Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Jack:
--- Quote from: TEFIK-HERO on November 15, 2011, 14:17 ---Здравейте на всички аз съм нов във този сайт и бих желал да отговоря на тези който си мислят че помаците са приели исляма насила по време на Турското робство,това не е така ,защото исляма на балканите се заражда още през 8-ми век търсете повече информация относно разпространението на исляма и ще видите за какво става дума.Също така мисля че кой какъв е и каква религия изповядва не е проблем-истинския проблем е що за общество сме защо се мразим заради грешките на другите вече е 21-ви век влезнахме в Европейския съюз и една от причините за това, е че в България живеят много етноси ,защо не сме братя а сме врагове та нали сме от един баща и майка а именно Адам (Адем) и Ева (Хава).Щом живеем в България значи всички сме Българи, но с различни религии.Нека се научим да живеем заедно и да се сработваме заради благото на цяла България и да не позволяваме на хора като Волен Сидеров да ни разделят аз дори се чудя как му позволяват да влезне в парламента и да прави такива изказвания ,той да не се мисли за Хитлер и двете страни сме страдали и християни и мюсюлмани и кой е виновен за това-нашите управници нека оставим това в миналото и да гледаме към бъдещето.Здраве късмет и успех на всички. PS Ако съм обидил някои, моля да бъда извинен.
--- End quote ---
Напълно подкрепям твоето мнение! Жалко, че много малко хора мислят по този начин.
Stanislav Stoianov:
Курте, по всичките ти постове с особенно голям кеф натъртваш че ще изезваме, че се топи и т.н. Да ви се незнаят хиените недни. Пак чакате да се нахвърлите като чакали на мърша..... Аз сега какво... за да сме квит трябва ли да злорадствам за земетресенията които убиха една камара народ в Турция... ХА-ХА! Ще изчезнете разпиляни от земетресения, войни с кюрди евреи и от приближаващата с голяма сила криза в Турция... Това харесва ли ти? Я кажи, кога ще освободите последния останал поробен народ от османската империя? Кюрдите. Кога ще върнете на арменците свещенната арменска земя, заедно със свещенната планина Арарат? Защо се месите в чужди за вас спорове и злорадствате над чуждото нещастие? Това е долно...
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Stanislav Stoianov on November 15, 2011, 21:38 ---Курте, по всичките ти постове с особенно голям кеф натъртваш че ще изезваме, че се топи и т.н. Да ви се незнаят хиените недни. Пак чакате да се нахвърлите като чакали на мърша..... Аз сега какво... за да сме квит трябва ли да злорадствам за земетресенията които убиха една камара народ в Турция... ХА-ХА! Ще изчезнете разпиляни от земетресения, войни с кюрди евреи и от приближаващата с голяма сила криза в Турция... Това харесва ли ти? Я кажи, кога ще освободите последния останал поробен народ от османската империя? Кюрдите. Кога ще върнете на арменците свещенната арменска земя, заедно със свещенната планина Арарат? Защо се месите в чужди за вас спорове и злорадствате над чуждото нещастие? Това е долно...
--- End quote ---
Това че сте пред прага на изчезване е демогравска статистика. Българската преса е пълна с материали по тази тема. Аз също споменавам за този факт защото за всичките ви недостатъци и кривини вините ту Османлиите ту турците или помаците.Такива като тебе доста са писали тук че уж щели сте да бъдете многомилионна нация но Османлиите са ви попречили. Значи, според теб помашката съдба за мен е чужда а за теб не е. Аз те питам до кога ще продължавате да им натрапвате българщина и християнско възраждане с най-зверски методи.и то след като 12 поредни опита завършиха с провал. Така ли се гради единна нация? От такива като тебе Помаците напуснаха бащините си огнища и масово се преселиха тук в Турция. До кога ще продължава тази емиграция? Преди да пълниш този форум с айдутски материали би трябвало да се засрамиш ама нердee ;D
Kaplan:
Станиславе чисто човешки нека си кажем така. Ако в ТР се топят от войни и земетресения (не че се топят де), то страшното при нас е, че и без земетресения и войни се топим, и то с около 40 000 на година! А принципно кюрдите не са поробени, защото имат правата които имат турците в България. Включвайки в това радио, няколко национални телевизии, вестници и т.н. на кюрдски.
Повярвай, мнозинството от обикновените кюрди не са такива каквито са ПКК. Те живеят кажи речи във собствена държава в Юго-източна Турция. В последните години даже, хиляди кюрди напуснаха родният край и потеглиха за Истанбул и други западни градове. Това не е ли интеграция?
Ако трябва да говорим чисто обективно без предразсъдъци Кюрдският проблем го е имал, има го и ще го има. Но тези които го поддържат не са кюрдите от Хакяри или Юксекова. Поддържат ги страни, които имат интереса Турция да инвестира в армията и за възстановяване на щетите, вместо да строи магистрали, да инвестира в образованието, културата и т.н.
Близко е до акъла, проблемът с кюрдите е политически а не етниески както изглежда. А на това което ние казваме месене в чуждите дела е нещото което се нарича "Външна политика", която ние в България не можем все още да усвоим добре. ;)
Stanislav Stoianov:
Ок Каплан... Но нужно ли е някой постоянно язвително да го натяква.
А моето мнение е друго. При всеки преходен и кризисен период има сътресения. Светът се глобализира. Сигурно около 2 000 000 българи са навън - Европа, Канада, САЩ и т.н. Голяма част от тях ще се претопят, голяма част ще се съхранят като българи и голяма част ще се върнат. Не ги отписвайте тези българи. Няма значение колко се броим в момента в държвата. Навън има още над два милиона. Само вижте колко пари изпращат на близките си. Да не говорим , че тези хора се развиват, създават контакти и т.н. България създава голяма диаспора. Виж на Бразилия президент кой стана... Тази емиграция ще даде плодовете си в бъдещи периоди.
Относно съотношението раждаемост/смъртност мога да кажа, че се наблюдава едно забавяне с 10 години на активно работещото младо население на българите и турците. Ако през комунизма жените са раждали на около 21 до 23 годишна възраст, защото са имали осигурена работа и подреден живот, то днес раждат на 30 до 32 годишна възраст, защото се борят да подредят работата и живота си и тогава да правят деца. Този фактор не се влияе толкова много от икономическото благосъстояние, защото като преминат 30 години, жените уредили недоуредили живота си - раждат! Защото няма време. След това става все по трудно.
И накрая дай боже и да дойдат по добри времена за икономиката, ще видите как бързо ще се възстанови българското племе. За нула бройки ще се нараждат деца, както стана с бейби-бума през 2008-2009.
Така че - не се притеснявайте за българите. По скоро трябва циганите да оправяме....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version