Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (255/325) > >>

KaraIbrahim:

--- Quote from: Kaplan on November 24, 2011, 22:50 ---Расате една голяяяма част от помаците в северна България са интернирани помаци от Родопите  ;) а останалата част са си помаци не по-малко от тези в родопите, пирин, македония, арнавутлук, тюркия и еллада  :)

--- End quote ---

--- Quote from: Rasate on November 28, 2011, 15:19 ---Тук много грешиш-помаците в Балкана имат толкова общо с Родопите,колкото и белите с Америка.

--- End quote ---

Мислите еднакво,но се изразявате по различен начин :)
Наистина-както белите в Америка са преселени от Европа,така и голяма част от балканските помаци са преселници от други помашки райони.Който не вярва,да се разходи и да провери,аз лично съм го направил преди повече от година.
 Имало,разбира се, и обратна миграция - от Балкана към Родопите.Това е било през 1877-78 г.Аз самият съм потомък на такава миграция.

Turas:
Призовавам за предържане към темата, а тя е:
- Помаците - какви са били ?

Фита:

--- Quote from: Вологез on November 28, 2011, 22:21 ---Призовавам за предържане към темата, а тя е:
- Помаците - какви са били ?

--- End quote ---

:D Не е ли по-лесно да се каже какви не са били :)

Не са били турци или пък араби!
И да не ме разберете погрешно. Помаците са възможни потомци на всичко друго, което е вървяло из родните земи. Най-напред на траки, после на славяни, прабългари, на каракачани, на юруци, на кавказски преселници и каквото друго се сетите!....А, да не забравим и евреите защото в Родопите е имало много еврейски диаспори с търговска цел.
Така мисли бедния Фита!

Turas:

--- Quote from: Nedim_Labunista on September 18, 2010, 22:53 ---POMACITE SA POMACI!.

--- End quote ---
А какви са били? :)

--- Quote from: Фита on November 28, 2011, 22:58 ---
Не са били турци или пък араби!

--- End quote ---
Съвременните турски учени доказват, че са наследници на Трочнците, които са траки. Може да се окаже, че помаците са роднина с турците по тракийска линия!

Фита:

--- Quote from: Вологез on November 29, 2011, 22:40 ---А какви са били? :) Съвременните турски учени доказват, че са наследници на Трочнците, които са траки. Може да се окаже, че помаците са роднина с турците по тракийска линия!

--- End quote ---

Вологез, всичкото това неразбиране идва от незнаене.
Да намериш турчин в Турция е като да намериш прабългарин в България. На територията на днешна Турция живеят остатъци на над 14 явни народности от късната античност. Нали не си представяш, че всички са изчезнали щом турците дошли по тези земи? Например, народът на лазите е 1 800 000 в района Карадениз. И те са сунити-мюсюлмани като нас, та даже са приели вярата с бой малко преди нас, но също така пазят езика си, който е архаичен гръцки. Ако наречем тия хора турци, то верно сме роднина с "турците", ама тия хора са колхидски гърци и нещо теорията издиша!? Напоследък като се видя, че никой не кани турци по симпозиуми щото няма какво достоверно да кажат, някои по-укумуш турски учени взеха да не слушат бащицата Ердоган и се заеха наистина с вярната история, пък каквото сабя покаже.
Питайте аго Фита, ако нещо не знаете. Тук съм.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version