Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Aslan Türk:
Не. Изцепката на Сидеров пред Джамията, не е накърняване на вярата на хората. Не бе, няма такова нещо.
Акцията на ДАНС няма сплашващ ефект. Като не целта на акцията е да принуждава явно хората да приемат друга религия, но принципа е следният.
Бия самара, за да се сеща магарето.
Кой по точно се опитва да манипулира събитията, потомците на онези който са възродявали насилствено преди това, и сега тече усилена подготовка макар и все още на идеологически етап.
Важно е да се спечели идеологическата война, за да се предприемат конкретните действия след това, оправдани идеологически.
Пакта за ненападение между Рибентроп - Молотов. Беше да внуши, че никой няма да напада съседа си, но стана факт нацисткото нападение над Сталиновите войски на 22.06.1941 г.
Просто не си мисли, че с отричанията си, и абсурдните ви искове, за даване на явни доказателства, който са на лице, е повече от показателно, че и в този момент си съществува възродителен процес, но във много по различна конспиративна форма. А вие колкото си искайте отричайте и заклеимяваите.
И след като си направиш ДНК експертиза, е тогава говори Булгур ли си, или не си.
PNK2003:
Мухаммед,
От действията на група лумпени и криминализирани елементи не следва да се прави извод за отношението на цял един народ към мюсюлманите, в частност към помаците, а още по-малко в случая може да се говори за "насилствено и принудително християнизиране", каквото ти твърдиш, че имало. Освен това от мненията ти лъха толкова омраза към българското и християнството по принцип. Това ли е обективността ти? И защо слагаш всички под общ знаменател? Аз, както и голяма част от българския народ, нямаме проблем с мюсюлманите (турци, помаци и др.). Половината ми приятели и познати са мюсюлмани и никога не сме имали подобен проблем във взаимоотношенията си. И ощи по-важно е, че и от тяхна страна не съм виждал подобно негативно отношение, каквото ти демонстрираш. Хубавото в случая е, че в действителност по-голямата част от мюсюлманите в България не се поддават на подобни манипулации и са трезвомислещи хора.
За какви ДНК експертизи и булгури ми говориш? :) Защо трябва да си правя подобна експертиза? Ако си прочел какво съм писал в тази тема, ще ти направи впечатление, че обръщам внимание на други неща, които считам за по-съществени. А въпросът дали моите прадеди преди 15 века са били тюрки, иранци, славяни, траки или други съм го оставил на историците. Ще приема, всяка научно доказана теза. Естествено, нормално е да имам мнение по въпроса, но то не е определящо за доказване на някоя от тезите за произхода на българите. Освен това аз съм се съсредоточил в настоящето и говоря за българския народ, формиран като такъв през вековете.
Marlboro:
Освен това аз съм се съсредоточил в настоящето и говоря за българския народ, формиран като такъв през вековете.
ti naistina o6te mnogo trqbva da se susredoto4i6 za da ti e qsno ,4e Bulgariq e suzdadena ot turki i turki sa osvobodili robite ot Vizantiq koito sega se nari4at" bAlgari"
oxyuranus:
Постоянно разводнявате дискусията със странични въпроси, а темата е-"Били ли са помаците българи или не?" . Това какво правел Боян Саръев, колко джамии и колко църкви има построени след 1989г. какво отношение има към темата? Пишете по същество! За мен помаците са били българи и сега са такива. Част от пишещите тук твърдят , че помаците не са били българи. Обръщам се към тях-изложете тезата си-какви са били помаците, изложете я ясно и точно и дайте доказтелства за нея! Всичко друго е въпрос на друга тема-спазване на човешки права, право на самоопределение, натиск за смяна на религията. Тук очаквам вашите аргументи за това какви са били помаците, как са се появили, откъде са дошли, как са се обособили, кога са приели исляма и от кого, къде е засвидетелствано всичко това?
PNK2003:
--- Quote from: Marlboro on August 27, 2011, 11:28 ---Освен това аз съм се съсредоточил в настоящето и говоря за българския народ, формиран като такъв през вековете.
ti naistina o6te mnogo trqbva da se susredoto4i6 za da ti e qsno ,4e Bulgariq e suzdadena ot turki i turki sa osvobodili robite ot Vizantiq koito sega se nari4at" bAlgari"
--- End quote ---
Слушам и изпълнявам! Явно съм се заблудил. Аз си мислех, че България е създадена от ескимоси... :) Някакви други наставления?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version