Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (84/325) > >>

PNK2003:

--- Quote from: Rasate on August 24, 2011, 18:01 ---Корбей именно турците са виновни за продаването на българи като роби-венецианците и генуезците са купували направо от турските дружини.
Това,че са вледели острови по Средиземноморието и черно море пак се дължи на Турците-ослабената власт по тези места ги прави господари в следствие на подкупите които са давали-именно те са спонсори на османо-турската експанзия.

Ако не бяха Турците България нямаше да бъде толкова малка-не биха съществували Сърбия,Македония,Румъния и Албания.Там преди падането на българите се е говорело на един език-българският.
Може би нямаше да съществува и Русия в този вариант-тя се основава на анти българска про римска позиция след падането на България.

Знаем със сигурност ,че нямаше да съществува и терминът славянски,който заменя терминът български.

Корбей -Османската империя ни разсипва като народ,а не ни запазва като такъв-махни тези про турски бръщолевиници.Чети история,слушай фолклорът и тогава пиши небивалици.

Българите преди Османците:
http://www.uni-svishtov.bg/dialog/2008/4.08.EV.pdf
Поздрави

--- End quote ---

Расате,

Винаги съм гледал да бъда обективен и в случая ще посоча, че не съм съгласен с някои от изводите ти в цитираното мнение.  Не е нужно за всички беди на българите да се обвинява Османската империя.  Не бива да гледаме на историческите процеси от 13-14 век през призмата на съвременните разбирания за ценностна система, държавно устройство, политика и т.н.

В епоха на завоевания и постоянни войни в цяла Европа и Азия какво следва да се очаква от Османската империя - да ни гощават с локум и баклава ли?  По-силният просто "поглъща" по-слабия.  Ако българите по него време сме били толкова велики и единни, то щеше да има Българска империя, а не  Османска.  В този смисъл причините за бедите на българите трябва да търсим и в самите нас. 

От друга страна е безспорен факт, че петвековното владичество е оказало негативно влияние върху българите.  За робство в буквалния смисъл на думата най-вероятно е пресилено да се говори, но налице е ликвидиране на българската държава и патриаршия с произтичащите от това последствия...

ibrahim65:
Svetlina мерси за информацията НО НО ни БОДАЛКАШ  първо "Света София" -не е превърната в джамия,а в МУЗЕЙ госпожо и така нататък просто лъжите или преовеличавате като сте заредени с такава омраза сигурно всичко за вас изглежда отвратително.
Но по всичко си личи че познавате добре Турция и се питам какви ги мътите там незнам бъди така любезна и сподели с нас.
Но сега искам да ви поразходя по нашата мила родина до колкото мие известно в Пловдив е имало осем джамии в Гоце Делчев е имало шест каде са сега в Гоцето е останала само една и МОЛЯ ТИ СЕ иди да видиш в какво състояние е да да и тя е превърната в музей.Аз съм достатъчно заможен за да я раставрирам но колкото пъти съм подал молба иск ми гу са отхвърляли защо ли.Но нека да ти помогна не си прави труда виновни са комунягите да ние сме прави като свящ и не носим отговорност за нищо случилосе.
Когато говорим за кумшите първо трябва да оправим  собственият си  двор пък тогава плюй колкото си искаш.
Асега продължаваи да ни блищукаш че без такива като теб сме зле или ти така си мислиш.

PNK2003:

--- Quote from: ibrahim65 on August 24, 2011, 18:51 ---Rasate за съжаление си промених мнението за теб незнам какво те кара толкова да мразиш турците и ПОМАЦИТЕ може би за това ти плащат но на места прекаляваш.Каквото и да се каже ти си готов да се качиш  като петел на бонище турция е виновна за всичко каквото и да подхваним турция та турция.Немислиш ли че благодарение на турция съществува православната църква също така и България до колкото ми е изветно рилският манастир е ограбен и опожарен от българи но е въстановен от османлиите. Също така по време на така наречено прословуто робство колко черкви са са построили в Истанбул и Одрин но и това не е вярно казвам ти това за да ти стане драго нали знаеш има една ПОМАШКА поговорка КАЖИ МУ АГО ДА МУ СТАНЕ ДРАГО.

--- End quote ---

Ибрахим65, може и да греша, но на мен ми е известно, че манастирът на няколко пъти е бил опожаряван и плячкосван от османлиите, като в някои от случаите това е ставало от редовна войска... 

ibrahim65:
Гораните 1

ibrahim65:
Гораните 2

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version