Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
husein:
--- Quote from: oxyuranus on August 23, 2011, 14:02 --- Ако преди идването на турците на Балканския полуостров е имал мюсулманско население това следва да е засвидетелствано по друг начин-да е отбелязано от автори, да има археологически доказателства. Нищо такова няма. Защо тази плоча /пак казвам , ако действително съществува/ да не е на някой арабски търговец търгувал с кервана си и починал от болест или да е загинал при разбойническо нападение в Родопите.
[/quote
За мюсюлманина Чака дадох инфо ,че е управлявал 1300 г България,това не е ли преди османците?!А случайно да знаеш ,че арабите водят войни срещу Византия от началото на 7 век и 674г обсаждат Константинопол!
Самата обсада на византийската столица започнала през пролетта на 674 г. Огромна арабска флота, като използувала полуостров Кизик за своя изходна база, обкръжила Цариград по цялото му протежение откъм Мраморно море. През цялото лято се водили морски сражения и едва през есента арабите се оттеглили и презимували в Кизик. На следната пролет те отново се явили под стените на Цариград и отново сраженията продължили през цялото лято. Същото се повторило и през следващите години.
http://www.kroraina.com/knigi/pp2/pp_2_1_1.htm
И Skoti3 ,често използваш термина „прабългари“ по какво се различават от българите та се именуват по различен начин?
Поздрав с една българска песен!
Райян - Болгар Иле
--- End quote ---
husein:
Райян - Болгар Иле
oxyuranus:
--- Quote from: husein on August 23, 2011, 17:11 ---
--- Quote from: oxyuranus on August 23, 2011, 14:02 --- Ако преди идването на турците на Балканския полуостров е имал мюсулманско население това следва да е засвидетелствано по друг начин-да е отбелязано от автори, да има археологически доказателства. Нищо такова няма. Защо тази плоча /пак казвам , ако действително съществува/ да не е на някой арабски търговец търгувал с кервана си и починал от болест или да е загинал при разбойническо нападение в Родопите.
[/quote
За мюсюлманина Чака дадох инфо ,че е управлявал 1300 г България,това не е ли преди османците?!А случайно да знаеш ,че арабите водят войни срещу Византия от началото на 7 век и 674г обсаждат Константинопол!
Самата обсада на византийската столица започнала през пролетта на 674 г. Огромна арабска флота, като използувала полуостров Кизик за своя изходна база, обкръжила Цариград по цялото му протежение откъм Мраморно море. През цялото лято се водили морски сражения и едва през есента арабите се оттеглили и презимували в Кизик. На следната пролет те отново се явили под стените на Цариград и отново сраженията продължили през цялото лято. Същото се повторило и през следващите години.
http://www.kroraina.com/knigi/pp2/pp_2_1_1.htm
И Skoti3 ,често използваш термина „прабългари“ по какво се различават от българите та се именуват по различен начин?
Поздрав с една българска песен!
Райян - Болгар Иле
--- End quote ---
husein , арабите са обсаждали Константинопол и след 674г-през 717-18г. арабската армия е още по-силна и възможността да превземат Константинопол още по-голяма. Но при нито една от тези обсади не е отбелязано заселване на араби на Балканския полуостров-армиите достигат до Константинопол, бият се и се връщат обратно-оцелелите. Заселвания няма-не за засвидетелствани от никой средновековен византийски, български , западен или друг автор, няма и археологически находки, показващи присиътвие на араби на Балканския полуостров. В случая който даваш за пример арабите би следвало да се заселят около Мраморно море-днес тези земи са в територията на Република Турция и там едва ли някой би попречил да се извършат археологически разкопки на предполагаеми арабски селища и ако бъдат открити такива това би се оповестило.
Чака и татарите , дошли с него са мюсулмани, но при тях важи същото както при арабите-групата около Чака е била сравнително малка, военна група не може да бъде основа на нов етнос. В пределите на България татари се заселват след като Русия анексира Кримското ханство-т. е след 1783г.
Посочете ми източник , който казва, че турците при идването си на балканския полуостров заварили местно, мюсулманско население!
--- End quote ---
skoti3:
--- Quote ---И Skoti3 ,често използваш термина „прабългари“ по какво се различават от българите та се именуват по различен начин?
--- End quote ---
Именувам ги по различен начин ( то вече, то явно ще се повторя от другите отговори), защото преди 13-14-15 века българите или прабългарите не са се смесили с нито едно друго племе. Когато говорим днес за българи, голяма грешка е да се прави асоциация със същите от преди 14 века прабългари, защото след това и прабългари и траки и славяни са се смесили, за да е налице днес българската народност. Когато говорим за българин днес, то не говорим за прабългари. Аз като българин се радвам, че в мен има и български и славянски гени, т.е. когато говоря за българин днес, абсурд е да отричам славянското в тях. Това сигурно за 10 път го повтярям и повече няма да говоря за това.
ibrahim65:
skoti3 здравей още един път въпреки че не даваш изчерпателни отговори си добър себеседник исках доказателство за бог Тангра защото гледам че от него няма ни помен просто един мит това е а не само аз го отричам и да си ти призная че не съм агресивен към българите от тях ми са най голямите приятели точно обратното искам само истината не мислиш ли че българската история е пренасилена и преовиличена.Ще ти раскажа един случай раждан съм в най прекрасното село на света и все още за мен е така това село.Като дете си спомням много добре в село доидоха войници с пушки но със тях имаше и цивилни тези хора подминаха село и отидоха на гробището.Ние с голямо любопитство се мъчихме да научим какво правят тези хора по гробищата ни гледаме как войниците изкарват надгробните камани и ги товарят на камиони.Само че неможахме да разберем зашо ги вадят и каде ги карат но беше нещо важно си личеше затова и ние решихме да направим същото.В ношето село имаше две гробища старо и ново те бяха на новото а ние отидохме на старото и извадихме няколко на които имаше натписи и ги скихме след време научихме истината та тези камани ги съхранявам все още и мисля че е дошло време да ги покажим за да видят такива като теб който не искат да ни поставят на това място ДРУГИТЕ ще продължим ако искаш разбирасе.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version