Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (69/325) > >>

Rasate:

--- Quote from: Marlboro on August 20, 2011, 02:41 ---
Трябва да сме наясно и по още един важен въпрос - гените нямат нищо общо с това как се самоопределя някой - като българин или като друг.
genite ne sa bili  faktor kak da se opredeli 4ovek  sled  kato " balgarin" ne e su6estvyval  kato etnos  predi da e sazdadena Bulgaria ot ome6eni  turki-bulgari ,zna4i vseki stava turko-bulgarin.

Самоопределението е въпрос на личен избор.
Tova ozna4ava,4e  vseki ot edna i su6ta familiq moje da se opredeli  s razli4en proizhod .   kulturna asimilaciq!

Гените обаче не са. За да стане съвсем ясно, ето един краен пример. Представете си дете от смесен брак на нигериец и шведка. Детето цял живот е живяло в Швеция, изповядва тамошната религия, шведският е майчиният му език. Естествено е да се самоопределя като шведче. Но това не отменя факта, че носи африкански гени.
 Ako ne govori6 s brat si bratov4ed si i  nqmate kontakti ot godini  vseki ot vas kakto my skimne  moje da se samoopredeli kato  balgari,turci,garci,makedonci,...  ludost

--- End quote ---

Оттук става ясно,че защитаваш тюркската теория-влез в час-тази теория е в пълно отстъпление поради все по големият фактологичен материал подкрепящ иранската теза.

Аз се придържам към сарматският произход на Българите.

Поздрави.

Rasate:

--- Quote from: MUSALA on August 20, 2011, 09:50 ---Rasate дрън-дрън пляс дрън-дрън пляс като човек ми дай подробно отговори впоследно време се дъниш поздрави и чакам отговори разбирасе това не ме задоволява хаде че има още въпроси за теб.

--- End quote ---

Ха -дънил съм се-няма такова нещо-историята не се гради върху определени моменти,а върху цялостен поглед.

Ако проследиш развитието на даден народ ще разбереш,напимер,че филистиминците са гърци,а не хананци.В последствие поради съседството им със семитите имат огромно влияние от тях върху себе си.

Ще разбереш,че микенците на Агамемнон,може и да не са гърци,а пелсги,но при прииждането на йонийците с времето да са се погърчили.
Като накрая дивите Дорийци ги унищожават-тези догадки се правят на базата на не гръцките българо-славянски топоними във вътрешността на Пелопонес и цяла централна Гърция.

Минойците,които са владеели Крит и почти цяла Гърция не са индоевропейци и са почти унищожени от Вулкан на остров Санторини.Това може да е било и пусковият механизъм на великото преселение в древността и за експанзията на морските народи описани в древно-египетските хроники.

И така необходим е по широк кръг от знания и цялостен поглед върху историята ,че да описваш различни кратки или по дълги исторически процеси и движения

Поздрави

Rasate:

--- Quote from: Mehmet92 on August 19, 2011, 18:21 ---Доколкото съм чувал има няколко версии за нашия произход : Едната е , че сме наследници на Куманите дошли на Балканите , който били езичници , но по-късно приели Исляма от Арабите , а не от Турците както много хора си мислят !!! Втората версия е , че помаците сме били богомили и след това сме приели Исляма от Турците както са направили и днешните босненци !!! Аз лично съм склонен да се съглася повече със първата версия , защото има доказателства , че когато Турците навлезли на територията на Родопите , те заварили там Мюсюлманско население !!!

--- End quote ---

Мехмед-за съжаление няма такива доказателства-това са манипулации с цел защита  на какви ли не абсурдни и недоказуеми идей.
Публикации на надгробни камъни и пр.,които се опитат да се изкарат за арабски са османо-турски и са с османотурски надписи.По едно време се опитваха да наложат ,че става въпрос не за летоброене по Хиджра,а за съвременно-забравящи факта,че в средновековна България и в целият свят тогава се брои не от рождение Христово,а от сътворението на света.
Едва от времето на папа Евгений ІV, от 1431 г. т. нар. ера от Рождество Христово се използва редовно в документите на папската канцелария,но паралелно с християнската ера била указвана и годината от „сътворението на света” (5508 г. преди Р. Хр.).
Да не говорим,че в православието това се въвежда след реформите на руският император Петър 1-премахнал старата "византийска "вяра

Т.е. всичко това са манипулации с цел да заблудят хората с малки исторически познания.

Помаците не могат да бъдат изцяло потомци на богомилите,поради факта ,че по време на несигурните години населението в планинските части на България и Балканите рязко се е увеличило и освен местното богомилско население е имало и население с различен произход изповядващи различни течения в християнството-православни,католици,павликяни и пр.
Това се доказва от Османо-турският архив.

Приеми,че помаците са хора приели исляма основно по икономически причини-което го доказва и Османо-турският архив.

Поздрави.

Rasate:

--- Quote from: husein on August 19, 2011, 22:24 ---А Радославе,ти като си помак и много разбираш нещата,защо носиш името Радослав? Прадядо ти ли го е носил или дядо ти? И дали след като си Радослав си станал по голям българин и дали си казал на твоите приятели християни ,че си мюсюлманин?И аз съм живял само с християни няколко години но съм бил с мюсюлманско име и досега с повечето от тях сме в близки отношения! И дали един човек който се срамува от имената на предците си и от мюсюлманското си име,би било възможно да каже ,че е мюсюлманин и помак?
Искам да попитам също, на какъв език е говорил хан Аспарух,хан Крум,и дали има нещо този език със сегашния който се говори в България?
Колко в действителност български думи има в език който се говори в България?Каква е връзката между тези български царе със сегашните българи,защото след 1878 година се поставя германец или не знам точно с какъв произход човек, и се нарича цар български? ::)
Какви са се чувствали предците на тези хора които сега се наричат българи,през 18 век когато Паисий пита ,,Ей не разумни юроде,защо се срамиш да се наречеш българин? ::)
Защо не са се чувствали хората живеещи по тези земи като българи и след 2 века примерно 1945-50 когато министър председателя на България Георги Димитров определя част от гражданите на България като македонци?А и сега например македонците за които непрекъснато им се натяква ,че са българи а те не го приемат? ::)

--- End quote ---
Ай сега-Радослав не е християнско име-а българско.

На тази тема съм пълен националист-имаме си наши български имена-противник съм на всички не български имена било то християнски или ислямски

Инфо:
Християнски са имената унаследени посредством "Християнската" религия,както ислямските имена са унаследени,чрез Исляма.

Имената като Радослав,Владислав и всички които се обясняват с българският език са типично български.
Всички други са латински,семитски,гръцки и пр. чужди наложили се чрез дадената религия.

Хюсеин-а ти знаеш ли си значението на собственото име-или е нужно да си го превеждаш от арабски-Хюсеин,значи красив-а можеше да си се казваш през спокойно с разбираемото на нашенски име Краси или Хубен-така,че и децата на нищожна възраст да му знаят значението.

Поздрави..

Rasate:

--- Quote from: Marlboro on August 20, 2011, 14:10 ---Rasete 
Pokaji  mi  edna edinstvenna  geogravska karta ot svetovnata ob6tnost  kade Anatoliq se nari4a "mala-Asia"????????????????????????

--- End quote ---
Та това е елементарно-гледай и разтривай очи:

Просто пишеш в гугъл Asia Minor и ти излизат хиляди карти.

--- Quote from: Marlboro on August 20, 2011, 14:10 --- Protestiraj  sre6tu istori4eskata ob6testvenost  da smenqt naimenovanieto  ot Indoevropeidna na evroindoidna  ;D
 6to se mu4i6 da obesnqva6    na  ne"balgari"ot razli4ni etnosi i ot razli4ni narodi ?

Thracian language
The Thracian language was the Indo-European language spoken in ancient times in Southeastern Europe by the Thracians, the northern neighbors of the Ancient Greeks. The Thracian language exhibits satemization: it either belonged to the Satem group of Indo-European languages or it was strongly influenced by Satem languages.

Trakijskiq ezik e indoevropejski ezik, govoren v drevnosta ot Yugoisto4na Evropa ot trakite, severnite sasedi na gurcite. Trakijskiq ezik e eksponat ot sistemisaziq  ili prinadleji na sistemizirana grupa ot  indoevropejskite ezici ili e silno povliqn ot  sistemizirani ezici.

--- End quote ---

Е и какво искаш да опровергаещ с този цитат,че неразбирам-то и децата знаят,че "тракийският" е индоевропейски език.

Виж къде е била Тема Анатолия в Източният Рим по времето на българите.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version