Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (228/325) > >>

Rasate:

--- Quote from: Hat on November 04, 2011, 10:17 ---Абсолютно си права по отношение на това дали помаците са българи или не съм категоричен,че НЕ СА  и искам това да стане  ясно на все повече хора.Няма смисъл от никакъв спор истината се е родила отдавна  сега не искам да се опорочава.Споренето според мен е безпредметно.Не искам никой нищо да научава от мен това не  е целта ми аз искам просто да се знае,че помаците не са българи не са били и няма да бъдат.Колкото повече разумни хора научат това толкова по добре,както за нас така и за всички останали считам,че ние помаците ще спрем най сетне да се срамуваме от вменяваните ни идиотщини  и ще живеем и работим като достойни граждани на Република България каквито впрочем винаги сме били.

--- End quote ---

Това е само твое мнение,Хат.

Хубавото във всичко това е,че тези които мислят като теб са едва единици-множеството помаци мислят като мен.
А образованите помаци,отърсени от всякакви предразсъдъци, са абсолютно категорични поддръжници на моето мислене. :)

А ето и моето мнение-помаците са българи.
Като типични българи страдат от същите комплекси довели до разпадането на народността на отделни фрагменти.
Като такива имат същите български празници характерни за района-като най типичният от тях е Едерлез(Гергьювден).
Като такива говорят на различни диалекти на българският езикът,фолклорът им е български- т.е. помаците принадлежат на края в който живеят.
И най важното-повечето помаци се чувстват истински българи.

Хат- предубедеността е порок,в какво виждаш разликата или онаследяваш една инатлива традиция характерна за твоят край-а тя е: "-дори и другите да са прави аз ще устоявам своето до край".

Всички знаем какво мислиш,но все пак желанието ми е да конкретизираш това свое виждане заради аудиторията на сайта.
Не вярвам ти да промениш моето виждане,нито аз твоето-всяко мнение е строго индивидуално и неотменимо личностно право-но когато то се публикува навлиза в публичната сфера-т.е. превръща се в теза и като такава се нужда е от аргументирана защита.

Затова излягайки тезата си-"Помаците не са българи и никога не са били"-изложи на каква документална или каквато и да е друга база се гради твоята защита.

Иначе излиза,че говориш празни приказки изградени върху личната ти предубеденост -от типа така се чувствам,или така трябва,или така са ми казали.

Поздрави.

Kaplan:

--- Quote from: ibrahim65 on November 03, 2011, 22:59 --- Kaplan bey biraz evas tamam mi ayip etme yakismiyo sana yuzurdele iyi olacak lutfen.

--- End quote ---

Sözlerimde nerede ayıp var İbrahim?

Kaplan:

--- Quote from: daczo on November 04, 2011, 02:41 ---Браво Мелек,сега тебе ще нападат.За тях не е важно какви били, а какви искат да бъдат.Яничарите били по-фанатични от самите турци.Такъв е този сорт.

--- End quote ---

daczo щом си съгласен с Мелек, че сме потурчени - защо не говорим (в мнозинството си) турски бе дявол да го вземе...? Защо дрънкате глупости?

Идва някаква си мелек да ми казва кой съм, какво съм... чакайте малко поспрете се! И отгоре на всичко ме пита кой бил "Аттурк" и защо като "сме големите турци" незнаем кой е... Първо на първо къде мамка му сме се определили като турци след това защо да сме "големите турци"  и накрая защо трябва да знаем кой е "Аттурк" и кой не е... Аз и казах, когато ми каже кой е Тошко от Черноземци тогава ще говорим за Аттурк!

А ти Дачо, какво толкова съвестно намери в думите на тая кокошка че се явяваш като неин адвокат? За мен тя е кокошка излязла от кокошарника тръгнала да търси място за мътене на яйцата си... Толкова глупости написани на едно място не бях виждал. Опитвам се по заобиколен начин да е подсетя тя си знае нейното. Квак-квак!

И не ни наричай яничари, щото се не знае ти от къде си излязъл!

Hat:

--- Quote from: Rasate on November 04, 2011, 12:53 ---Това е само твое мнение,Хат.

Хубавото във всичко това е,че тези които мислят като теб са едва единици-множеството помаци мислят като мен.

--- End quote ---
Само това твое изречение доказва на  мен а и на хората тук в сайта,каква е едничката твоя цел:
 - заблуда на всяка цена.
Продължавайки да твърдиш тази нагла лъжа си мисля дали си луд или зорлем се правиш на такъв.Сляп ли си глух ли си.........безочлив си за да ми твърдиш такава глупост.Понякага си мисля за какви ли жълти стотинки се продаваш ти и псевдоисториците,като теб.

Hat:

--- Quote from: Kaplan on November 03, 2011, 21:06 ---Мелек, Мелек твоето си твое...

Аллах ярдъм етсин бизе иншаллах ама сана да ярдъм етсин чюнкю чок апталсън дийе гьрюйорум...

--- End quote ---
За нея всяка помощ може би вече е твърде закъсняла.Това може момичето това прави.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version