Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (235/325) > >>

С.Д.:

Уважаеми subigi kurt, благодаря Ви за поздравите и хубавите думи!

Уважаема Svetlina, аз нямам ни най-малка представа, коя книга сте гледали "миналата" година, тъй като моята бе публикувана през месец април тази година  ;). Както и да е, нямам никакво намерение да Ви задавам повече въпроси, тъй като очевидно е невъзможно да получа ясни отговори. Успех!

jordanova:
"ЕТНОСЪТ"     е  категория,  чиято  семантика визира ОБЩНОСТ на ХОРАТА,  произтичаща   на първо  място  от  тяхното  КРЪВНО  РОДСТВО  помежду  им,  а  на  второ  място  от техният  ОБЩ  ЕЗИК,  върху   основата  на  който  общ  език  се  изгражда  обща  семейно-битова, култово-ритуална   и  религиозна култура.

Посочи ми на какво основание може да се говори за помашки етнос? Има различни религии, всеки може да си смени религията, това ще промени ли по някакъв начин етноса му? Ако не е религиозен, тогава какъв етнос ще има? Етносът се свързва с миналото, с произхода,  а не с различни религиозни вярвания. От всичко, което прочетох за помаците не намерих,че те имат различен произход от този на българите.Само не правете равенство между българи и прабългари. Българи включва и прабългари и всички останали племена, коренни и придошли през различни периоди от време. Понятието помаци се появява през 18-19 век, преди това деленето е било на правоверни и неверници, а преди ОИ се е говорело за български народ, а не за етноси. Понятията етнос и нация са съвременни и не са били използвани в миналото.

jordanova:
на нежеланите в този сайт.Само като видя автори като Светла/Светлина/ ,Силвия Йорданова,Расате и някои  други
Аз попитах коя е Силвия Йорданова, защото не съм я срещала в коментиращите. Но няма значение. Не искам и да знам. Пред мен стоеше този въпрос, да спря да влизам тук, защото нищо не печеля, освен че трябва да се обяснявам, защо да продължа да го правя. Изградих мнение,  разбрах, че тук никой не обръща внимание на това, което питаш, а ти отговарят с въпроси и очакват да им се обясняваш. За много неща грешите, но това не е проблем, а че не искате да видите къде грешите и да коригирате грешките.Това е последното нещо, което пиша.Благодаря,че сложихте край на това. Защото не знаете каква услуга ми правите. Аз лесно се хващам и това ми отнема много време, а имам да правя нещо спешно, защото времето за него напредва. Досега цъкайки по сайтовете за бързо намиране и писмата се оказвах често в този сайт и ето , ще сложа край, защото не ми е мястото тук. Аз не искам да бъда там където не съм желана. А и не мога да разбера защо смятате, че някой е тук поради някаква различна от лична причина и получава заплащане за това. Аз влизам в малко форуми и много рядко си позволявам да пиша, никъде не съм влизала заради пари или някаква друга причина.

SIVEK:
Светлина пак си объркала нещо копчетата на клавиатурата.

Svetlina:

--- Quote from: С.Д. on November 05, 2011, 23:15 ---    Уважаема Svetlina, аз нямам ни най-малка представа, коя книга сте гледали "миналата" година, тъй като моята бе публикувана през месец април тази година  ;). Както и да е, нямам никакво намерение да Ви задавам повече въпроси, тъй като очевидно е невъзможно да получа ясни отговори. Успех!

--- End quote ---

Уважаеми С.Д., за книгата сте прав - издадена е през 2011.
А отговорите на историците явно не желаете сам да ги потърсите. Очевидно е, че се смятате за най-вещ сред историците. Всъщност това беше очевидно и от интервюто Ви.
Поздрави!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version