Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
daczo:
Ибрахим и приятели,разберете на края че историята(българска),не е скълъпена.Различни историци търсят извори и поради това са различни мнения.Нови открития архиологични променят,или дописват нови страници.Единственно изтъкване на славяните е преувиличено.Всяка история е писана за своя народ.Вашите приятели примълчават факти които знае цял свят.Българските историци имат византийски или руски извори.През това време български неприятели.Разбирете също че названието помаци са създали българи и никъде преди 16в.няма да го намерите.Византийци,турци и русяни са правели всичко да няма български извори.През вашата империя от мраморите на Плиска са правили вар.Ненавиждате всички които не са мусюлмани а искате толиранция.За вас всичко българско е за подигравка.Ще напиша на славянски,отпирдолете се дурни от България.Вие пишете на туски и затова аз на братски език.
ibrahim65:
Господин daczo приеми и от мен и приятели най сърдечни поздрави
и едно да знаеш от мен по толерантен народ от нас ПОМАЦИТЕ няма.
Давам ти пример допуснат си тук и да си ти кажа доста от постерите
не мога да ти ги чета ама та търпим и ти даваме гласност нали.
Но това със историята не съм съгласен тук ще я критикуваме
и оспорваме тогава се ражда истината не винаги вашето е право.
За това аз имам няколко въпроса въпреки че не намирам нито един отговор.
-1 Чакам някой да ми докаже, чрез документи, че българите са били на Балканите ПРЕДИ четвърти век.
-2 И че траките са били българи.
-3 Защо самите траки не са са наричали Българи?”
-4 Каде в източниците има представено грандиозното преминаване на народ през Дунава и как един монголоиз забива копие насред Римската империя и извиква "Тук ще е България!"
-5 От кога почва да се говори за етноси и кога Българите обособяват етнос
Фита:
--- Quote from: ibrahim65 on December 05, 2011, 10:22 ---Господин daczo приеми и от мен и приятели най сърдечни поздрави
и едно да знаеш от мен по толерантен народ от нас ПОМАЦИТЕ няма.
Давам ти пример допуснат си тук и да си ти кажа доста от постерите
не мога да ти ги чета ама та търпим и ти даваме гласност нали.
Но това със историята не съм съгласен тук ще я критикуваме
и оспорваме тогава се ражда истината не винаги вашето е право.
За това аз имам няколко въпроса въпреки че не намирам нито един отговор.
-1 Чакам някой да ми докаже, чрез документи, че българите са били на Балканите ПРЕДИ четвърти век.
-2 И че траките са били българи.
-3 Защо самите траки не са са наричали Българи?”
-4 Каде в източниците има представено грандиозното преминаване на народ през Дунава и как един монголоиз забива копие насред Римската империя и извиква "Тук ще е България!"
-5 От кога почва да се говори за етноси и кога Българите обособяват етнос
--- End quote ---
Ibrahim-е, ти що така мойто момче все искаш безплатно да се обслужиш? Мързи те да четеш и задаваш 65 въпроса?
Не е откритие, че булгарите са ирански народи. За това е писано много или поне достатъчно. Съветвам теб, пък и всички с подобни въпроси да не търсят единствено текстове по темата, а да разгледат всички останали потвърждения, произхождащи от археология, бит и култура. Това вече го писах на някого. Ако само разгледате видовете гривни типични за булгарите ще разберете, че те нямат нищо общо нито с тюрки, нито с хазари или пък монголи. Глинените им съдове също говорят за това. Толкова за булгарите!
За българи става въпрос едва от времето, когато се основава Българска държава и под този знаменател са всички, които я съставляват. Така че въпрос като "Кои са българите" е буквално излишен, камо ли спорен.
Какво е помак? Помак е обобщаващо понятие на българи приели вярата на завоевателя но не по-рано от 1673 г. Точно поради неголемия период ние все още помним какво и как се е случвало по време на помохамеданчването. Помаци са много хора от различни краища на България. Всички те имат свои диалекти, което пък изключва наличието на понятие като "помашки" език защото дискриминира останалите. Самото име не съществува в ранните источници, а се появява при един доклад на Джеймс Баучер пред английската кралица. Защо го е казал и какво е имал като основа никой не знае. Поне аз не знам.
Това е краткото факсимиле на аго Фита по въпроса!......Една молба - пищете грамотно и не правете помаците за срам.
daczo:
Ибрахим благодаря,на твоите питания вече е отговорено.Точен отговор за хиляди години няма.Народ се образува от дошли и заварини племина.Българите създават държава от тракийски(мизи,гети, и др.), славянски и пра-български.Фита збито и ясно отговаря.
Turas:
--- Quote from: Фита on December 04, 2011, 15:52 --- Интересно ми е защо мостът както твърдиш няма пътно платно от плочи, а е от ситни речни камъни?
--- End quote ---
Има си платно от плочи и напълно запазен римски път на запад посока дженевра около 6 километра.
http://vbox7.com/play:85fb902a
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version