Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (314/325) > >>

Rasate:

--- Quote from: onegavon on March 13, 2012, 11:57 ---Така де, хората които ги изповядват .Религиозната доктрина която те са приели в сърцата си ги прави такива каквито са .Вярата ,морала в който те са възпитани ги ръководят в действията им.Тези неща са взаимосвързани или ти смяташ , че религиите не са създадени от хората.Не можеш да ги делиш, както си написал.Не ми се дават примери защото са безчет, а и темата не е такава.Само ще добавя , че благодарение на намалялата религиозност човечеството има тези научни достижения.

Поздрави и от мен!

--- End quote ---

Не е така-всяка религия учи на морал.Но хората изопачават този морал.

Да вземем 10 божи заповеди-там пише не убивай-но папата да оправдае експанзията на рицарите в търсене на плячка изопачава-убийството в името на Христа не е убийство-съгласно джихатът-положението е същото.

Значи не вярата е виновна ,а нейното тълкуване от хората,а тълкуването им  е спрямо ситуацията и нуждите на определени "помазани свише" люде.

Поздрави

onegavon:
Аз да съм написал вярата? Религията е много по-широко понятие . Дай да гледаме фактите християните ,като цяло следвани плътно от мюсюлманите са нанесли най-много поразии на себеподобните си . Къде какво пишело кой как го тълкувал не е важно съди се по крайния резултат " По делата им ще ги познаете".Цели народи изличиха от лицето на земята религиозните фанатици от аврамовите религии.Това е истината!

Rasate:

--- Quote from: onegavon on March 13, 2012, 13:19 ---Аз да съм написал вярата? Религията е много по-широко понятие . Дай да гледаме фактите християните ,като цяло следвани плътно от мюсюлманите са нанесли най-много поразии на себеподобните си . Къде какво пишело кой как го тълкувал не е важно съди се по крайния резултат " По делата им ще ги познаете".Цели народи изличиха от лицето на земята религиозните фанатици от аврамовите религии.Това е истината!

--- End quote ---

Прав си!!!

husein:
Не си прав onegavon,това ,че някой казва ,че е християнин,мюсюлманин това не означава ,че е така.За да си вярващ трябва да изповядваш заповедите на съответната религия!Според мен най големия враг на хората са шовинистите-те нямат вяра,макар да декларират ,че принадлежат към някоя от религиите!

Rasate:

--- Quote from: husein on March 13, 2012, 13:25 ---Не си прав onegavon,това ,че някой казва ,че е християнин,мюсюлманин това не означава ,че е така.За да си вярващ трябва да изповядваш заповедите на съответната религия!Според мен най големия враг на хората са шовинистите-те нямат вяра,макар да декларират ,че принадлежат към някоя от религиите!

--- End quote ---

Вярата и религията са различни неща.Каноните на религията се пишат от хората в името,че са богоугодни,макар да не е така.
 Всяка една религия с времето се променя-появяват се различни течения.

Колкото е по стара религията толкова е по разклонена.

Да вземем Юдеизма- разглеждайки юдеизма можем да приемем,че християнството е негова ерес-т.е. разклонение.В следствие на това се разпада и християнството на множество разклонения -павликяни,ариани и т.н.,като вследствие на победа на едното течение другите се унищожават.На каря остават само две течения в следствие,че е имало два центъра-старият и новият Рим(Константинопол)-В последствие се развива арменската апостолическа църква и протестанската-и т.н.

Исляма-появяват се в началото две течения-Сунизъм и Шиизъм.

Шиизмът взема култът към светците от християнството-само,че облечено с тогата на ислямските водачи. ;)

Да не говоря за Суфизмът,който е следствие на иранските вярвания вплетени в исляма.

Както виждаш религиите се преплитат една с друга обменят детайли и ритуали влияят се от отделни човешки разбирания и борби,но вярата е една.
Представи си,че във Византия бе победило арианството -нямаше да има икони по църквите.

Поздрави

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version