Български > Религия и мистика
Забрадката - аксесоар, символ или задължение
Subeyi Kurt:
--- Quote from: feggaria on July 18, 2012, 12:54 ---Всичко е въпрос на личен избор, но не знам доколко жените се чувстват добре в подобно облекло. Ако е само забрадка, добре, но някои ходят покрити с черно от главата до петите, даже очите им не се виждат, а носят и ръкавици.
--- End quote ---
За да има мир по света трябва да се уважава личният избор, защото това е тяхно неприкосновено право. Плюс това тези хора не вредят на никого, не са злобни, обичат си само съпрузите и не се оглеждат за чуждо,разводите са исключение, не си въртят опашките защото няма да се види, не разнасят венерически ''пеперудки'', не ходят по гурбет без съпрузите си и пр. Май че с други трябва да се занимаваме по-сериозно. ;)
Mariana:
--- Quote from: subigi kurt on July 18, 2012, 13:44 ---За да има мир по света трябва да се уважава личният избор, защото това е тяхно неприкосновено право. Плюс това тези хора не вредят на никого, не са злобни, обичат си само съпрузите и не се оглеждат за чуждо,разводите са исключение, не си въртят опашките защото няма да се види, не разнасят венерически ''пеперудки'', не ходят по гурбет без съпрузите си и пр. Май че с други трябва да се занимаваме по-сериозно. ;)
--- End quote ---
Това не значи, че една крайност трябва да се оправдава с друга.
Защото от това нито една от крайностите няма да стане по-добра, а напротив, те ще се крепят в някакъв смисъл една друга.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Mariana on July 18, 2012, 13:59 ---Това не значи, че една крайност трябва да се оправдава с друга.
Защото от това нито една от крайностите няма да стане по-добра, а напротив, те ще се крепят в някакъв смисъл една друга.
--- End quote ---
Естественно. Имам впредвид че едните водят до венерически болести, масови разводи, нестабилни семейства, деца с психологически увреждания и пр. и впоследствие страда цялото общество. Едните го правят поради религиозните си убеждения, а другите, поради животинските Едните го правят поради религиозните си убеждения, а другите поради животинският им инстинкт.
havaika:
--- Quote from: Mariana on July 18, 2012, 11:57 ---
На доста от жените на тази снимка им се виждат само очите.
Аз много пъти питах тук къде в Корана пророкът Мохамед е казал, че челата на жените или ушите на жените, или нито един косъм от косите на жените не трябва да се виждат... И понеже никъде в Корана пророкът нищо такова не е казал, се сещам, и това не само заради този случай, и не само заради тази вяра, впрочем, че всички онези, които са се правили на по-големи католици от папата или на по-добри мюсюлмани от Мохамед, са само едни ограничители на Божието слово, без значение дали го разбират или не.
Ако, впрочем, Мютиш, толкова ти харесват жените да са облечени така - а това вероятно са жени от Иран или Индонезия или не знам откъде точно, отиди там. Не проповядвай подобни прекалени строгости сред жените мюсюлманки в тази страна. Това е някакъв вид "мюсюлманско средновековие", което се опитва да превземе ако може все повече и повече територии. И после може да се питате защо прекалено омотаните като в чували жени предизвикват културен шок в Европа например и не само там. И даже да твърди един или друг, че това прекомерно омотаване е задължително според исляма, а то не е задължително. Нито пък е най-добрият модел.
--- End quote ---
Монахини от Македония Nuns from Macedonia 1
Как ли стоят със забрадка в тая жега ;) ;D ;D ;D :o
havaika:
--- Quote from: feggaria on July 18, 2012, 12:54 ---Всичко е въпрос на личен избор, но не знам доколко жените се чувстват добре в подобно облекло. Ако е само забрадка, добре, но някои ходят покрити с черно от главата до петите, даже очите им не се виждат, а носят и ръкавици.
--- End quote ---
Да наистина даже ходят на таолетна и със същите дрехи и готвят и внасят микроби в кухнята ;D ;D
Монахини
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version