Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (95/325) > >>

PNK2003:
Мухаммед, моля те да прочетеш внимателно какво съм написал в предишното си мнение.  Посочил съм точно и ясно с кои твои заключения не съм съгласен.  В действителност споделям една част от написаното от теб като принципна позиция, но не виждам да е налица форма на принуда спрямо помаците.  Всеки има право "да се пише" за какъвто си поиска, но това не е означава, че в действителност е така.  Например и аз решавам да се самоопределя като англичанин, но такъв ли ще съм в действителност  ??? 

Примерът за САЩ е показателен, но всички, независимо от техния произход са горди, че са част от американския народ, пословичен с патриотизма си. 

Разбирам прекрасно, че спомените за т.нар. възродителните процеси е болезнен, но трябва ли това да е причина в настоящето да се отрича всичко българско  ??? В тази държава, след Освобождението и особено в периода след 1944 година са страдали не само мюсюлманите - турци, помаци и др.  Но и тази тема е обсъждана многократно във форума.     

Aslan Türk:
Добре тогава. Хайде прочети този тук сайт svetlina.

Първи кръстоносен поход

Не смятам повече да говоря. Защо за нахалство може да бъде? Да обвиняваш една империя, която определено спира постоянните нашествия на разните кръстоносци, който определено не по малко зле са се отнасяли със православните редом с мюсюлманите.

Светите 26 Зографски Мъченици

Хайде искам да видя, къде така масово са плячкосвали Османлиите, и са убивали безразборно хора, за да им отнемат имуществото.
Вярно е че Османската империя се е проявявала в дадени моменти доста нехуманна, но и вие да тръгнете с оръжие срещу властта сега например, не по малко жестоко ще ви потушат бунта.
Ама наистина си просите втвърдяването ми на тонът ми.
Хаотична ми е била мисълта.
Хайде опровергай ги тези безспорни кръстоносни факти сега.
Че Османската империя се явява впоследствие на кръстоносните мародерски походи, и всъшност се явява една непреодолима преграда пред западните рицари и папската инвазия в Мюсюлманският свят, където единствената цел е била грабежа, а не мнимото освобождение на светият град Йерусалим.
И през вековете, виждайки че Османската империя не може да бъде победена със въоръжена сила, и си пускат отровните пипала в тази империя, влагайки ви подобни историци, ала история славяно-българска, и тям подобни средновековни монашески пасквили, като най-активни са били ордена на Йезуитите.
Ето ти един ТУК любопитен сайт, за да по прочетеш малко каква е била ролята на Йезуитите в Османската империя, в синхрон, с онази другата крепостна империя на северо-изток, и дали не е вярно, че папският двор е правил и струвал, да премахне тази империя, защото определено е била непреодолима пречка за папските намерения, спрямо Арабският свят.
И в началото и средата на 19 век си постигат намеренията, да колонизират редица Арабски държави, взривявайки Арабското единство, и повеждайки ги на война срещу Османската империя, като преди това, сериозно са я разклатили от вътре тази империя, за да няма съпротивителни сили.
И всичкото това са го правили, за да се настанят те след това там, и да смучат най-безмилостно благата на Арабският и Мюсюлмански свят. Както между впрочем е и сега положението.
Нападат. Унищожават цели държави и народи, само и само да им се домогнат до петрола на хората.
а сега сме седнали да бистрим какво е било в миналото svetlina.
Вместо да си говорим, как да се оправим. Да си обменяме идеи за бъдещето ни, което е общо за всички ни, седнали сме и си чешем езиците с празни приказки.
Ами така е. Ние се караме и бие ме. А политиците. Ала Догановци. Ала Сидеровци. Ала Каракачновци. И ала Бойко Борисовци, и една кохорта безродна червена паплач, печелят от нас, благодарение на различията ни и предразсъдаците ни едни към други.
За сега това е от мен като цитати от други сайтове.
Не искам да прекалявам с гостоприемството все пак в този форум.

Aslan Türk:
В крайна сметка.
За се даде ясен отговор на темата и заглавието и.
"Помаците са били българи или не"?
Е най-добре, всеки който за каквото и да се чувства. Да вземе. Да си направи ДНК изследвания на кръвта, и от там да си научи истинският си произход какъв му, и стига с тези вечни спекулации.
Сега хиляди версии и хипотези се сблъскват с особена острота, относно не само етническата принадлежност на Помаците, а и на българите изцяло произходът им, че да се съмняваме в автентичността, на една или друга хипотеза, и да я подлагаме постоянно на ревизия.
Защото на нашият форумен колега radoslav. Му разбирам желанието му да се идентифицира с народност, към която надали ще има някакъв досег с дадената народност, защото българите по произход са Аспарухови славянизирани Булгури, а това значи че са Тюрки по произход.
Но не му разбирам фанатизмът му, с който така яростно отрича правото на само определение на останалите.
Така че смехотворно е неговото перчене. Аз съм такъв, аз съм онакъв, а всъшност мрази представители на друго Тюркско племе, сходно и сродно на Тюрк-Булгурското племе племе.
Така че, не аз, а ти прекаляваш radoslave със изопачението че си Булгур, а като не си.
Защото ако си Булгур, значи си и ти Тюрк, а ти казваш че не си, а и аз не те надушвам за такъв.
За това престани и ти, и не кради чужда народностна Тюрк-Булгурска идентичност.
Защото не ти подхожда името Булгур, или славянският му вариант, българин.

mustafa_b:

--- Quote from: PNK2003 on August 26, 2011, 02:24 --- Всеки има право "да се пише" за какъвто си поиска, но това не е означава, че в действителност е така. 
--- End quote ---

По принцип би трябвало да е така, но не и на територията на Република България. Тук помаците имат право да се пишат "българи" или "турци", но не и помаци. Справка - последното преброяване.

PNK2003:

--- Quote from: mustafa_b on August 26, 2011, 09:59 ---По принцип би трябвало да е така, но не и на територията на Република България. Тук помаците имат право да се пишат "българи" или "турци", но не и помаци. Справка - последното преброяване.

--- End quote ---

Мустафа,
Би ли ми обяснил какво точно имаш предвид, защото не мисля, че при последното преброяване някой е ограничавал това право на самоопределяне. 
Поздрави!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version