Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
PNK2003:
Помаче,
Уважавам мнението ти, но прочети още веднъж внимателно статията. Ето и още един интересен материал по отношение на дискутираните въпроси за българите:
http://www.eurochicago.com/2009/08/volzhska-balgariya-dunavska-balgariya-vardarska-balgariya/
В действителност темата, която обсъждаме е за помаците. Все още не си посочил от кои велики народи произлизат помаците и очаквам да чуя мнението ти.
ibrahim65:
PNK2003 с този твой въпрос какво целиш не знам но е доста тъп. Помаците са свободни хора не пренадлежат на никой близки сме с много народи но е истина че някой от тези който ужким са ни близки ни готвят брадвата така че няма смисъл да се умува към кой принадлежим.
Не забравяй че през 1912 г помаците са били принудени да избират -"Поп или меч"и въпреки това тези който са избрали Поп пак са били предадени именно от попските хора, комитите който не са спирали да палят и изнасилват който не са спирали да палят и изнасилват.
А сега като си спокоен ми отговори не е ли възможно да сме отделен ген за да докажиш че си и умен или не ти харесва това по добре е да запееш старата песен целият свят са българи а пък се оказа че самите българи са смесица или както казахме БАРКАНИЦА.
Когато кажиш "велики народи"за мен е велик ПОМАШКИЯТ народ и не намирам за правилно да се турчеия или българеия за да се харесам на теб.
Още един път ще ти го кажа защото трудно прехващаш не принадлежим към твойте величейши народи.
PNK2003:
Ибрахим65,
Приемам, че ти си най-умният в този форум и пак ти посочвам, че това за "великите народи" не е мое мнение. Ако ще водим нормален и уважителен разговор, бих могъл да продължа дискусията с теб. Но в случая ти не четеш какво се пише, а само се заяждаш и обиждаш умишлено. Прочети още веднъж внимателно какво е казал Помаче! Той твърди, че помаците произлизат от велики народи, а аз питам кои аджеба са тези народи. Не знам кой "трудно прехваща" в случая...
П.С. Всички сме свободни хора и всеки принадлежим към определен народ, етнос, общност...
Pomache:
PNK2003
Balgarite v balgariya tvardyat che POMATCITE sa bili balgari. Az parvo iskam da vi dokaja che samite balgari ne sa balgari. Imeto balgari prinadleji na naroda na Han Asparuh.
Shtom samite balgari v balgariya ne sa ot balgarite na Asparuh kak mojesh da dokazvash s razni izopachavaniya na tekstove na razni psevdo istoritci che POMATCITE sa balgari?
POMATCITE nyamat nishto obshto nito s balgarite nito s gartcite nito s makedontcite nito s goranite nito s turtcite. Tozi ezik na koyto govoryat daje ne im e parvonachalniyat ezik. Nauchili go po prinuda za da obshtuvat sas svoite sasedi po rayon Makedontsite i drugite tam.
No izuchavayki tozi ezik te sa go promenili kato sa go adaptirali spored tyahnata si gramatika. Zatova ima razlika mejdu balgarskiya v Balgariaya i makedonskiya a inache korena e edin i sasht daje genetichno sa narodi mnogo blizki.
A za tova kam koi narodi prinadlejat shte vi obyasnya po kasno no vsichko po reda na neshtata.
Tova koeto shte napisha po natatak mnogo dobre se znae ot Balagarskata Darjava no vse oshte se izopachava.
oxyuranus:
Ibrahim65, явно имаш комплекс на темата "велики народи". Питай pomache какво има предвид като го твърди това-той ги написа тези "гени на велики народи", пък на мен ми стана интересно кои са тези народи, а явно и PNK2003 иска да знае, ама отговор няма-нито за велики, нито за народи...
По принцип е възможно всичко-и да сте отделен ген и да сте войни на доброто, долетели от луните на Уран, за да носят мир и справедливост на човечеството, ама го докажете с исторически факти и доказателства не с олелия и тупане в гърдите!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version