Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (103/325) > >>

PNK2003:

--- Quote from: oxyuranus on August 27, 2011, 11:56 ---Постоянно разводнявате дискусията със странични въпроси, а темата е-"Били ли са помаците българи или не?" .  Това какво правел Боян Саръев, колко джамии и колко църкви има построени след 1989г. какво отношение има към темата? Пишете по същество! За мен помаците са били българи и сега са такива. Част от пишещите тук твърдят , че помаците не са били българи. Обръщам се към тях-изложете тезата си-какви са били помаците, изложете я ясно и точно и дайте доказтелства за нея! Всичко друго е въпрос на друга тема-спазване на човешки права, право на самоопределение, натиск за смяна на религията. Тук очаквам вашите аргументи за това какви са били помаците, как са се появили, откъде са дошли, как са се обособили, кога са приели исляма и  от кого, къде е засвидетелствано всичко това?

--- End quote ---

Наистина дискусията се разводнява, но това е неизбежно, тъй като на голяма част от въпросите по същество изобщо не се отговаря. 

Питам те конкретно кой ден е днес, а ти ми отговаряш "Днес пия Кока-Кола"...  Подобен подход е несериозен.

husein:
Oxyuranus!Аз пък излагам тезата,че помаците не говорят български език, а и в България не се говори този език,може би да се говори във Татарстан (Волжска България)!Езика който се говори от помаците е славянски!И друго сегашните християни започват да се именуват българи 18 век,както и помаците (под тези имена),като се взаимста името на на народ живял 800 г преди това.И сега много хора слагат знак на равенство между славяни и българи което не е истина!Ние имаме общо с волжските българи и тя е вярата!Ако обичаш преведи ми какво пеят,че не ги разбирам?
Барадж - Булгар Иле

Svetlina:

--- Quote from: Hat on August 26, 2011, 15:07 ---Неистовота желание на братята бьлгари християни да приобщят помаците  и да ги вкарат в лоното на православието се сбьдна на хартия  и от това хората не бяха озадачени защото го очакваха.Мисля обаче ,че в дийствителност това никога няма да стане,защото ние сме живи има ни имало ни е и ще ни има.Рано или по кьсно официално признат помашки етност ще има.Дьлжим го на дедите си.

--- End quote ---

Хат, виждам, че си запознат с въпроса:

Би ли ни посочил в коя страна съществува етнос "помак" и какви са основните му характеристики?

А също и официални държавни документи, в които съществува точно определение на това понятие, за да има такъв етнос.

skoti3:

--- Quote from: husein on August 27, 2011, 12:53 ---Oxyuranus!Аз пък излагам тезата,че помаците не говорят български език, а и в България не се говори този език,може би да се говори във Татарстан (Волжска България)!Езика който се говори от помаците е славянски!И друго сегашните християни започват да се именуват българи 18 век,както и помаците (под тези имена),като се взаимста името на на народ живял 800 г преди това.И сега много хора слагат знак на равенство между славяни и българи което не е истина!Ние имаме общо с волжските българи и тя е вярата!Ако обичаш преведи ми какво пеят,че не ги разбирам?

--- End quote ---

Никой не е казал, че езика днес не е славански, той е български. И думата българин, не означава само онези от преди 14 века. След 10 век термина българи се използва, за да обозначи и славяни и прабългари в тогавашната държава. В него има и български и славянски елементи като език например. Има равенство между славяни и българи и това е народа, който живее днес и тук.  Или ще тръгне някой днес да ми обяснава, че има чисти славани или чисти българи от преди 14 века. Не няма.
Иначе и аз мисля, че имаме общо с волжките българи и това е, че едни от предците ни дунавските българи тогава са били един народ с тях.
Колкото до действията на Атака преди, не е правилно християните да се асоцират с тях, защото за тях са гласували по малко от 10 % от християните. Това, че има други, които са асоцират от тук с ДПС не е наш проблем.

А Ибрахиме, ще отговоря и на теб от онази вечер, просто имам и друга работа, и трябва да прочета нещо, вместо така да си говоря.

husein:
Skoti3,българин е едно славянин съвсем друго!По твойта логика защо не сте взели името траки , като и те са живели по тези земи,както и българите( за мен не съществува термин прабългарин това е смешно,този термин е измислен за да се отличат истинските българи със тези които сега се наричат така).А относно  ДПС, аз мисля ,че тя е ваша партия а не наша!Те са част от ДС както и другите партии, които съсипват народа повече от 20 години!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version