Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
ibrahim65:
Здравейте на всички но най много поздрави на МУСАЛА за изчерпателната побликация която е направил да е жив и здрав направо мие чел мислите доста от тези неща съм изживял това за казармата например второто това че България винаги се е отнасяла с нас ПОМАЦИТЕ като мащеха било то на работното място било то на компания винаги сме били презирани.
Radoslav:
A бе хора кви глупости приказвате бе? Все за болки говорите все за дискриминации. Все ни мразели и отритвали. Ама глупости на търкалета са тва бе драги колеги. Боля боля колко да боли. Мина ни вече. Малко множко години са минали че да продължава да ни боли. Или пък вас ви кефи да ви боли? Кой ни отритва в компания? Вие добре ли сте? Аз живея в момента почти само сред християни и никой не е ме отритнал. Даже напротив по скоро ние отритваме и дискриминираме християните когато поискат да се проближат до нас. Да по селата ги посрещаме в къщите за гости ама като дават парички са хубави а зад гърба им викаме кауре. Дай като сме тръгнали да си ги говорим барем истините а не все да се кривим и да са ни виновни другите. Ай по тва най ясно си личи че ние помаците сме най чистите българи- все някой друг ни е виновен за всичко и все нас ни гонят и дискриминират.
MUSALA:
- Ти пък откъде разбра че сме най чистите българи ? А ? да н би да сме най белите хора? Но какво значи най чистите? Това е расизъм бе... Зашо ръсиш глупости неуместни, в неподходящ момент и пространство? Викаш - найчистите българи... хаха;) Може би си правил генетично изледване? Или пък си Ни дегустирал с проби от слюнка, дъх, цявт на кръвта, вкус на кръвта... фекалий...:) Може ли да уточниш определението - най чисти българи? И не е ли това агресивна антитуркс пропаганда, целяща да накар помаците в Турция да се чустват не сигурни! И ще успееш ли:) хаха смешко...
husein:
А Радославе,ти като си помак и много разбираш нещата,защо носиш името Радослав? Прадядо ти ли го е носил или дядо ти? И дали след като си Радослав си станал по голям българин и дали си казал на твоите приятели християни ,че си мюсюлманин?И аз съм живял само с християни няколко години но съм бил с мюсюлманско име и досега с повечето от тях сме в близки отношения! И дали един човек който се срамува от имената на предците си и от мюсюлманското си име,би било възможно да каже ,че е мюсюлманин и помак?
Искам да попитам също, на какъв език е говорил хан Аспарух,хан Крум,и дали има нещо този език със сегашния който се говори в България?
Колко в действителност български думи има в език който се говори в България?Каква е връзката между тези български царе със сегашните българи,защото след 1878 година се поставя германец или не знам точно с какъв произход човек, и се нарича цар български? ::)
Какви са се чувствали предците на тези хора които сега се наричат българи,през 18 век когато Паисий пита ,,Ей не разумни юроде,защо се срамиш да се наречеш българин? ::)
Защо не са се чувствали хората живеещи по тези земи като българи и след 2 века примерно 1945-50 когато министър председателя на България Георги Димитров определя част от гражданите на България като македонци?А и сега например македонците за които непрекъснато им се натяква ,че са българи а те не го приемат? ::)
ibrahim65:
husein приеми едно поздравче и от мен да ми си жив и здрав от устата ти мед капе бе брат продължавай все така чакам да знаеш.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version