Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (106/325) > >>

Svetlina:

--- Quote from: Muhammed Mustafa on August 26, 2011, 02:27 ---Добре тогава. Хайде прочети този тук сайт svetlina.

Първи кръстоносен поход[/url]

Не смятам повече да говоря. Защо за нахалство може да бъде? Да обвиняваш една империя, която определено спира постоянните нашествия на разните кръстоносци, който определено не по малко зле са се отнасяли със православните редом с мюсюлманите.
..........
Хайде искам да видя, къде така масово са плячкосвали Османлиите, и са убивали безразборно хора, за да им отнемат имуществото.
Вярно е че Османската империя се е проявявала в дадени моменти доста нехуманна, но и вие да тръгнете с оръжие срещу властта сега например, не по малко жестоко ще ви потушат бунта.
Ама наистина си просите втвърдяването ми на тонът ми.
Хаотична ми е била мисълта.
.......................
=======И всичкото това са го правили, за да се настанят те след това там, и да смучат най-безмилостно благата на Арабският и Мюсюлмански свят. .......... Унищожават цели държави и народи, само и само да им се домогнат до петрола на хората.
а сега сме седнали да бистрим какво е било в миналото svetlina.
.....
Ами така е. Ние се караме и бие ме. А политиците. Ала Догановци. Ала Сидеровци. Ала Каракачновци. И ала Бойко Борисовци, и една кохорта безродна червена паплач, печелят от нас, благодарение на различията ни и предразсъдаците ни едни към други.
За сега това е от мен като цитати от други сайтове.
Не искам да прекалявам с гостоприемството все пак в този форум.

--- End quote ---

Мохамеде, такива разсъждения и "доказателства" като твоите можеш да прочетеш написани от ученици в прогимназията. Не виждам смисъл да разговарям с тебе - липсват ти знания не само по история.
Има достатъчно литература в сайта, а и не само в него, точно по тези въпроси, по които си мислиш, че си знаещ.
А без подготовка и знания не можеш да спориш. Моля, да не го приемаш лично.
Накрая искам само да ти споделя, че съм живяла в някои арабски страни, които са били под отоманско владичество, мога да ти кажа, че от нито един местен не съм чула да възхвалява Отоманската империя.
Желая ти успех, а за "вкопаните църкви, облеклото на неправоверните и убийствените данъци, които са плащали" си прочети сам.

Поздрави

Svetlina:

--- Quote from: Muhammed Mustafa on August 26, 2011, 21:33 ---Когато фактите говорят, боговете мълчат, но не и шовинистите.

Отец Боян Саръев: Държавата загуби Родопите

Боян Саръев

„Кръстителя на Родопите“ отец Боян Саръев гостува в „Горещо“

От това по добро доказателство няма.
Той сам си го казва. Те сами си го наричат кръстителя, за какво има повече да говорим.
Милиционер, и изведнъж поп. И как става тази трансформация за един кратък период от време, от атеист да стане свещеник само ДС го знае това.

--- End quote ---

Мухамеде, едва сега видях, че си пуснал стари публикации, от 2009 г.

А какво ще кажеш за "нещастните мюсюлмани" в Германия, където през април 2010 г. полицията направи претърсвания в 30 джамии едновременно и затвори 4 от тях, след което арестува около 20 души?
И там ли се готви възродителен процес?
Хайде лека нощ и по-спокойно с изхвърлянията.

Nedim Mehmedoski:

--- Quote from: PNK2003 on August 28, 2011, 00:54 ---  Може ли тогава да ми отговориш например гораните и торбешите към кой етнос (народ) принадлежат  ???

--- End quote ---
Pomaci,Torbeshi,Goranci se eden milet i site tri nazivi nam ni se podednakvo mili i dragi.
Jas mislam deka voopshto ne bi trebalo da se diskutira za toa koi se Pomacite,Torbeshite,Goranite,pa tie se toa shto se: Pomaci,Torbeshi,Gorani.
I zarem nekoj drug znae podobro od mene za toa koj sum jas i shto sum!?

PNK2003:

--- Quote from: Nedim_Labunista on August 28, 2011, 04:02 ---Pomaci,Torbeshi,Goranci se eden milet i site tri nazivi nam ni se podednakvo mili i dragi.
Jas mislam deka voopshto ne bi trebalo da se diskutira za toa koi se Pomacite,Torbeshite,Goranite,pa tie se toa shto se: Pomaci,Torbeshi,Gorani.
I zarem nekoj drug znae podobro od mene za toa koj sum jas i shto sum!?

--- End quote ---

Недим,
Въпросът ми към Ибрахим65 беше конкретно гораните и торбешите според него към кой народ (етнос) принадлежат.  Според него помаците са отделен народ (етнос), поради което ми е интересно да чуя неговото мнение по зададения въпрос.  Радвам се, че се включваш в дискусията и в тази връзка ще уточня, че попитах конкретно за народ (етнос), а миллет е нещо съвсем различно.  Ще ми е интересно да чуя и твоето мнение по въпроса, като ми посочиш към кой народ принадлежат торбешите например.  Благодаря!

oxyuranus:
Ибрахим 65 и Муслала, никой не ви оспорва правото да се чувствате такива каквито искате. Говорим за това били ли са помаците българи или не. Досега не видях сериозен аргумент от вас , че помаците са нещо различно от българи. С  лозунги от рода на : "Аз съм помак, независимо дали ви харесва или не"  не се води спор , свързан с исторически събития. За да има дискусия трябва да си служите с аргументи, не с лозунги. Къде са вашите аргументи-дайте ги, докажете ми, че помаците не са били българи, докажете ми, че помаците са друг, различен етнос, който се е появил, образувал, изконно си владее тези земи, дошъл е от някъде/като посочите откъде/. Нищо конкретно няма в постовете ви-само лозунги. Значи нямате аргументи за това , че помаците не са били българи!
Пак  казвам-никой не ви отрича правото да се чувствате  такива  каквито   се чувствате, но докажете твърденията си-животът не започва и не свършва с вас , така че какви се чувствате вие няма никакво отношение към темата.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version