Български > Религия и мистика

Забрадката - аксесоар, символ или задължение

<< < (25/99) > >>

PETER:

--- Quote from: KaraIbrahim on July 12, 2010, 17:35 --- Петре,замисли се!
Ако няма необходимата техника един полицай,за какво тогава е нужно на личната ми карта да има и пръстовите ми отпечатъци?!

--- End quote ---

Отдавна съм се замислил и съм раздвоен по този въпрос с отпечатъците.
Право да си кажа, той ме тревожи много повече от някакви си забрадки.

Та целта не е за оскъпяване, а про-форма е за защита срещу терористи.
Истинската причина обаче е да се събере база данни с отпечатъци на всички хора и да се ползва по някакъв начин в интерес на власта.
Виж това за да разбереш какво точно ме притеснява
http://efb.bg/flv/naredba40.html
http://bogomil.info/dr/

Да, в началото уличен полицай, нотариус, банкер и т.н. няма да имат детектор за отпечатъци, но с развитие на технологиите, един ден със сигурност ще имат.

Иначе и аз съм любопитен как е по другите държави. :)

Шали:

--- Quote ---В отговор на въпроса няма как да не спомена пак организация Ислямски или Мюсюлмански братя.Организация забранена в половината арабски страни и повечето от европойските. А, защо  е забранена е предмет на друга дискусия..

--- End quote ---
Ahammm  :o Useshta se promqnata, spor nqma. I edva li shte e za dobro.

pemben:

--- Quote from: Gelina on July 12, 2010, 15:36 ---Ако една жена постоянно е със забрадка,няма ли да е по лесна за разпознаване и на личната карта, ако е с нея? Разликата е огромна ако на документа за самоличност е с прическа,а в действителността със забрадка. 8) Няма да я познаят на границата! ;D

--- End quote ---
kogato minavam granitsata postoyanno razglejdat vsickite mi dokumenti-soforska knijka,cerven pasport i Men-saotvetno,a ako pokaja i turskiya si pasport i hepten izpadat v sok-nito snimkite ot razlicnite dokumenti si prilicat ,nito pik az sas tyah-SOKK...:)))

Rasate:
Прокуратурата в Пазарджик поема скандалния случай с имама
14.07.2010 10:44

Ахмед Ахмедов карал мюсюлманките да се снимат забрадени
Окръжната прокуратура в Пазарджик подхваща скандалния случай с мюсюлманския проповедник, който увещава жени да се снимат забрадени за личните си документи.

"Ако се установят данни за престъпление, прокуратурата ще започне разследване", коментира за Dnes.bg говорителят на магистратите Снежана Стоянова.

Преди дни общинският съветник от областния град Райко Живков алармира Dnes.bg, че в ромската махала обикаля Ахмед Ахмедов, който увещавал мюсюлманките да се снимат само със забрадки.

Ахмедов вече е бил осъждан през 2005 година за участие в радикална ислямска организация.

Според правилника за издаване на български документи за самоличност на снимката трябва да се вижда 1 сантиметър от косата и да са открити двете уши.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/07/14/prokuraturata-v-pazardjik-poema-skandalniia-sluchai-s-imama.94464

muti6:
Твърдо ДА на забрадките в училище!

Днес сутринта при Коритаров имаше дискусия относно забраната за носене на мюсюлмански забрадки от ученичките . Поканени бяха Красимир Кънев, председател на Български хелзинкски комитет, Васил Василев, директор на гимназията в Девин и една стресната ученичка в гимназията по електротехника в Девин -  Ремзие Шаиб.
Формалният повод за предаването е бил репортаж на в-к "Сега" от вчера, според която комисията на Кемал Еюп (за защита от  дискриминацията) е оставила без последствие жалбата на три ученички срещу наложеното им ходене на училище без забрадки.

Според мен въпросът е важен и не трябва да се отхвърля носенето на забрадки с лека ръка. За добро или лошо в България има голяма група от хора с мюсюлманско самосъзнание. Техните семейства и в частност дъщери, следват традиции различни от нашите. Даже мобилните им телефони не звучат с новия хит на Анелия, а мечтата в живота им не е да спечелят Мюзик Айдъл или да станат чалга певици и/или мутреси.

Какво според защитниците на тезата за забраната, ще се случи ако забраним носенето на забрадки? За разлика от ученичките с къси полички и цици на показ, тези не ходят забрадени по свое желание. Може би логиката е, че ако забраним забрадките, бащите на тези деца ще размислят и ще ги пуснат така? Може би ще им купят и по една къса поличка? Да, ама не!
http://www.kenanoff.com/blog/archives/276

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version