Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (101/325) > >>

Aslan Türk:

--- Quote from: PNK2003 on August 27, 2011, 01:19 ---Мухаммед. Сега видях другите ти постове по темата, но отново ти повтарям, че това не са доказателства за принудително или насилствено християнизиране, както ти твърдиш.  Започваме да ставаме банални в очите на останалите съфорумници с този спор.  Но за да ме разбереш точно и ясно, ще посоча следното: За да докажеш тезата си, на първо място трябва да докажеш, че има християнизация. След това трябва да докажеш, че тази християнизация, ако я има изобщо, е принудителна или насилствена. Ето това очаквах от теб...
--- End quote ---

Банален ставаш ти PNK! а не определено аз.
Давам ти доста добри доказателства, от медийното пространство, ти и въпреки всичко пак си държиш на ината, да ти давам доказателства.
Е сори бате.
Не съм детектив че да издирвам конкретни доказателства на личностно ниво, ходейки от човек на човек като следовател.
Защото уверявам те. Ако тръгна от човек на човек. Повярвай ми, доста ще ти се наложи по почетеш и ще трябва да си преосмисляш сегашните си напъни, да докажеш че не съществува насилствена смяна на имена и религия, но само че под съвършено други форми и методи.
Аз само ти доказвам. Че това съществува като политика на държавно ниво, а ти казваш не това не е вярно, това не са били доказателства.
Аз според теб не ти покривам критериите ти за доказателствена база.
Но и ти определено не покриваш моите критерии за доказателствена база.
А и Ибрахим ти даде отличен аргумент на това как ДАНС тормози местен Имам, само заради това че в него са намерени книги с Мюсюлманска тематика, и това го прави терорист.
Намерено ли е оръжие.
Намерени ли са експлозиви. Такова нещо има ли? аз доколкото знам че е нямало.
И Еvalla  на Помаците че са единни, и скочиха да си защитят Имама от наглостта на ДАНС вместо да преследват хора като Доган и Сидеров. А тормозят човек, който е проповядвал Исляма сред хората с мирни средства.
А нали казваш че нямаш лошо мнение за мисионерството. Тогава какво е това от теб.
Така че баналният определено пак се повтарям, ставаш ти, а не някой друг, най-малко пък аз.

PNK2003:

--- Quote from: Muhammed Mustafa on August 27, 2011, 00:45 ---И този поп кръщава Помаци, със активното съдействие на точно тези нацисти от ПП Атака.
И след това на това му се вика личен избор.
Стар милиционерски кадър в структурите на МВР. След 1990 г. става свещеник в БПЦ (Българската Православна Църква) и нека след това да ме убеждават, че Боян Саръев не е старият нов възродител, само че този път, не със палки и приклади, а със кръст и евангелие в синхрон с административно съдействие за принуждаване на хората да се отказват от собствената си Мюсюлманска вяра, явно поблазнени от една или друга превилегия или придобивка, и на това му се казва личен избор.

--- End quote ---

Явно "нацистите" от ПП Атака насилствено събират, връзват и докарват помаци на "червения поп", който впоследствие ги християнизира...  Това са пълни измишльотини  :) Не съм симпатизант нито на въпросния поп, нито на визираната партия и ако прочетеш мои предишни публикации във форума ще разбереш какво ми е мнението, но да се твърдят подобни тези е абсурдно...

Ако изобщо има помаци, които са приели християнството, то това не е станало с насилствени и принудителни методи... 

Aslan Türk:
Какво се случи в село Лъжница

А това според теб какво може да бъде.
Защото за мен си е ясно напомняне, за стари възродителни времена.
Че когато и както си решат, могат да тормозят Помашкото население, не се ли подчинява на една или друга политическа сила, или партиен представител на парламентарно представени партии във районното Мюфтийство.
И хората за да избегнат въпросните административни преследвания и репресии, който споменах нееднократно, както тази с Лъжнишки Имам, е подложен на открити държавни репресии, в лицето на ДАНС. Предпочитат да приемат християнството, за да ги оставят само и само на мира, и да не ги унижават повече с подобни репресии.
Но вътре дълбоко в себе си. Тези хора, те си остават верни на старата си вяра, колкото и да се самозалъгват дори и пред себе си, но Исляма си живее в тях.
Може да се капсулира чрез християнството, но вярата им е там, дълбоко вътре в тях и нищо не може да я унищожи.

PNK2003:

--- Quote from: ibrahim65 on August 27, 2011, 01:15 ---PNK2003 какво се правиш на охапан бе тъпаян изглежда че не следиш какво става в България или не ти изнася на виж тогава и ако искаш има още хаиде съз здраве.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3313391

--- End quote ---

Това какво общо има с дискусията ??? Според теб акцията на МВР и ДАНС ли е причината или доказателството за твърдяната "насилствена и принудителна християнизация"?  В случая говорим за съвсем различни неща.  Според Мухаммед в момента е налице възродителен процес и насилствена християнизация, а аз твърдя, че това не е така.  Кой се прави на "охапан"  ??? 

PNK2003:

--- Quote from: Muhammed Mustafa on August 27, 2011, 01:46 ---Какво се случи в село Лъжница

А това според теб какво може да бъде.
Защото за мен си е ясно напомняне, за стари възродителни времена.
Че когато и както си решат, могат да тормозят Помашкото население, не се ли подчинява на една или друга политическа сила, или партиен представител на парламентарно представени партии във районното Мюфтийство.
И хората за да избегнат въпросните административни преследвания и репресии, който споменах нееднократно, както тази с Лъжнишки Имам, е подложен на открити държавни репресии, в лицето на ДАНС. Предпочитат да приемат християнството, за да ги оставят само и само на мира, и да не ги унижават повече с подобни репресии.
Но вътре дълбоко в себе си. Тези хора, те си остават верни на старата си вяра, колкото и да се самозалъгват дори и пред себе си, но Исляма си живее в тях.
Може да се капсулира чрез християнството, но вярата им е там, дълбоко вътре в тях и нищо не може да я унищожи.

--- End quote ---

Хайде да отидем във визираното село Лъжница и да видим колко от помаците са се "християнизирали" след въпросната акция на МВР и ДАНС.  Посочи ми също така статистика колко такива акции са се извършвали през последните 20 години, за да говориш за процес, при това възродителен, насилствен и принудителен.  Пълни глупости са това.  Съвсем отделен въпрос е дали тази акция е била правилна и  законосъобразна. 

Защо е необходимо по този манипулативен начин да се внушава, че някой се опитва да накърни правото на свободно вероизповедание на мюсюлманите в България.  И всичко това става преди изборите.  Значи ние българите сме лошите, които "насилствено и принудително християнизираме" помаците, следователно е необходим някой, който да е гарант за техните права, които в действителност никой не накърнява...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version