Български > Религия и мистика

Забрадката - аксесоар, символ или задължение

<< < (61/99) > >>

Mariana:

--- Quote from: ibrahim65 on January 19, 2012, 19:16 ---Здр  Mariana радвам че си тук сред нас има определена култура в теб пък и жените са малко тук...
Но ми позволи да не се съглася с твоите наименувания тази вечер просто съм изненадан.
Правила за опаковане на жените по подобен грозен и отблъскващ начин,
Би трябвало да опознаеш малко повече тези правила за които говориш че не приличат на затвор.
Знаеш ли мила светът не се върти покрай Европа има и други измерения други култури и правила.
Аз съм ПОМАК и от моя гледна точка бурката е отживелица но при нас има един известен лаф..
Моята роза е само моя и аз ще я миришам.

--- End quote ---

Не може, Ибрахим, като отиде една европейка примерно в Саудитска Арабия, да е задължена да покрие главата си, да придобие външен вид, какъвто е приет в съответната страна, а когато една саудитка примерно отиде в Европа, да иска задължително да ходи с бурка.

И това няма нищо общо с твоята роза.
Това има общо с прокарването на едно, съвсем символично казало, ислямско средновековие в Европа. (Символично, като сравнение с християнското средновековие, понеже през средните векове ислямът в някои отношения е бил доста по-отворен от сега.)

-------------------------
п.с.: Колкото до цитата в червено, той не отговаря на постигна ми, понеже още при втората редакция на съответния коментар реших да не напиша точно това, да редактирам израза, от уважение към различията.
--------------------------

Както и да ти изглежда, впрочем, Ибрахим, за мен не жената с покрита глава, което мога да приема като нещо съвсем естествено, а жената, на която очите й не се виждат даже, ами гледат през мрежа, е нещо, което никак не мога да приема.

И ако има жени (или пък техните мъже, които така се чувстват по-сигурни - което, впрочем, на мен като жена може да ми говори само колко несигурни в себе си мъже са, но както и да е), които искат да ходят по този начин, то те не бива да натрапват тази съвсем различна традиция или култура в страни, за които тя наистина е повече от чужда.

Svetlina:

--- Quote from: muti6 on January 18, 2012, 23:12 ---Това е Рашид Неказ, френски бизнесмен, който обяви, че ще плати всички глоби на жени,които носят никаб - не само във Франция, но и във всяка страна на света, която забранява на жените да се движат облечени в никаб на публични места.

--- End quote ---

Ама да, те този вид бизнесмени много обичат да живеят на запад и да се държат като ЗАПАДНЯЦИ. Я колко е ларж....с ПРИЗРАЦИТЕ.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Svetlina on January 19, 2012, 21:16 ---Ама да, те този вид бизнесмени много обичат да живеят на запад и да се държат като ЗАПАДНЯЦИ. Я колко е ларж....с ПРИЗРАЦИТЕ.

--- End quote ---

Призрак е твоето подсъзнание, че се подиграфаш с хората. ;D
Този бизнесмен също обеща да плати всички глоби на тези които открито се изявят че е нямало арменски геноцид. Между другото френският касационен съд се изказа че проектозакона за арменците е против конституцията. ;) :D Срам за родината на Волтер и онези които си дадoха живота за ''свобода, братство и равенство''  :o

Turas:
..... и Валентина Терешкова е била със скафандър ама......  :P
 А тоя Рашит нали е гей, какво му пука за жените!? Аааа да сигурно така иска да маскирва тъпкачите си като ходи някъде!!!! :) :) :)

muti6:

--- Quote from: Svetlina on January 19, 2012, 21:16 ---Ама да, те този вид бизнесмени много обичат да живеят на запад и да се държат като ЗАПАДНЯЦИ. Я колко е ларж....с ПРИЗРАЦИТЕ.

--- End quote ---
Типично назадничаво, журналистическо”стадно” мислене!!! ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version