Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (256/325) > >>

Kaplan:
Я сакам да попитьам анно нящу аго Фита, бельки нале си бу кадарь окумуш па меньа дайма адин вапрось ма чехтиье ву главота; та чудем са я сая динньо нерея ворви и незамань ша са сворши.

Питам заоти ми я яце интериесну и главота ми са нидаврандисва ага низнам нящу... Па ти нали така кликаше "Питайте аго Фита, ако нещо не знаете. Тук съм." и я ся затва питвам  ;)

Уд твоян джуваб ше я знам я ка да куландисвам животье ду края ду кат вакъте на илюма доайде  :)

--- Quote from: Фита on November 30, 2011, 00:13 ---но също така пазят езика си, който е архаичен гръцки. Ако наречем тия хора турци, то верно сме роднина с "турците", ама тия хора са колхидски гърци и нещо теорията издиша!

--- End quote ---

Тува май бираз боркаш нещата, лазите вазетисват грузински дийалекте ич гърски кату кликаш ти...

ibrahim65:
За съжеление това се изучава в Турция.
Всеки дърпа чергата към себе си.
Един много уважаван историк от мен.
Става ясно едно ПОМАЦИТЕ трябва да
се доказват на доста фронтове.

Arkadaşım pomakların bulgar olduğuna dair bir kanıt yok,
Türklere slav kanı karıştı demek yakışıksız bir ifade oluyor,
tam tersi çok erken dönemde balkanlara yerleşen Kuman Kıpçak
POMAK olduklarına dair kanıtlar var.Ayrıca bir insan
Ben POMAK dedikten sonra bunun üstüne kimse bir şey diyemez.

bulgaristan türkleri türkmü ?! :)

Kaplan:
İbrahim, profesör Ortaylı pomaklara ait ne dedi duydun mu? Sence Ortaylı yalan mı söyliyor... Bana göre böyle bi tarihçi yalan söyleyemez ama

Subeyi Kurt:
Pomakların kökeni konusu hocaya biraz yabancı. Onun uzmanlık alanı  Osmanlının yönetim yapısı, Osmanlının diplomasi tarihi gibi konulardır. Halen devlet memurudur ve Türkiyenin yüce menfaatlerini kollamakla mükelleftir. Nitekim beyanı da bu goğrultuda olmuştur.

http://ilberortayli.com/leafs.php?leafs_id=5

ibrahim65:
Kaplan bei ben bu adama her zaman bizim POMAKLAR icin soru sormak istedim
ama ondan sonra istemiyorun dogru cevaba verece zanetmyorum subigi kurt
dedi gibi onun alana disinda galeba.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version