Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Aslan Türk:
И другото най-обидно нещо в обръщението към Помаците е! Българо-мохамедани.
Сега.
За етнонима на помаците.
Единствено ДНК науката може да потвърди или да отрече, българския или не български произход на Помаците. Дали са славяни, или са потомци на англо-саксонските мисионери и кръстоносци, избягали от тях, и укрили се в родопа планина, приемайки Исляма от местните тракийски племена, оцелели през вековете, или са пришълци от Марс например.
И такава англо-саксонска хипотеза има, за произхода на Помаците.
Но единствено, тази твърде нова наука ще докаже тези исторически неясноти, относно народностната и генетична карта на света.
Смятам това да го оставя в ръцете на компетентните учени в тази област на науката.
Но другото което е дразнещо, обръщението мохамеданин.
Това си е повече от обидно обръщение.
Защото няма Мохамеданска религия, а има Ислямска или Мюсюлманска.
Пророка Мухаммед (Мир нему) не е създал отделно течение на една или друга световна религия, компилирайки я в едно, из сектанизирайки я по този начин, и да я е нарекъл на собственото си име, като християнството например.
А Пророка Мухаммед е утвърдил вярата в Allah написвайки Куранни и Керим, утвърждавайки по този начин вярата на Пророк Иса, изчиствайки наслоенията и заблудите от неговото време, привнесено от самозванеца Савел и мнозина други самозванци и еретици, действащи и проповядващи без никой да ги е оторизирал от Христовите последователи, или от самият Пророк Иса.
Просто Исляма, е най-чистият вид на вярата Христова.
Такава каквото е била до преди Вселенските събори, че да се осмелява някой да се подиграва по този твърде обиден и нечестен начин, една вяра, който над 1 милиард човека я изповядват, и да бъде категоризирана, по този твърде унизителен начин, просто това трябва да се знае, и да се пресекат всякакви зло умишлени опити за насаждане на верска и расова омраза класифицирайки Исляма като мохамеданство.
Radoslav:
Мухамеде. Турчине недей се меси на нас помаци ако обичаш. Гледай си вашите турци и с нас не се занимавай. Кой си ти че да ми кажеш че не съм българин аз? А? Кой си ти? След като нас оправи тръгна па християните да оправяш. Кой им бил еретик и кой им събор не бил правилен. Остави ни нас българите и мюсюлмани и християни и си гледай вашите турци. Ние на вас не ви се месим. Не се меси и ти на нас!
Aslan Türk:
--- Quote from: Svetlina on August 25, 2011, 23:32 ---Чудесен призив, но не мислиш ли, че историческите лъжи, които ТИ също разпространяваш тук за "щастливата съдба " и благоденствие на поробените през османско време също е нахално, например.
Я да видим тия църкви, които показваш колко пъти са били възстановявани след пожари и ограбвания от османлии и дали след 1620 г. не са платени ТРОЙНО на правоверните, като, разбира се, първоначално са били строени под земното ниво.
--- End quote ---
ОК аз разпространявам лъжи. Ами би следвало да ги опровергаеш бе Svetlina.
Просто цитирай достоверни източници. А не само да се клейми, и да се обвиняват хората в неща, който не са извършили, само защото не ви споделят възгледите.
Искам един сериозен цитат.
Защото ако ми се позволи по нататък, смятам да по нахвърлям малко материал, под формата на линкове, да видим Османската империя, толкова ли е била зла, или е била контра пункт на една други много по зла империя, която и до ден днешен си ви използва йезуитската, за да си насаждат разделението, за да печелят те на ваш верски гръб.
Вместо да се занимавате с градивни неща.
Например оправяне на икономическият срив в България. Породен от продажните вечно червени правителства, от най-разни партии и партийки, и организации, вече 22 г. жестоко грабейки и малкото останало тук по тези земи, вие сте ми тръгнали с историята която е в миналото да ми се занимавате, и най-вече с произхода на хората, който ясно си ви го казват, че са си Помаци, и това е. Приемете го този безспорен факт.
Ама гените му били такива, онакива, няма значение, важното е човек какъв иска да се чувства, и на такъв да си се чувства.
И най-забавното от всичкото това е.
Че вие се занимавате все с второ степенни неща.
А за неудачите и провалите ви, все Турците и Помаците набеждавате за неправилната ви орисия.
Съвземете се. В 21 век живеем, а не сме в 15 или 16 век.
Сега реалностите са съвсем други.
Приоритетите са се променили.
Този архаичен национализъм, през 19 в началото на 20 век може и да е бил модерен и на дневният ред в редица правителства и империи, сега всичко е пренесено в сферата на технологиите и развитието на човечеството, като тези остарели идеологеми, са жестоко остарели и не ефективни.
Но какво ли се впускам в обяснения.
Трябва сами да го разберете това нещо, и да го схванете че не сме в миналото, а сме с изглед към бъдещето, което вие се опитвате да си го зачерняте насилствено, с поглед към миналото, което си е там, в миналото, и няма да се върне или преповтори, но бъдещето ние сами си го градим.
Aslan Türk:
--- Quote from: Radoslav on August 25, 2011, 23:37 ---Мухамеде. Турчине недей се меси на нас помаци ако обичаш. Гледай си вашите турци и с нас не се занимавай. Кой си ти че да ми кажеш че не съм българин аз? А? Кой си ти? След като нас оправи тръгна па християните да оправяш. Кой им бил еретик и кой им събор не бил правилен. Остави ни нас българите и мюсюлмани и християни и си гледай вашите турци. Ние на вас не ви се месим. Не се меси и ти на нас!
--- End quote ---
Отдалече си личиш че не си Помак радославе. Ама карай, вярвай си, никой не ти пречи да си вярваш.
Защото ти като искаш си се чувствай на какъвто си искаш, но не говори от името на всички Помаци и не генерализирай, че никой не ти е позволил да говориш тяхно име.
И аз казах че съм Тюрк, а не Турчин.
Защото Турска народност няма, но има Турско гражданство за територията на Р. Турция.
И това е зло умишлено изкривено, и от много малко хора се знае.
И хората се наричат Тюрки.
Така че, по намали огъня, няма смисъл. Да не се само изгориш в крайна сметка.
Radoslav:
Мухамеде помак съм разлика от тебе. Роден съм и съм израснал сред помаци. Ти казваш че хората се държали нахално. А ти как се държиш бре? Супер нахално. Кой си ти че да нахалстваш така в чуждата къща?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version