Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (62/325) > >>

PNK2003:
Светлина,
Моето мнение е формирано на база лични впечатления.  Не твърдя, че другите народи са "света вода ненапита", но разликата в манталитета е огромна.  Гордея се, че съм българин, но същевременно с това и много често ми се налага да се срамувам от този факт... 

А в последното си мнение си противоречите.  Личи си, че сте психолог  ;)

Svetlina:

--- Quote from: PNK2003 on August 18, 2011, 23:19 ---Светлина,
Моето мнение е формирано на база лични впечатления.  Не твърдя, че другите народи са "света вода ненапита", но разликата в манталитета е огромна.  Гордея се, че съм българин, но същевременно с това и много често ми се налага да се срамувам от този факт... 

А в последното си мнение си противоречите.  Личи си, че сте психолог  ;)

--- End quote ---
PKN, и аз пиша въз основа на лични впечатления, а ако сте забелязал в големите страни манталитетът е един, в малките - друг. Например Белгия и Франция, Русия и някоя от бившите им републики (населени с руснаци, разбира се).
Имам такива впечатления и от руснаци в Германия, от французи в чужбина, от белгийци в чужбина - говоря за обикновени граждани, та дори и за държавните им служители в чужбина - като мислене. Не са по-различни, но имат самочувствие.
В този смисъл не съм съгласна. За турците в Белгия или в Германия дори не искам и да споменавам - там те са щастливи и отритнати.
Да, може и да изглежда като противоречие, но съзнателно забравих този роднина - предпочитам да не общувам с лишени от човещина човеци.

Hat:

--- Quote from: PNK2003 on August 18, 2011, 19:22 ---

За съжаление българите успяват, но в чужбина и поединично.  Завистта, злобата и омразата си казват думата в България.  Чудя се дали при друг народ се среща ситуацията, а именно: "Ке си запаля къщата, па да му изгори на Вуте плевника"...   

--- End quote ---
Аз живея в Бьлгария и обичам страната си така е при всички помаци,но това не значи,че трябва да се премьлчават и недовиждат очевадни неща,които носят негативи на всички ни.Все ние живеещите тук сме най ...най вьв всичко работа... секс вьпреки,че в резултат на стреса на който сме подложени вече взе и да не ни става, та дори и Господ направихме бьлгарин и като резултат от всичките най ..най  най зле от всички в цяла Европа.

oxyuranus:
MUSALA , написал си един куп глупости, без въобще да е ясно какво искаш да кажеш с изключение на едно чисто отрицание-помаците не са българи и това е!  Интересно защо когато се преведат доводи, че помаците са българи, които изповядват исляма тези доводи се превръщат веднага във възродителна идеология-това не е имунитет, това е комплекс! Не е нужно да си националист, русофилски патриот/това не го разбирам- сигурно значи , че обичаш Русия или руснаците повече от България и българите, но тогава няма как да си патриот/, член на  партия „Атака” , почитател на телевизия „Скат” , за да гледаш обективно на историческите истини, една от които е , че помаците не са отделен етнос, пристигнал отнякъде, настанил се на Балканите  и преживял хиляди години.
Би ли ми обяснил понятието: „османски православни християни”-християни, които водят произхода си от Осман-основателя на Османската империя? Разбираш ли, че това е меко казано глупост! Или още по-голямата глупост да твърдиш, че всички българи са били войнуци-войнушки статут имат отделни селища. Роби в Османската империя не е имало, или ако е имало те са били пренебрежително малко! В Османската империя робството като институция подобна на тази в Рим или дори в САЩ не е позната и не се практикува.
Българщината, българското самосъзнание  както и всяко друго народностно съзнание се „изтрива”  в определена среда-чужд език, чужди нрави, чужди обичаи, натиск на чужда културна идентичност. Това е естествен процес –преживели са го българи, сърби, гърци, арменци, преживяват го турци, преживяват го всякакви народи и  части от тях  е естествено да не помнят корените си-особено ако някои не искат да си спомнят за тях.
„Турция-конгломерат от нашенски  балкански помаци?”  ?????!!!!!!. А самите турци какви са?????
Глупостите за „Строителни войски”, кражби от еврофондове , олигарси от ДПС и това кой е по-крадлив дори не си струва да ги коментирам!
Не разбрах-какви са помаците според теб-какъв е произхода им?  Виждам едно отрицание-не са българи-какви са тогава?

Hat:

--- Quote from: MUSALA on August 18, 2011, 22:23 ---  Голяма част от помаците в България сме се чуствали като малък концлагер, част от по голям русофилски концлагер. И то тотален. Това е било България от 1878 до 1989 г. Нищо повече. Крепостничество от мрачен, примитивен тип. Ангария в Строителни войски. 100 000 войничета от турски, помашки и цигански произход ви строихме жилищни комлекси от времето на Александър Стамболийски до 1989 г. Жилищни комплекси строени с ангария труд, без пари. Това е особена жестока и едновременно интелигентна форма на робство, крепостничество.

--- End quote ---
Дали някой  би се наел да даде разумен коментар на тези пропити от  болка думи.Моите поздравления кьм автора.Сигурен сьм че колкото повече от нас помаците осьзнават мьченията на които са били подложени дедите ни толкова повече ще ставаме непримирими кьм безобразията които стават в дьржавата ни и ще бьдем все по настоятелни за официалното признаване на помашки етнос в Бьлгария.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version