Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (100/325) > >>

Aslan Türk:
И този поп кръщава Помаци, със активното съдействие на точно тези нацисти от ПП Атака.
И след това на това му се вика личен избор.
Стар милиционерски кадър в структурите на МВР. След 1990 г. става свещеник в БПЦ (Българската Православна Църква) и нека след това да ме убеждават, че Боян Саръев не е старият нов възродител, само че този път, не със палки и приклади, а със кръст и евангелие в синхрон с административно съдействие за принуждаване на хората да се отказват от собствената си Мюсюлманска вяра, явно поблазнени от една или друга превилегия или придобивка, и на това му се казва личен избор.

PNK2003:
Мухаммед,

Защо се правиш, че не разбираш какво пиша и какво те питам  ???  ;)

По отношение на твоите коментари имай предвид следното:

1. Би ли ми отговорил с точност или приблизително колко джамии има построени в България след 1989 година? Посочи ми случаи, в които държавата да е пречила за построяването на джамии.  Как според теб държавата "пречи" на мюсюлманите да изповядват религията си?  Кое конкретно мое мнение е супер изкривено и субективно?

2.  Въпреки късния час, все още успявам да боравя с клавиатурата и със сигурност не си пишеш с някой бот  ;) Посочих какви конкретни доказателства са необходими за да защитиш тезата си.  Въпросните линкове се отнасят за мнението на един определен човек.  Това изобщо не са доказателства, че е налице насилие или принуда за "християнизиране" на помаците.  Очаквам да посочиш конкретни такива.

3.  Според написаното от теб по пътя на логиката излиза, че в момента е налице поредният възродителен процес с насилствена подмяна на етнос, вяра, бит, традиции и култура.  Няма смисъл да коментирам повече този въпрос, защото ще се наложи да се повтарям.

4.  Приемам забележката.  Щом си нов във форума, спокойно може да се запознаеш с всички дискусии до момента.  Това имах предвид като посочих, че не се налага да обсъждам отново въпросната тема за имената. 

5.  Не е нужно да ти посочвам подобна задължаваща норма, защото всичко, което не е забранено, е разрешено.  Кой твърди, че трябва да си задължително Иван или Петкан, за да си християнин? Хасан също може да е християнин.  Сега те моля да ми отговориш защо например лице с име Иван според теб не може да бъде мюсюлманин ??? 

ibrahim65:
PNK2003 какво се правиш на охапан бе тъпаян изглежда че не следиш какво става в България или не ти изнася на виж тогава и ако искаш има още хаиде съз здраве.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3313391

Aslan Türk:

--- Quote from: PNK2003 on August 27, 2011, 00:58 ---Мухаммед. Защо се правиш, че не разбираш какво пиша и какво те питам  ???  ;)

По отношение на твоите коментари имай предвид следното:

1. Би ли ми отговорил с точност или приблизително колко джамии има построени в България след 1989 година? Посочи ми случаи, в които държавата да е пречила за построяването на джамии.  Как според теб държавата "пречи" на мюсюлманите да изповядват религията си?  Кое конкретно мое мнение е супер изкривено и субективно?
--- End quote ---

Изграждането на втора джамия в София засега се отлага

Това би трябвало да ти осветли незнанието относно за построяването на втори Мюсюлмански храм в София, че се възприпятства активно, от точно тази партия спонсор на червеният поп.

--- Quote from: PNK2003 on August 27, 2011, 00:58 ---2.  Въпреки късния час, все още успявам да боравя с клавиатурата и със сигурност не си пишеш с някой бот  ;) Посочих какви конкретни доказателства са необходими за да защитиш тезата си.  Въпросните линкове се отнасят за мнението на един определен човек.  Това изобщо не са доказателства, че е налице насилие или принуда за "християнизиране" на помаците.  Очаквам да посочиш конкретни такива.
--- End quote ---

Относно мненията на въпросният човек. Не е само индивидуално. А си е определено политическа програма на не една и две партии в България.
А точно въпросният червен поп. Си е проводника на цяла една държавна политика на асимилация на не славянското население в България, че да си говорим за това, колко видиш ли даденият поп е настрани от събитията, и че неговото лично дело не е принос на точно подобни шовинистични партии и организации.

--- Quote from: PNK2003 on August 27, 2011, 00:58 ---3.  Според написаното от теб по пътя на логиката излиза, че в момента е налице поредният възродителен процес с насилствена подмяна на етнос, вяра, бит, традиции и култура.  Няма смисъл да коментирам повече този въпрос, защото ще се наложи да се повтарям.
--- End quote ---

Пак го казвам. Това че няма ясни и недвусмислени белези на възродителен процес, се дължи на факта че между народната общественост през 80 г. на 20 век. определено на жежиха тогава страстите, и комунистическото тогава ръководство, е сменило стратегията си за подмяна на етническата и верска идентичност, на Помашкото и Тюркско население в България, за да не предизвиква ответната реакция на съседни държави като Р. Турция, и да се осъществи втори Северно Кипърски сценарии.
Да не забравяме, че точно през тези години. Турция беше дислоцирала доста голяма 650 хилядна Армия в Одринска Тракия, готова да нахлуе и да защити Тюркското население, от безчинствата на комунистите, че комунистите да продължават с насилствените си методи и действия, върху това възродявано население от комунистическата партия.
А вместо това. Сега се действа, почти конспиративно, и както се вижда че дават резултати възродителните им действия, много по успешно от насилствената смяна на имената.
За това ДА в България продължава възродителният процес относно по смяна на имената, но сега се действа не със военна или полицейска сила, а се действа с административни мерки и изтънчени методи, за да не се предизвиква влошаване на между държавните отношения, по между двете държави. България и Турция.

--- Quote from: PNK2003 on August 27, 2011, 00:58 ---4.  Приемам забележката.  Щом си нов във форума, спокойно може да се запознаеш с всички дискусии до момента.  Това имах предвид като посочих, че не се налага да обсъждам отново въпросната тема за имената.
--- End quote ---

Ще се постарая да го прочета ако не целият форум, то поне по важните теми, и да не оспамвам форума от незнание.

--- Quote from: PNK2003 on August 27, 2011, 00:58 ---5.  Не е нужно да ти посочвам подобна задължаваща норма, защото всичко, което не е забранено, е разрешено.  Кой твърди, че трябва да си задължително Иван или Петкан, за да си християнин? Хасан също може да е християнин.  Сега те моля да ми отговориш защо например лице с име Иван според теб не може да бъде мюсюлманин???
--- End quote ---

Виж какво. Ако искаш отговори за това което го питаш като въпроси, ами ще е хубаво. Да се обърнеш към по запознат човек с Исляма, дали ще е Ислямски богослов и теолог, или някой Имам, аз не мога да ти дам завършващи отговори, на въпроси който определено не са ми от компетенцията.
В крайна сметка. Не е редно човек незапознат на 100% с Исляма, да дава авторитетни отговори за неща, който почти не ги познава като материя.
А и сега е свещен месец Рамазан, най-свещеният месец за всички Мюсюлмани, и е Харам да говоря по верски въпроси, че и отговори да давам.

PNK2003:
Мухаммед,

Сега видях другите ти постове по темата, но отново ти повтарям, че това не са доказателства за принудително или насилствено християнизиране, както ти твърдиш.  Започваме да ставаме банални в очите на останалите съфорумници с този спор.  Но за да ме разбереш точно и ясно, ще посоча следното:

За да докажеш тезата си, на първо място трябва да докажеш, че има християнизация.  След това трябва да докажеш, че тази християнизация, ако я има изобщо, е принудителна или насилствена.   

Ето това очаквах от теб... 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version