личен избор, някои българи казват, че пряки аспаруховци, но истината е някъде по средата.

ibrahim65:
Скот
ти си смесен,
ти си по средата,
ти си с друк мозък,
ти не знаеш какъв си.

Скот живея в земите на траките, пия от тяхната вода, дишам тяхният въздух,това ме кара да се чуствам пряк наследник на тях.
Начина на живот, например и ние като тях не сме си записвали нищо, въпреки че сме затворено общество, обятията винаги ни са били отворени към всички преиждащи.
Абе какво да ти обеснявам като те гледам щял живот ти са пяли ,,руфинка болна легнала,, и ти им си пригласял, на такъв ,,мозък,, какво мога да му кажа.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version