Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (269/325) > >>

Фита:

--- Quote from: Вологез on December 03, 2011, 09:04 --- Бъркаш, Дженевра(дженевриз), Слънчева поляна, беглика, калето Камен Проход са били населени. Бил съм на всяко едно от тия места и съм запознат с разкопките, които са провеждани.  Наскоро при оран за сеене на овес за диви свине между Голям Беглик и Сърница разкриха тракийско селище от 4-5 век, пълно е с грънци може да си посъбереш! :)  Ако те интересуват мога да те заведа!

--- End quote ---

Благодаря за поканата. С удоволствие бих отишъл стига да ми остане време. Коя археология работи там - питам за да видя в кои известия ще публикуват работата? Имаш ли също представа дали има останки от античен път от Беглика към Сърница и района на запад от нея? Все някъде ще трябва да е останало трасе от пътя, ако това на Беглика е било средноголямо селище.
   Все пак имай в предвид това, което ти казах за картата от Бостън. Там племената са така подредени, че отговарят точно на описанието на похода на Ксеркс за разлика от всички останали подобни сведения. Тя е някакъв римски препис на гръцка карта. Жалко, че не е публикувана. Тези от САТО са много особено сдружение и трудно се мъкне информация от тях. Даже сайт не поддържат.
А да те питам, знаеш ли къде във вашия край се намира тази местност Орфенското за която се твърди, че е единствения топоним свързан с името на Орфей? В кой район като място се намира това?

Rasate:

--- Quote from: KaraIbrahim on December 02, 2011, 21:11 ---  Е,в задачата се пита:Дали българският език е създаден на базата на езика,на който все още говорят помаците-славянски диалект,или славянският диалект на помаците е част от българския език?

Според мен е първото.Което ще рече,че българският език е произлязъл от помашкия ;D

--- End quote ---

Тук грешиш-да започнем от източниците-кои са славяните-Според Мокса,Ибн Фадлан-това са българите,трябва да сме завзети,че това нещо да се промени от московският двор,анексирал преди това руското име.Кои са славянските книги-ами това са българските книги.Старобългарският език е бил единственият език признат и от Изтока и от Запада.На този език са творили руските князе в Киев,сръбските жупани и Крале  след Неманя,богомилите,охридските и киевските архиепископи и търновските и печките патриарси,Старобългарският език се използва от всички манастири в българските,сръбските,босненските,влашките,молдовските,руските,украинските земи както и няколко манастира в Хърватско.

Макар,че това се променя след Петър 1 с неговите реформи в църквата,писмеността и езикът.Петър създава съвременният църковнославянски език,писменост и православие.Не случайно има няколко въстания в цяла Русия срещу тези реформи,а бежанците от тях се заселват тук(староверците)

Поздрави

Rasate:

--- Quote from: KaraIbrahim on December 02, 2011, 22:05 ---   Наистина Борис не е живял по времето на покръстване на бесите.Но Много добре знаеш какво съм казал,не се прави на умряла лисица.
Между другото-бесите също вече на са били тук по времето на Борис I.И територията им е била извън границите на Българското царство.

--- End quote ---

Не мисля-има едни източници  „Маламирова летопис“, житието на Григорий Декаполит,които ни казват нещо друго.

ibrahim65:
- Богомилството е мултиетническо религиозно движение, дошло не от българите а от Мала Азия/днешна Турция/ даже и от по на югоизток. Българите са скочили от Тангрианството във византийската вяра - Ортодокс. Богомилите са били ерес, със статут на небългари,невизантийци, Некатолици, изобщо еретици , които са били подложени на физическо истребление - горене на глада както са го правили Инквизицията , ККК , КГБ,ГРУ, ГЕСТАПО. Днешните великобългарски расисти се опитвате да вмените на помаците че дори албигойците, катарите са българи. Това ако го кажеш в някой босненски форум ще те изритат като парцал.

Svetlina:

--- Quote from: ibrahim65 on December 03, 2011, 17:53 ---- Богомилството е мултиетническо религиозно движение, дошло не от българите а от Мала Азия/днешна Турция/ даже и от по на югоизток. Българите са скочили от Тангрианството във византийската вяра - Ортодокс. Богомилите са били ерес, със статут на небългари,невизантийци, Некатолици, изобщо еретици , които са били подложени на физическо истребление - горене на глада както са го правили Инквизицията , ККК , КГБ,ГРУ, ГЕСТАПО. Днешните великобългарски расисти се опитвате да вмените на помаците че дори албигойците, катарите са българи. Това ако го кажеш в някой босненски форум ще те изритат като парцал.

--- End quote ---

Ибрахимчо, откъде го преписа това, какиното?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version