Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Rasate:
--- Quote from: Muhammed Mustafa on August 26, 2011, 03:19 ---В крайна сметка.
За се даде ясен отговор на темата и заглавието и.
"Помаците са били българи или не"?
Е най-добре, всеки който за каквото и да се чувства. Да вземе. Да си направи ДНК изследвания на кръвта, и от там да си научи истинският си произход какъв му, и стига с тези вечни спекулации.
Сега хиляди версии и хипотези се сблъскват с особена острота, относно не само етническата принадлежност на Помаците, а и на българите изцяло произходът им, че да се съмняваме в автентичността, на една или друга хипотеза, и да я подлагаме постоянно на ревизия.
Защото на нашият форумен колега radoslav. Му разбирам желанието му да се идентифицира с народност, към която надали ще има някакъв досег с дадената народност, защото българите по произход са Аспарухови славянизирани Булгури, а това значи че са Тюрки по произход.
Но не му разбирам фанатизмът му, с който така яростно отрича правото на само определение на останалите.
Така че смехотворно е неговото перчене. Аз съм такъв, аз съм онакъв, а всъшност мрази представители на друго Тюркско племе, сходно и сродно на Тюрк-Булгурското племе племе.
Така че, не аз, а ти прекаляваш radoslave със изопачението че си Булгур, а като не си.
Защото ако си Булгур, значи си и ти Тюрк, а ти казваш че не си, а и аз не те надушвам за такъв.
За това престани и ти, и не кради чужда народностна Тюрк-Булгурска идентичност.
Защото не ти подхожда името Булгур, или славянският му вариант, българин.
--- End quote ---
Ха досега отричаше историята сега защитаваш тюрската теза-аз иповечето историци я отхвърлихме вече-тези бивши щатни старчета защитавали тази теория сега се обърнаха и направиха една смесена тюрко-иранска теза-върхушката на древните българи била тюркска,а народът ирански-глупости на търкалета.
Господа вече толкова се разви историческата наука,че тюрксата теория отива в забвение-колкото по бързо я забравите толкова по бързо ще влезете в крак с времето.
Всичко с което се сблъскваме-език,фолклор археология говори за смесен ирански произход-източно и западно ирнски(траки и сармати)
поздрави
Aslan Türk:
Когато фактите говорят, боговете мълчат, но не и шовинистите.
Отец Боян Саръев: Държавата загуби Родопите
Боян Саръев
„Кръстителя на Родопите“ отец Боян Саръев гостува в „Горещо“
От това по добро доказателство няма.
Той сам си го казва. Те сами си го наричат кръстителя, за какво има повече да говорим.
Милиционер, и изведнъж поп. И как става тази трансформация за един кратък период от време, от атеист да стане свещеник само ДС го знае това.
Който си мисли че има бивши милиционери и бивши негри, е в страшна заблуда.
Приказва за загуба на Родопите, пак с цел да си оправдае шовинистичната си възродителска дейност сред Помаците.
А и честно казано PNK. Аз на тези хора ще им вярвам това което ми го казват, а не на някой който твърди нещо което изобщо не го е доказал по безспорен начин.
Това че административният натиск е невидим, е повече от ясно.
Не си мислете че възродителният процес е свършил.
Дори и сега на този етап той си продължава с пълна сила, но с много по изтънчени методи.
Това през 1984/1985 г. беше за подчиняване, и чисто сплашване. Ако не се подадат на административен натиск, да си знаят непокорните Помаци и Тюрки какво ги очаква.
Има много Тюрки, който си записват децата със славянски имена, само поради простата причина, че стават постоянен расистки обект.
Познавам лично малцина такива хора.
И това ако не са последици, впрегнати в нов възродителен процес, просто тук са се събрали 5/6 шовиниста който искат да насочват хората какво да мислят, и какво да разсъждават.
Aslan Türk:
--- Quote from: Rasate on August 26, 2011, 21:16 ---Ха досега отричаше историята сега защитаваш тюрската теза-аз иповечето историци я отхвърлихме вече-тези бивши щатни старчета защитавали тази теория сега се обърнаха и направиха една смесена тюрко-иранска теза-върхушката на древните българи била тюркска,а народът ирански-глупости на търкалета.
Господа вече толкова се разви историческата наука,че тюрксата теория отива в забвение-колкото по бързо я забравите толкова по бързо ще влезете в крак с времето.
Всичко с което се сблъскваме-език,фолклор археология говори за смесен ирански произход-източно и западно ирнски(траки и сармати)
поздрави
--- End quote ---
Ще можеш ли тази хипотеза да я опровергаеш Rasate с нещо по сериозно от изкзвания от сорта. Тя си отива, понеже така на нас ни се иска много.
Била си отивала. И как прецени? по външни признаци ли? или по генетичен път.
Хайде направи си ДНК изследвания на родословното си дърво, и тогава говори кой си отивал, и кой оставал.
Аман от само звани, и пишман историци и псевдо учени, който само титли нямат, и умеят да приказват без да се аргументират.
Aslan Türk:
Защото в съдебно следствените действия. На следователи и дознатели. Най-висок дял в разкриваемостта на престъпленията, имат точно ДНК анализите.
И в съда вярват на ДНК експертизите, а не на голи приказки, ама този беше другарю съдия.
Но вярно е и другото.
В тази тъмно червена комунистическа държава. Има хора който биват съдени само според интуициите на съдиите, че те са извършителите дадените обвиняеми, и им дават по една камара години затвор, а че доказателства няма, няма значение, трябва да има задължително осъден.
Съдят, а не мислят че така разбиват един човешки живот. Едно семейство.
Няма значение, трябва да се подпълни бройката на осъдените и изтърпяващите наказание.
Така и в историографията се подхожда, по този супер гьотференски и нелеп начин.
Едно нещо се твърди, без да се докаже по безспорен начин с ДНК изследвания.
А бе профанска му работа.
PNK2003:
Мухаммед,
По принцип не виждам нещо лошо в мисионерството, когато то се осъществява по разумен начин. В нашия град например ежедневно бродят представители на различни християнски секти и агитират. Въпрос на личен избор на всеки отделен човек е каква религиозна ориентация ще предпочете. Никой не прилага силови методи. В този смисъл дори и да има "християнизация", то това не се извършва по начин, който да накърнява правото на вероизповедание. Ако ти твърдиш противното, помолих да посочиш доказателства, а не биографични справки и изказвания на "червения поп". Посочи конкретно кой помак и при какви обстоятелства е бил насилван или принуден да приеме християнството. В противен случай, както споменах, това са голословни твърдения.
И не ми отговори на въпроса, което не ме учудва, защото рядко получавам отговори на по-съществените такива, а именно - как така помаците толкова години са запазили исляма като свое вероизповедание, въпреки многократните възродителни процеси и страдания, а изведнъж сега един "червен поп", използвайки административни принуди, толкова лесно ги приобщава към християнството ???
Темата за имената също е била дискутирана многократно и не смятам да я обсъждам отново. Само ще те помоля да ми посочиш конкретна задължаваща норма от Корана, от която да е видно, че примерно човек с име Иван не може да е мюсюлманин.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version