Български > Религия и мистика
Забрадката - аксесоар, символ или задължение
onegavon:
Защо му обръщаш внимание на този ксенофоб? Не виждаш ли , че пуска такива лафове с цел провокации.
tersid:
--- Quote from: Svetlina on May 21, 2012, 16:42 ---И аз ти благодаря, че беше искрен и за сетен път показа, защо "богоизбраните" народи презират останалите народи. Странно защо "богоизбрани" или не ренегатите никой не ги възприема и одобрява.
Важното е вярващите да разбират Божието слово. Все едно на какъв език се проповядва след като не разбираш Словото.
--- End quote ---
Драга Светина , за теб знам. Ти безвъзвратно си изпуснала влака, който можеше да те закара до онова място където всички хора са еднакви .Вместо да ми отправяш такива недостойни квалификации ,защо не обърнеш внимание на яхнията. Не усещаш ли каква миризма на изгорял кромид се носи из кухнята Мъжът ти , май пак ще яде плодовете на на недоволството ти от света .
Е ,все пак разбрах на какво се дължи омразата ти . На необяснимата ти незодоволеност в личен план, дано да успокоиш душата си и да разбереш ,че всичко е суета и е временно и че всичко това при теб е плод на необоснован страх от неизвестното и непознатото.Бъди разумна ,никой не ти е виновен ,врагът е в теб .За словото Божие не се притеснявай, не ти определяш до кого да стигне , до "ренегатите" като мен или до други като теб, и добре че е така ,в противен случай щяхме да ходим глухи,слепи и неми и да чакаме някой като теб да ни отвори очите ,ушите и устата за нашите лични права на съществуване и самопределение и за размера на нашето свободно лично пространство.
Като заключение ще кажа генералната констатация:
Докато болшинството от нацията ,също като теб смята ,че сме "ренегати" и иска да ни унифицира ,ние сме в правото си да правим това което смятаме ,че е добре за нас.
Тоест, както казах врагът е вътре във вас.
Svetlina:
Поредното свободно съчинение или по-точно "изкривено тълкувание на текст с личностни елементи и фантасмагории без зададена тема".
Не съм посочвала ренегати, но затова пък ти виждаш не само себе си като такъв. Имах предвид всякакви ренегати: партийни, отхвърлили корените си, религиозни, в науката, в изкуството - въобще привърженици на движение, теория..., които СЛЕД ТОВА ЗАСТАВАТ НА ПРОТИВОПОЛОЖНАТА СТРАНА. Такива са и пушачите, станали НЕ-пушачи. Те са най-върли привърженици на забраната за тютюнопушене, например, а също и наричащите се "македонци".
За „богоизбраните” народи имаш доста богат избор от четива: Корана, Библията, Талмуда, Дьо Гол, Саркози, Екатерина Велика, Венизелос...
Благодаря ти, че ме „светна” за врагът в мен, ама нали се сещаш, че всички „непросветлени” човеци имат враг вътре в себе си. Tи както виждам имаш и повече от един. Прочети Руми, Ошо, Занко, Дънов.... в тая насока, може да ти помогнат да „хванеш влака” и да не бягаш като „гузните”, защото всеки вижда онова, което е в състояние да види и което ти в постинга си ясно посочваш: „недостойни квалификации”, „яхния”, „мъж”, „недоволство”, „омраза”, „неудовлетвореност”.... Прочети какво още си написал. Дали пък това не се отнася за тебе, защото в моя отговор няма такива думи.
Не знам кой ходи „сляп и глух”, но си спомням, че е имало три „свещени езика” до появата на четвърти такъв – БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, за да може Божието слово да стигне до обикновените раби божии, а не само до преводачите му.
Та дали на арабски, български, руски, турски, цигански, френски, английски... Божието слово е по-добре, според мен, да бъде леснодостъпно за вярващите, но ти щом си на различно мнение и предпочиташ да остане неразбираемо, е друг въпрос. Очевидно ти предпочиташ тълкувателите му, а може би си и от тях – сиреч ТИ да превеждаш Божието слово на другите, то да достига ЧРЕЗ ТЕБ.
Та така. Не разбрах само какво имаш против растението „лук”, което е в основата на всички национални кухни?
tersid:
Скъпа Светлина , хубав човек си ,но словесния ти поток е пряко свързан със разсеяния ти и неподреден мисловен процес . Предвид на това ,че във началото на изречението отричаш да си казала нещо , а след това казваш същото нещо ,смятам ,че клониш към патологията и понеже съм в добро разположение ще ти дам безплатен съвет :- хващай автобуса за Наречен и не бързай да се връщаш .А, и не си носи лук ,че там водата влия като афродизиак на жени със залязващи умствени и полови фунции,в смисъл такъв че може да ти излезе късмета макар, че се съмнявам да съществуват такива стици които могат да ти устоят .
Svetlina:
--- Quote from: tersid on May 22, 2012, 17:01 ---Скъпа Светлина , хубав човек си ,но словесния ти поток е пряко свързан със разсеяния ти и неподреден мисловен процес . =======================А, и не си носи лук ,че там водата влия като афродизиак на жени със залязващи умствени и полови фунции,в смисъл такъв че може да ти излезе късмета макар, че се съмнявам да съществуват такива стици които могат да ти устоят .
--- End quote ---
Ти верно не си добре, качествено си скучаеш, това ще да е от прекалените молитви.
Всяка крайност е вредна, а в случая ти си просто едно убедително доказателство. Но продължавай да се молиш, докато отскочиш от земната си ограниченост, наречена тяло, докато разумът ти надделее над ума.
Е, най-сетне изплю къде ти е проблема: некви възбуждащи средства. Ами пробвай с люто,естествен афродизиак е, може пък да стане работата.
Разбирам, че истината боли, но какво да се прави като си прекалено заземен. Човек трудно се самонадскача.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version