Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (65/325) > >>

husein:
 ;) Поздрави и от мен за Теб и Musala!

MUSALA:
Radosт lave   недей толкова да се радваш защото има доста неща за които трябва да си отговориш сигорен съм че ти е мъгла та за това всичко ти се вижда тук като глупости и на мен не ми обесняваи нищо за българите защото и аз живея в България и работя с българи по добре питай ти по един от твойте приятелчета какво мислят те за теб ама чакай малко да пинат гроздовка тогава се говори истината по свободно.И тук гледам че си доста компетентен затова ще те попитам защото ти я употребяваш какво представлява думата КАУРЕ на кого се вика аз до колкото знам с тази дума се наричат хора който не вярват в нищо а не БЪЛГАРИ който не вярват в АЛЛАХА.

skoti3:
Леле какви глупости. Думата "чист" била расистка, а Radoslav никъде в поста си не е казал "бял". Защото Musala подобно и сред много българи-християни тук постоянно се говори, че мюсюлманите били отритвани, дискриминарани и т.н. Част от българите-християни също по различни поводи казват, че са били дискриминирани. И факта на Българина все някой друг му е виновен, както на вас в случая е използвал думата "чист българин"(аз рабрах за какво става дума). Защото това да се плачиш си е освен друго и чисто българска черта, все някой друг да му е виновен. Не знам дали това е антитурска политика, но аз мога да кажа, че вашата е антибългарска по същата логика.  В писаниците, че сте вечно дискриминирани по този начин може да кажа, че се опитвате да създадете страх в младото мюсюлманско население от християните. Да варно е комунистическия режим се е отнесъл лошо с вас, но от комунизма са страдали и много християни. Хора са губили работата си, защото е са отишли на църква и още много други. Въпреки, че християните през Османското владичество също са били дискриминирани, родителите ми не са ме възпитавали в негавитализъм към мюсюлманите. А като чета тук се пишат отрицателни мнения към "лошите" християни, които вечно дискриминирали другите и едва ли не били най-голямите расиски, националисти и т.н. 

И husein стига сте спекулирали с езика. Езика днес е български, българите са смесица от прабългари, славяни и траки предимно, може и други.  Няма чисти славани, прабългари или траки, всеки си носи своите черти. И някой като казва, че е българин, това не значин българите от преди 14-15 века, защото българската нардоност започва да се сформира след това.  Говорим за българи днес, а не преди 15 века.  Паисий се опитва да вдигне самочуствието на дискриминирания български народ, глупост е това, че не са се чувствали българи, не се опитвай да отречеш българите . А   царя дори и с германски произход е български цар, защото е такъв на българската държава и да общото между Аспарух и Батемберг, че са владетели на българската държава постигнали различни успехи за своето време.  А македоноидната раса няма какво да я коментирам, то не беше те всеки по известен човек го направиха македонец.

Освен това някъде тук прочетох, че Ангарията от Стамболийски пак дискриминирало мюсюлмани, и това е грешно. Този закон е бил за всички и той гласи: Законът за трудовата повинност. Той е приет през 1920 г. и предвижда всички мъже и жени да полагат за определено време (от 6 месеца до 1 година) безплатен, общественополезен труд - работа по изграждане на държавната инфраструктура, пресушаването на блата и др..Този закон е атакуван затова, че се явява един вид ангария и то в размери, многократно превишаващи дори тези по време на отоманското владичество.

Няма да говоря дали е добър или лош, но е бил за всички.

husein:
Аз не спекулирам а питам!А по отговора ти разбирам,че само името на езика е български и ,че няма нищо общо с езика на българите преди османско време,а също ,че сегашните българи нямат нищо общо с тези преди 14-15 века!Така ли е?А кога започва да се формира българската народност?Питах защо чужденец,нямало ли е българин достоен за цар?

MUSALA:
З дъ равей те господа както виждам тази вечер няма госпожици и е малко скучно без тях но какво да се правитази вечер ще е така. Тук някой хорица виждат доста глупости което на мен ми се вижда малко страно защо аджеба да ли те са толкова сигурни в себеси или доста заблудени.Аз лично чакам както се направи НОВА кунституция така да се направи НОВА история както за българите така и за помаците то за турците и циганите се знае.Но тази Н О В А история трябва да се пише и от помаци за да мога да и вярвам и още един въпрос спорим какво е това чист помак да поспорим и какво е това ЧИСТ българин защото и от тях има доста утрепки които не ходят на черква и казват че са ПАТРИОТИ а ма се продадожа като видят П А Р Ц А Т А. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version