Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
MUSALA:
Скотчо, ти си расист. Великобългарски националист, предполагам че си от Дружба"Родина". В това няма нищо лошо. Лошото е че се опитваш да заклеймяваш онези български граждани в прав текст че са антибългари само заради факта че нямат български произход. Расизма ти в душата е твоят билет към тъмнината, към омразата и егоизма. Предполагам че изпитваш тръпка подобна от ерекция, като четеш онези наши коментари в който ние свободно изразяваме позицийте си. И ужасът ти от видяното, преминава в кокаинова ярост. Да точно така защото Дружба "Родина" според това което се намира в интернет представлява сбор от младежи с бръснати глави и кубинки. Ултра-радикали който сеят в интернет омраза към турци, помаци и цигани. Русофилски патриотари, с промити мозъци които ги употребяват хора като Петко Колев , който беше изпълнителен директор на фалиралата бивша банка "Славяни" , банка от която бяха ограбени стотици милиони за сметка на всички българи. Така че прецени си сам за себе си ако Всевишния все още ти е оставил акъл в главата - Ние ли сме антибългарите или - Вие антипомаците, антитурците или антициганите?
Aslan Türk:
Винаги ли е анти едно нещо? което не е съобразено с вашите убеждения и възгледи.
Това кой как се чувства си е личен избор на конкретен човек.
Но на базата на избора на отделната личност, абсурдно е да се обобщават представители на цяла една Помашка народност, в едно единствено число, и да се говори от тяхно име, без да са питани те съгласни ли са.
Защото ако е за въпрос.
Помаците в Ловешка област, се българеят масово, лично познавам такива, но това и най-малко не генерализира останалите Помаци по Родопският край например, където също така,познавам Помаци, който се обиждат да ги наричат етнически българи или славяни, или каквото и да е било друго, освен Помак.
Просто правото на само определение не се дава насила на един или друг човек, а се наследява потомствено и се отстоява.
Защото ако всеки си направи ДНК тестове в тази държава, и по този начин се маркират верните генетични народности, тогава анти-човешкото, със сигурност ще се преобърне в обратната посока.
Нека да не злоупотребяваме с чувствата на хората.
Aslan Türk:
Твърде е нахално. Да отидеш във форум, който ясно е отбелязан че е Помашки, макар и аз самият да не съм Помак, а съм Тюрк, и да съм съвсем нов във този Помашки форум, си е наистина нахалство да си в такова форумно място, и да наричаш хората със неща и определения, който меко казано не са приети добре в такива среди.
Защото да не забравяме.
Че в името на подобни велико български каузи да се побългаряват, Помаците и Турците в България, макар че тези две народности са доказали лоялността си, че са стриктни Български граждани, че ако бяха поне малко от малко по радикални, като Босненските си събратя, да не търпят сръбски асимилационен, но най-вече верски терор над тях, събитията в Босна щяха да се проведат много по рано, и нямаше да е в бивша Югославия, а щеше да стане тук в Родопите или Делиормана.
Но пак InshALLAH здравият разум е надделял в тези хора, за да не се подават на шовинистичните провокации, който не спират и за момент, да атакуват тези хора, който имат нещастието, че са се родили Помаци и Мюсюлмани в земя пълна с хора, който със самите себе си са скарани, и са зли едни по между други, а какво да говорим да са в добри отношения с останалите различаващи се хора, който ги обкръжават.
Просто страшно някой среди в тази държава. Обичат да подлагат винаги търпението и здравите нерви на възродяваните Помаци и Турци, че да се позволява някой да спекулира именно с чувствата на хората постоянно.
В името на подобни шовинистични каузи, не един и два възродителни насилствени процеса са проведени.
И сега пак да бъдат заклеймявани, потомците на онези възродявани хора с кръв и насилие, със абсолютно същите епитети и обиди, типични за комунистическият възродителен режим, че да считаме носителите на подобни убеждения, за сериозни хора, с който да се водят сериозни дискусии.
Време е да се осъзнае един неписан закон.
Че всяко човешко същество се ражда свободно, и никой не е в правото си да му определя жизненият му път какъв да му бъде, не зависимо под каквито и да са подбуди.
ibrahim65:
Здравей skoti3 гледам че си тук и реших че можим да продължим да изесняваме нещата без да опрекваме и да лепим етикети пак така простичко и кротичко нали тук никой никой не мрази точно обратното ТИ ТИ ни отричаш аз до сега да съм казал че не съществуват Българи или че са станали Турци моите уважения но чети по добре тогава етикирай.
Сега ако позволиш искам да си избистря малко мислите с твоя помош разбира се защото това не ми дава мира от доста време.
Когато бяхме студенти ни възложаха задачата да иследваме Гоце Делчевската кутлувина как жйвеят хората там какви проблеми имат разлика и прилика между бит и култура.
Бяхме трима студенти и всичко си записвахме пообиколихме доста села но на едно място бяхме шокирани защото се появи голям спор между селяните и нас особено единият от нас беше от Стара Загора беше половин професор мислише че знае всичко.
Хората бяха нассядали в центара на солото и когато им обяснихме за какво сме дошли хората се поокопитиха малко да не би да сме от полицията но като ни повярваха си развързаха езиците.
Един от тях ни убесни че като ПОМАШКАТА -прикя- чеиз е няма в света даже една жена като я правила е окирвяла.
Старозагореца задава въпроси и те отговарят като ги попита кога са станали мюсюлмани отговорът беше от панти века но нашият професор спори че са дошли турците и са -клали-бесели-потурчвали.
Един човек доста тромаво каза че са дошли османлиите в НЕВРОКОП и са направили конак джамии и амами тюлбета слет това са ТРЪГНАЛИ да колят-бесят-потучват отишли са казва в село Борово абе казали са тук няма да колят-бесят-потучват отишли са в село Баничан и там същото даже им са направили черква и манастир но са продължили стигнали са в село Лъжница Корница Брезнича там са -клали-бесели-потурчвали слет това са стигнали в Кремен ами тук щеси ги оставим Българи продължили стигнали в Буково Рибново и там са -клали-бесели-потурчвали и така нататък но интересното е как така в Гоце Делчев са останали полувината Турци полувината Българи абе аз това не мога да разбера що за ТУРЧЕНЕ е това А.
Svetlina:
--- Quote from: Muhammed Mustafa on August 25, 2011, 23:13 ---Твърде е нахално. Да отидеш във форум, който ясно е отбелязан че е Помашки, макар и аз самият да не съм Помак, а съм Тюрк, и да съм съвсем нов във този Помашки форум, си е наистина нахалство да си в такова форумно място, и да наричаш хората със неща и определения, който меко казано не са приети добре в такива среди.
Защото да не забравяме.
======
Че всяко човешко същество се ражда свободно, и никой не е в правото си да му определя жизненият му път какъв да му бъде, не зависимо под каквито и да са подбуди.
--- End quote ---
Чудесен призив, но не мислиш ли, че историческите лъжи, които ТИ също разпространяваш тук за "щастливата съдба " и благоденствие на поробените през османско време също е нахално, например.
Я да видим тия църкви, които показваш колко пъти са били възстановявани след пожари и ограбвания от османлии и дали след 1620 г. не са платени ТРОЙНО на правоверните, като, разбира се, първоначално са били строени под земното ниво.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version