Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (296/325) > >>

skoti3:
 Абе Сергей нещо много си сигурен, че едните са придошли, а някои други не са придошли от къде си толкова сигурен. Ти ако искаш се имай за такъв, който не 1000, а преди 10 000 години предците му са живяли на това място. Но истината, че хората на територията на република България са сформирани от три основни групи племена- славяни, траки, прабългари. Та ако има някой живял по тези земи много години това е чисто индивидуално и не пускай мухички, че не сте равни, равни сте имате права равни всички, всичко останало е една параноя. Тук ще има дискриминация или неравност ако децата на помаците плащат в университетите за да учат например 500 лв на година, а християните 300. Когато в градския транспорт цената на билета за едните е 2 лв, а за другите 1 лв, тогава може да говорим за неравност. А тук такава няма.

--- Quote ---БРАТЯ ПОМАЦИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ И НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ЧЕ ,НЯКОГА ЩЕ  ВИ ПРИЕМАТ ЗА СВОИ БЪЛГАРИТЕ ХРИСТИЯНИ И БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ.
--- End quote ---

Когато говориш по този начин, вярно могат да не те приемат.

BG POMAK:
Към onegavon. Помаците са населявали България много преди Момчил войвода да се появи , като "хайдутин", а ти не знам дали си помак или не, ако си такъв се самоопредели.

Turas:

--- Quote from: sergei on February 02, 2012, 22:56 ---Помаците са населявали България много преди Момчил войвода да се появи

--- End quote ---
Да но не с това име! ;) Помак и всичко свързано с това име е гръцка измишлйотина!

skoti3:
Това са общи приказки без покритие. Като какви са били помаците преди Османското владичество Сергей ? Имат ли общ корен с другите, които днес са християни ? Как така като си знаеш корена до 100 години си сигурен, че сте били на същото място и преди хан Аспарух ? Както казах и да има нещо такова това е чисто индивидуално. И аз мога да кажа, че е имало българи на тези земи преди христа и когато някой историк изкаже такава теза (лично не я подкрепям), вие го прави най-голямия националист, а сега говорите ето така без нищо, без доказателства.

Колкото до това кой бил пришълец и кой не, то тези територии, които са завладяли прабългарите са били Византийски, а не едва ли не помашки както казвате. Били се на християнска Византия.

ibrahim65:
sergei брат знай едно нещо от мен ПОМАКА си е ПОМАКтук сме били и ще сме това е неуспорим факт за нас
някой хора да пишат пак измислени истори за себе си преличат ми на Турските сирияли сега подготвят следващата
тя гласи че не са идвали от никаде и затова че обичат да въраждат и те самите се възраждат та сега ще облекат
примяната на Траките ама няма да е за дълго да го знаеш от мен. ;D
Иоще нещо да знаеш първо някой за да те приеме трябва да те признае че те има :)

И това да знаеш че....
Волжките българи приемат исляма при кан Шилки през 865г .

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version