Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Сидхарта:
--- Quote from: kor_nisa on October 21, 2010, 16:34 ---'В Боснии все люди говорят по-болгарски '
Da be dokolkoto tova e verno, tolkova mu se vqrva i na va6ite tezi !!!!!!!!
Udavnik i za slamka se hva6ta. :)
--- End quote ---
Силвия:
--- Quote from: Hat on October 20, 2010, 15:17 ---Госпожо добре сте се потрудили да ни убедите,че сме бьлгари.Убежденията ви обаче според мен се базират на преиначена информация,която заливаше доскоро учебниците по история от които четяхме.Има нови източници и при голямо ваше желание може да се поровите за да промените убеждението си.Успех.
--- End quote ---
Кой каквото търси, това намира.
Някои само си мислят, че търсят истината.
Но ако истината или някаква част от нея не им трябва или пък е болезнена по някакви причини за тях, те не само, че не я търсят, ами бягат от нея. По-скоро биха повярвали на всяка приятна по или устройваща ги лъжа, не на онази част от истината, от която бягат.
Колкото до учебниците по история, в моите учебници по история, когато бях ученичка, главно за конгресите на БКП пишеше. И ако по-късно съм се зачитала в най-различни книги и източници по най-различни исторически теми, то не е било заради тези или онези хора, заради този или онзи въпрос или тема, правех го заради самата себе си, понеже, вярваш или не, човек без поне мининум обща историческа култура е доста по-лесно да бъде измамен за много неща.
Впрочем, ако не искаш по някаква начин твоята идентичност да има каквото и да било българско в себе си, не говори вкъщи на майчиния си език, не харесвай народните песни от своя край и не смятай, че каквото и да било българско имат в себе си. Това какъв иска да бъде, да се чувства човек, е личен избор. Но личният избор не е като историческата истина, тя не зависи от емоциите или от страховете или от болката или от манипулациите, от каквото и да било в този порядък. И колкото и да е сложна, многопластова, отдалечена във времето, колкото и опити да има тя да се пише постфактум, тази истина, за която става дума в случая, е лесна да се види, не е трудна за забелязване, стига човек да не бяга по една или друга причина от нея.
isa71:
--- Quote from: silvia on October 19, 2010, 16:44 ---
Не знам защо ви се виждам като госпожица, но както и да е.
помаците са потомци на българи - такива са етническите им корени, такава е историческата истина.
--- End quote ---
Значи преди прабългарите да доидът на Балканите,в Родопите са живяли различни племена,и ти твърдиш че тези племена са били българи.Ай стига бе.нерде Ямбол,нерде Стамбол.
deniz7:
Госпожице Silve извинете вие детска учителка ли сте? браво на вас ,само една забележка- без злоба
muti6:
--- Quote from: silvia on October 21, 2010, 20:33 ---
Кой каквото търси, това намира.
Някои само си мислят, че търсят истината.
Но ако истината или някаква част от нея не им трябва или пък е болезнена по някакви причини за тях, те не само, че не я търсят, ами бягат от нея. По-скоро биха повярвали на всяка приятна по или устройваща ги лъжа, не на онази част от истината, от която бягат.
Колкото до учебниците по история, в моите учебници по история, когато бях ученичка, главно за конгресите на БКП пишеше. И ако по-късно съм се зачитала в най-различни книги и източници по най-различни исторически теми, то не е било заради тези или онези хора, заради този или онзи въпрос или тема, правех го заради самата себе си, понеже, вярваш или не, човек без поне мининум обща историческа култура е доста по-лесно да бъде измамен за много неща.
Впрочем, ако не искаш по някаква начин твоята идентичност да има каквото и да било българско в себе си, не говори вкъщи на майчиния си език, не харесвай народните песни от своя край и не смятай, че каквото и да било българско имат в себе си. Това какъв иска да бъде, да се чувства човек, е личен избор. Но личният избор не е като историческата истина, тя не зависи от емоциите или от страховете или от болката или от манипулациите, от каквото и да било в този порядък. И колкото и да е сложна, многопластова, отдалечена във времето, колкото и опити да има тя да се пише постфактум, тази истина, за която става дума в случая, е лесна да се види, не е трудна за забелязване, стига човек да не бяга по една или друга причина от нея.
--- End quote ---
Toва е твоята истина,Силвия,а какви ли не (полу) истини сме чули тук.Ок,помаците имат български корени, а българите с какви корени са??
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version