Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (287/325) > >>

Turas:

--- Quote from: sultan  selim on December 08, 2011, 19:02 ---Защо   говора   в костандово и  ракитово   е доста различен   а  са на   два километра   разстояние

--- End quote ---
Костандовци са местни, а Ракитовци повечето са преселници!

sultan selim:
В костандово   маи  са баш   тракиици

Rasate:

--- Quote from: Вологез on December 07, 2011, 22:55 ---Имам в предвит Бесската! Къде съм казал, че наследници на бесите са само помаците? Разгледай старите карти на Terra Bessica и ще ти стане ясно защо го казвам. Освен това след въстанието една голяма част от бесите са откарани в Дакия като роби. От къде мислиш е наименованито Бесарабия - Беси раби или беси роби? ;) Знам, че много хора имат интерес да отделят помаците и по тоя начин да ги контролират и използат по-лесно за целите си, ама неке биде!!! Ти всъшност оспорваш всичко, дай да видим каква е твоята теория за Помаците - какви са били?

--- End quote ---

Е,чак като роби-много бягат в Дакия,а не са откарани там като роби Децебал всъщност е цар на даки,беси и мизи(както и да се е наричало племето в наименуваната от римляните Мизия).

П-с.Самият имп. Траян пише,че името мизи не е собствено на племето обитаващо тези две провинции,а име дадено от римляните въз основа на храбростта им в боя подобна на анатолийските мизи.Самото племе се е обиждало от това име,въпреки,че по примера на Римляните всички съседни племена са го наричали така.В последствие от провинция Горна Мизия  се отделя и Дардания.

ibrahim65:
Истината за помаците

EvroPOMAK:
Така, де, както си лафехме в другата тема: Тракийци + Ислям = ПОМАЦИ !  8) :)
Еваллах, на Помачето, дето е сбрало тоз Помашки филм, за назидание на Вулгаристките Хистеорици!  ;D :) ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version