Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Rasate:
--- Quote from: ibrahim65 on October 25, 2011, 01:13 --- Rasate незнам защо но чуствам че ти ще ме разбереш имено затова се обръщам към теб.
Повярвай ми брат аз не мисля лошото на България та тя е мая родина тук съм се родил тук отглеждам поколението си ако България е зле и аз съм зле та точно това никога не го желая аз искам България да е Швеицария на балканите.
Но в мен няма нищо българско аз се чуствам доста по различен живял съм сред българи и виждам разликите та те не са една и две опитвам се да бъда като вас но тогава не съм АЗ а съм някой друк фалшив без цености дори се отвращавам от себе си.
Но когато съм сред наши то тогава животът е живот наричаме нещата с истинските имена не се кълчим не се преструваме на бай-Ганйо дори едни яица да ядеш те си имат своят вкус.
Имено това вие не може да разберете остави историята на страни че ние си се чустваме доста по различни иска ми се да те поканя на една ПОМАШКА свадба за да почустваш различията.
Но знам че и това ще успорите заради сигорностът на държавата но различията не са пречка за държавата а неиното богатство но това колко го виждат или оценяват.
А това за каманите може да ми вярвате че в мой ръце има доста количество но не съм сигорен да ли му е дошло времето да ги покажа все пак живеем в една полицеиска държава.
Ако не си ме разбрал то си е за твоя сметка.
--- End quote ---
Ето това искам и аз-всеки да бъде себе си.
То всички сме различни-макар,че желаем да сме част от обществото,което ни заобикаля-честно да ти кажа всеки един край е различен,различни са и хората в него и както казваш ти-там е богатсвото.
Ще ти дам един пример-като малък родителите ми отидоха на село в Балкана да живеят-знаеш договори и пр. по времето на комунизма.Аз бях на 5 години,големият брат на 10,а малкият на 3.
Разбира се малки бяхме бързо свикнахме на новият живот там.Останаха 6 години-по отраснах,братята ми също.После пак се върнахме в градът и все едно попаднах в чужда за мен среда-хората бяха различни,не бяха задружни-сблъсках се с мръсотията,която се крие в човека-егоизъм,подлост и пр.-децата бяха заразени вече с тази мръсотия-трудно свикнах-трябваха ми 3 години,малкият по лесно-големият доста по трудно.Научих се да не споделям,да крия чувствата си,де не показвам същността си,да не бъда открит-научих се да играя-да не бъда себе си.И сега е така-имам малко,но верни приятели и много познати.Пред първите съм аз-истинския,открития,на който може да имаш доверие,а пред вторите е някоя от безбройните ми маски.
Мога със сигурност да ти кажа,че там в планината в малкото селце са истинските хора-хора помагащи си в трудните моменти,хора съпреживяващи и добро и лошо,хора открити без задни мисли-там е истинската свобода-там се чувствам наистина у дома си.
Точно това виждам в теб-ти сред своите се чувстваш наистина добре-това са твоите хора,това е твоят дом-но сблъсквайки се с мръсотията на съвременността в теб се надига недоволство,отрицание,негативизъм,с което натоварваш другите-различните.Тук именно ти е грешката-мръсотията-това е масов белег характерен за всички без оглед на пол,религия или раса.
Това е-всъщност не са виновни нито християните нито мюсюлманите ,а самите хора-особено напоследък,когато всички са се увълчели.
Поздрави.
ibrahim65:
Господин Rasate и Господин Stoianov благодаря ви за постерите деиствително има логика и в двете.
jordanova:
http://horizonti.info/prikazki/?p=179
Тази история е невероятно прекрасна.
В нея е разказана най-фундаменталната истина за човека: където и да отидете, вие навсякъде ще намерите самия себе си; на каквото и да хвърлите своя поглед, вие винаги ще се срещнете със самия себе си. Целият свят не е нищо друго, освен огледало на взаимоотношенията ни със света. Отново и отново вие срещате самия себе си и отново и отново вие не разбирате това.
atanasov:
Много изчетох в този форум много различни версии видях но искам да попитам. Ако са българи тия хора защо имат по различна физиономия защо се отличават с нещо лицата им с което по скоро ми приличат на турци от колкото българи или само аз го виждам това
KaraIbrahim:
--- Quote from: atanasov on October 26, 2011, 10:51 ---Много изчетох в този форум много различни версии видях но искам да попитам. Ако са българи тия хора защо имат по различна физиономия защо се отличават с нещо лицата им с което по скоро ми приличат на турци от колкото българи или само аз го виждам това
--- End quote ---
Добър въпрос.Отговорът се крие тук:
http://www.scribd.com/doc/30721820/#Демографски-и-етнорелигиозни-процеси-в-Западните-Родопи-през-XV–XVIII-век#source:facebook
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version