Български > Религия и мистика

Забрадката - аксесоар, символ или задължение

<< < (63/99) > >>

skoti3:
И аз познавам много от тях и не виждам нищо различно, живеят си живота, работят, за да изгледат децата си. Всичко останало са изживелици.  Иначе в днешно време независимо от религията или етноса - всеки гледа в джоба, това е истината. Няма значение характера, дали е някой грубянин или пияница или вероятността, че ще бъдеш захвърлена като носна кърпичка, който е с пари е с предимство. Такова ми е наблюдението днес върху хората.

Svetlina:

--- Quote from: muti6 on January 19, 2012, 22:45 ---Типично назадничаво, журналистическо”стадно” мислене!!! ;D

--- End quote ---

Един приятел пък ги нарича пингвини, а доста социолози смятат, че подобен начин на обличане е с цел да привличат вниманието на обществото, както и признак, че са незрели, търсещи себе си личности.

"Увлечение" с религиозно-показна окраска, така да се каже, което е забранено не само във Франция.

За мен пък да се обличаш по такъв начин в страна, където това не е прието и Е ЗАБРАНЕНО е липса на всякакво уважение към домакините и показател за ТЪПО СТАДНО ЧУВСТВО, неспособност/нежелание да се приспособиш КЪМ ОБЩЕСТВОТО, в което живееш, а иначе искаш да ползваш, каквото и когато трябва, да бъдеш обгрижван, подпомаган, да казваш "французин съм/френски гражданин съм".

Затова и французите не търпят такива "призраци-французи" и държат на светската си държава.

Svetlina:

--- Quote from: Mariana on January 19, 2012, 20:50 ---
Не може, Ибрахим, като отиде една европейка примерно в Саудитска Арабия, да е задължена да покрие главата си, да придобие външен вид, какъвто е приет в съответната страна, а когато една саудитка примерно отиде в Европа, да иска задължително да ходи с бурка.
.............
И ако има жени (или пък техните мъже, които така се чувстват по-сигурни - което, впрочем, на мен като жена може да ми говори само колко несигурни в себе си мъже са, но както и да е), които искат да ходят по този начин, то те не бива да натрапват тази съвсем различна традиция или култура в страни, за които тя наистина е повече от чужда.

--- End quote ---

Марианче, ама целта им е ДА НАТРАПВАТ НЕ САМО КУЛТУРА, А И РЕЛИГИЯ, ДА Я РЕКЛАМИРАТ... А ти ако отидеш в някоя ислямска страна и се държиш по подобен начин просто ще те затворят и опаковат по същия начин.

В едно интервю ислямски теолог обясняваше, че това е слабостта на демократичните страни и затова мюсюлманите си позволяват да се държат по тоя начин, просто спекулират със свободите съзнателно и целенасочено. Затова се и молят на открито, дори когато в джамиите има място - за се показват пред обществото, да се натрапват, да искат още джамии, храни халал, забрадки навсякъде, многоженство... така им "нарежда Аллах".

Hat:
Светлина много често уважавам и оценявам това,което пишеш но понякога наистина губиш контрол и самообладание.Прието е когато си на гости да се държиш учтиво и възпитано но може би твоите гости са различна "порода" и тук просто караш по инерция.Моляте бъди по взискателна първо към себе си и после към другите,защо не и по  обичлива към всички помаци тук всайта бъди сигурна ще сме ти много благодарни.

Subeyi Kurt:
Какво уважение може да има една която се подиграва с облеклото на другите. Нека си гледа техните минижлюпчета и да си зададе въпроса защо някои ги убиват по Гърция и по другите европейски страни. Целта им е ясна. След като не успяха с кръстилките сега посягат на носията която е гарант за оцеляване на етническите общности. И комунистите се опитаха но не успяха, няма да успеят и тукашните неовъзрожденци. ;D >:(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version