Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
ibrahim65:
PNK2003 грешиш брат грешиш опошарен е от българи и са тваряли девет мулета злато и чени неща но тези мулета не са напуснали пределите на Рила и всички манияри са по следите му.Апо това време падишаха отделя от собствената си хазна за построяването му.
PNK2003:
--- Quote from: ibrahim65 on August 24, 2011, 22:04 --- PNK2003 грешиш брат грешиш опошарен е от българи и са тваряли девет мулета злато и чени неща но тези мулета не са напуснали пределите на Рила и всички манияри са по следите му.Апо това време падишаха отделя от собствената си хазна за построяването му.
--- End quote ---
Възможно е и да греша, не споря, ще потърся подробна информация. В случая черпя информация от Интернет и сведенията са, че манастирът е опожаряван няколко пъти, включително и от редовна османска войска. Не изключвам вероятността да е бил плячкосван и от български разбойници. То и днес сме свидетели как се ограбват църкви и манастири, а какво остава за времето от преди няколко века...
ibrahim65:
А сега ми позволете от все сърце да поздравя нашият неуморим приятел и пътеводител RASATE с една моя любима песен нека все така да е всеодаен и прозрачен към нас ПОМАЦИТЕ приятно слушане.
Pomak sufferings during the Balkan wars - Pomashka pesnia
skoti3:
Хубави клипчета Ибрахиме, от които разбираме много неща от живота на гораните. Но да кажа, от тях не се затвърждява въбоще мнението, че тези хора имат различен произход от останалите българи. Дори диалекта им е по близък до българския отколко до сърбия, което затвърждава мнението ми, че тези хора са част и от останалите хора немюсюлмани.
Колкото до Рилския манастир, той е бил многократно атакуван от Османските войски, дори и в края на Османското владичество, когато избухва гръцкото въстание.
А Расате, колкото до религията на Българите преди векове, аз с казването на Тангра целта ми беше да докажа, че тези българи са имали различни религиозни виждания от християнството. Иначе е вярно, че доказателствата за Тангра не са чак толоква голями.
Поздрави.
tersid:
--- Quote from: skoti3 on August 24, 2011, 23:37 ---Колкото до Рилския манастир, той е бил многократно атакуван от Османските войски, дори и в края на Османското владичество, когато избухва гръцкото въстание.
--- End quote ---
Де ,де.Че какво има толкова да се атакува на един манастир ,20 -30 килимяфки и сто да са даже , че и многократно и то от редовен аскер.Ей,на това му се вика сам да си измисляш истории и сам да си им вярваш.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version