Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Hat:
--- Quote from: oxyuranus on August 19, 2011, 13:21 ---Hat, аргументирай се , че твърдението ми е глупост! И моля, просто и ясно изложи тезата си какъв е произхода на помаците? Давам пример с теориите за произхода на българите-едната-тюркско племе заселило се на Балканския полуостров от Причерноморските степи , смесило се с местното славянско население , от която "смесица" се е родила българската народност. Втората- българите са иранско племе, поселио се на Балканския полуостров и асимилирало местното славянско и неславянско население и съществуват като народ до днес!
Чакам да разбера какъв е произхода на помаците-кои са , откъде са дошли, къде е засвидетелствано присъствието им?
--- End quote ---
Твьрдението ти че християнизацията на помаците е била неагресивна кампания опираща се повече на лозунги и мисионерство наистина граничи с глупоста.Вярвам,че хората,които имат малко по дьлга памет още помнят мьченията и нечовешкото отношение на което са били подложени помаците от последното покрьстване през 1961 - 1971 година а опити за покрьствания на помаците от братята бьлгари от стотина години насам колкото щеш но за наша радост все са удряли на камьк.Можеш да разбереш много за произхода на помаците ако седнеш и прочетеш малко, информация в сайта ни много.Моята теза за произхода сьм излагал многократно и тя е че помаците са древен народ,който приема исляма преди навлизането на османците по земите ни.
Hat:
--- Quote from: Rasate on August 20, 2011, 01:08 ---ЛЕЛЕ толкова жлъч и ненавист не бях чел.
Сега ще ти отговоря по етапно на всички моменти на които си наблегнал в твоята публикация:
За начало защо смятам помаците за българи:
--- End quote ---
При тебе всичко е сбьркано от самото начало.Останалото е спам до побьркване по отношение на помаците.Иначе може и да си добьр историк но трябва да прромениш източника си на иформация,трябва малко да се докоснеш до помаците да разбереш що за хора са и чак тогава да правиш някои твьрдения.
KaraIbrahim:
--- Quote from: skoti3 on August 22, 2011, 01:57 --- Защото и Славяните и Траките са част от българищината днес.
--- End quote ---
Скоти,забрави за ромите.Нали и те са част от българщината?
--- Quote from: skoti3 on August 22, 2011, 01:57 ---А Османлиите ако са били толкова толерантни, щяло е да има еднакви данъжи за всички в империята. А в условията на тази империя е било немислимо немюсюлманите да са с равни права с мюсюлманите. Допълнителните данъци, които са плащали немюсюлманите ги е подтикнало да приемат Исляма. Ех каква толераност.
--- End quote ---
Нали не искаш да кажеш,че настоящата ни данъчна система е по-толерантна от османската?Че не ми стига клавиатурата да ти опиша какви фокуси се правят,за да оцелее малкият бизнес!Жалко,че няма опция за опрощаване на данъци поради приемане на исляма!Тогава в България всички щяхме да сме помаци :)
daczo:
KaraIbrahim,не ни убиждай.Със ятаган 500г. не сте направили от нас помаци.След като данък от нашите деца не ни уплашил,сега никакъв данък не е страшен.Само не пиши че е лъжа,държа в ръце писма на султани до полските крале 14-17век.Сами пишат как е в тяхната империя.В Европа има много документи,та да можем да вярваме на лъжи за добрите османлии.Къде са изчезнали българите в Добруджа и други части на България.На коя земя са докарали татари,черкези и спахии.Има в България османски данъчни тефтери.От тях също много може да се разбере.Сега могат да ме изпишат от този сайт.Писна ми празнословна антибългарска пропаганда.Сега много може да се плюе на държава и народ,но аз вярвам че това ще се измени.Тук за убида на народност и вяра се отива на 3 год. почивка зад ришетки.
SIVEK:
Хей Дачо ти да не си от придворните на полския крал.Ами публикуваи ги иначе ще се укаже че наистина говориш празни приказки.
Дачо с ятаган помак не се става.Днес май нещо ти се е отворила клапата.
Кой кого заплашва, и от каде изригна така изведнъж .
Каде видя в думите на Караибрахим ,,празнословна антибългарска пропаганда''.
Явно много ти се е насъбрало в тая чужбина,стрес, напрежение и реши тук да си го изкараш.
Мисля, че трябва да си вземеш почивка но /не зад решетките / иди например в Нареченски бани
ще ти помогнат верваи ми.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version