Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (240/325) > >>

ibrahim65:
 Stanislav Stoianov  фейсбук нямам не ползвам а пък българският да ми е развален е нормално аз съм ПОМАК.

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on November 07, 2011, 22:43 --- Stanislav Stoianov  фейсбук нямам не ползвам а пък българският да ми е развален е нормално аз съм ПОМАК.

--- End quote ---

Не ти е развален българският-просто пишеш с много правописни и някъде имаш и граматически грешки.Но това е характерно за всички,които говорят даден диалект.
Един от дядовците ми-човек с четвърто отделение пишеше вук,вместо вълк,и вуци,вместо вълци-такъв му бе диалекта.

Поздрави

daczo:
Тук има антибългарска пропаганда,и не е от Расате.Някй историчари(не историци) им изнася да свързват българите с татарите.Знаем кои университети така учат.Който се мисли за историк,трябва да знае че до 14 век,няма такъв твор като Гърция.Има Источна Римска Империя,наречина Византия(Бизанциум).На Дунава българите се смесели а  на Волга не.Там не е имало вплив мусюлманството от Иран и монголците,а после Русия.Още няма такъв народ татари.Чингис хан това племе изклал още в Монголия.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: daczo on November 08, 2011, 23:28 ---Тук има антибългарска пропаганда,и не е от Расате.Някй историчари(не историци) им изнася да свързват българите с татарите.Знаем кои университети така учат.Който се мисли за историк,трябва да знае че до 14 век,няма такъв твор като Гърция.Има Источна Римска Империя,наречина Византия(Бизанциум).На Дунава българите се смесели а  на Волга не.Там не е имало вплив мусюлманството от Иран и монголците,а после Русия.Още няма такъв народ татари.Чингис хан това племе изклал още в Монголия.

--- End quote ---

daczo, обясни ми моля ти се как монголо-татарина Хан Чака (1300) е управлявал Булгария. Май че и предишния цар му бе роднина a? На какъв език мислите че е говорил този булгарски цар ( Хан )  По същото време друг Чака Хан пък превзема Измир и образува първата турска флота. Защо ли сегашните историци като Расате избягват подобни теми та се рият по Иран ;D за да ги приемат европейците за арийци ли ? ;)

Seiko:

--- Quote from: Stanislav Stoianov on November 06, 2011, 21:21 ---Ох горкиииияяяя.....  Голяма мъка, направо се измъчих. Че е нямало фотоапарати преди 400 години да се снимат прадядовците и прабабите на тези хора от снимките, като им режат главите ако не сложат чалмата!
Зверства в историята на България е имало колкото щеш. Последните бяха по времето на комунизма. Що народ е избит. Уж в наши дни!

--- End quote ---

Машината на времето (научно фантастичен разказ)

Великолепно,невероятно, би възкликнал един  любител на късия разказ:-Как един човек само с три реда може да опише половин вековна история на една държава!Сякаш в този цитат има машина на времето и изведнъж човек се озовава с цели 400 години назад. Къде мислите че попада?  -Някаде тук в Родопа планина разбира се.Турчин с брадва ,надвесил се над един българин :-Димо ,бъдещ помак  и го пита :-Даваш ли си даваш ти човеко да се потурчиш ,видя какво стана с Балканджията.-Ми,давам  ефенди,какво да направя ,имам челяд да храня , не искам да умирам.Веднага му дадоха чалма да сложи.-Джемал ще се казваш,отсече ходжата отсреща  .Писаря веднага го записа в тефтера:Джемал Добрев.-Следващия...
300 години след това .Машината на времето си знае,пак сме тук някаде по Родопа планина.Село Жалжево.Едни хора страшни, с килимявки,с бради, кръстове и пушки,дошли някаде от македонско.Събрали са старо и младо пред джамията в правата вяра да ги вкарват.И етто водят Джамал,син на Джамал, внук на Джамал и пра пра внук на Димо.Какво става по-нататак ли ?-е сами ще се досетите.Ние трябва да тръгваме защото на машинота на времето и падат батериите,а  трябва и да отидем 100 години напред, във времето на развития социализъм ,за да видим какво ще предложи другарият Тодор Смифков на 13 конгрес на партията,  за развитието на граничните раьони там някаде в Родопа планина населена предимно с „българоПОМАКомедани”...,22 поставовление ...,  "Възродителен процес " Pomak.eu...о.о..оп  ,свърших....а     ...батерийте!,
 >:( :(...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version