Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on November 16, 2011, 17:18 ---Не знам кой е фашист, ама доста от "доброволно" приелите исляма са имали пра-пра-прадядо Станьо, Радослав, Михо... , а синовете им приемали имена като Курт, Ибрахим, Мехмед...
Така пишат учените, просвети се, Куртчо, вместо да раздаваш определения на сляпо. В сайта има толкова ценна информация по тези въпроси, ама ти просто не искаш да четеш, защото "си знаеш".
Просвети се от извора - виж, че тук в сайта Чечлията, Боян Добрев, Петър и други членове публикуваха снимани страници от доклади на учени, има и други извори в интернет, ама, не, Куртчо Субигиев едно си знае, едно си бае.
Много правилно си отишъл в Анатолия, там ти е мястото!!! Виж колко си щастлив и усмихнат.
Затова ти казвам - употребявай само придобития си втори "майчин език", както и този на Аллах-Всевишния, - повече ти подхождат и ще бъдеш по-правилно разбран.
Така ще постигнеш още по-пълно щастие. :)
--- End quote ---
Има една Турска поговорка '' Не бъркай в бонището за да не вони''. Значи аз успях да те поразбъркам за да те видят тук каква ''светлина'' представляваш. ;D ;D ;D
Даваш ми за пример хора които не са от моята черга не помаци а ахмаци. Останалите 7000 форумци много добре ги знаят и с какви цели те са писали тук.
Вие всичките от вашата ви възрожденска школа вземете книгите на Стоян Динков та ги прочетете па тогава елате тук да натрапвате етническа принадлежност на хора които добре си знаят родовата си памет която датира още преди булгарите тюрки да дойдат по тези земи. На мен ми е интересно защо не ходиш да пишеш при вашите фашистки форуми та се буташ тук и възхваляваш мародерите фашистки възрожденци които многократно разплакаха майките на този изстрадал народ. Абе вие срама имате ли?
Нахални сте като конска муха. Не заслужавате никакво внимание но нека ви видят хората та да се пазят от вас. :D 8) ::)
Svetlina:
--- Quote from: Kaplan on November 17, 2011, 16:37 ---Определение за българин дадено от националисти - специално за теб Светлина! :)
--- End quote ---
Сюлеймане, какво ли не се среща в мрежата!
Това за сланината е направо вредно (и гнусно!), молитвата е потребност за всеки вярващ, та дори и за невярващите - убедена съм, че помага за вътрешното равновесие, а пък българският език има доста местни говори, тъй че човек само може да се обогати от тях.
Жалко е, че нашите езиковеди и журналя (защото повечето са такива) не обогатяват книжовния език заимствайки от българските говори. 8)
Нямаше да се срещат тъпизми като "неглижирам", "толерантност", "дискурс", "тренд", "тотално" и "абсолютно", "комерс", "дентален кабинет" ...... и прочие нелепости, но какво да се прави - "криворазбрана европеизация" и неправилна употреба на родолюбието.
Svetlina:
--- Quote from: subigi kurt on November 17, 2011, 17:29 ---........
Даваш ми за пример хора които не са от моята черга не помаци а ахмаци. Останалите 7000 форумци много добре ги знаят и с какви цели те са писали тук.
--- End quote ---
Е, щом учените - Евг.Радушев, Стр. Димитров, Гьокбилкин, Пуквил.... цитирани от Сивин, Петър, Чечлията, Шабан, Балканджията.... наричаш "ахмаци", а пък политиците-писатели като Динков приемаш за достоверни наистина няма смисъл да се спори с тебе.
Много си "вещ", наистина, самата "вещост" и жажда за знание олицетворяваш, Куртчо! 8)
Mariana:
"Зор е, оти искат от турската страна да викаме да сме турци. От гръцката страна знаеш какво са сторили за нам, оти млого седеше аскерията и джандармите, за да одиш от Димарио на Ксанти трябва да имаш кинига от джандармите и полицаите. От 1995 г. откакто се отмахна джандармерията. Каквото щя да е, еще си е страх, не могат да рекат, че са добре. Не е колай, хич не е колай... Младите викат ние сме „елинес политес“, гърците викат, че сме турци, не викат, че сме помаци. Турците викат оти сме муслимани, трябва да се викаме турци. Не е добре работите, оти викат врит да сме турци."
[...]
"По селата момите се не учат. Учет се да варат пенджурена, да знаат да метат и мажем да гледат... По нам по селата е какото рече бабата, какото рече чуляка. Чуляка ша си има любовницана и женана ша си е у къщана. Чуляка ша работи по Германия, че искарва парине, че ги проводи 600 евро, или 1000 евро, или 3000 евро, за женама са млого. Га дойде Байрям, ша си сберат нови модерни дрипи. Я сам одела на Пашевик (Пахни), га имат волтана (стъргало), гледам две по две моминки варват, ша са чифт. Женини по селана работат по градине, патато ша искарват, компир, хайвани ша гледат, ша се сберат приятелки и ша думат за другине, ша плетат чембере или хавлие... Нашите га видат адна жена, че е снела чембере, викат ша снеме и друго нещо. Ако живее по Ксанти, Атина, по друго мемлеке може без мантила.“
Из http://www.librev.com/prospects-europe/1395-2011-11-04-09-28-24
Rasate:
--- Quote from: Kaplan on November 17, 2011, 16:37 ---Определение за българин дадено от националисти - специално за теб Светлина! :)
--- End quote ---
Майни ги лумпени,колкото щеш.
Преди време имах едно изследване на един наш известен професор-там се описваше диетата на българина по райони-съвсем ясно бе обяснено,че в северна България ядат повече свинско,а в южна повече телешко и овче и това е единствено поради географското разположение-Всеки по запознат човек знае основните диетични правила по географски принцип особено по отношение на калоричността на свинското.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version