Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Rasate:
С това ме застреля..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
--- Quote from: ibrahim65 on September 07, 2011, 23:41 --- ЧЕЕЕЕНИ ОТКРАДОХТЕ АМА ВДЕЙСТВИТЕЛНО ОТКРАДАХТЕ ФООЛКЛОРА ИИИ ТОВА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ
--- End quote ---
Ай заприлича ми на македоноидите от Вардарско ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
--- Quote from: ibrahim65 on September 07, 2011, 23:41 --- Rasate 'ЧЕ ТИ МОЖИШ ДА ПОТРАЧИШ ДО КАДЕТО СИ ИСКАШ СИ ЗНАЕШ И ЧЕЕЕЕ НЕ ТИИИ УИДИСУВА И ТОВА ЗНАЕШ ИИИ ЧЕ НЕ СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ТОВА ЗНАЕШ И ЧЕ НЕ МОЖИШ ДА ДОКАЖИШ ЧЕ ПОМАЦИТЕ СААА БЪЛГАРИ И ТОВА ЗНАЕШ И ЧЕ НЯМА ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ТОВА ЗНАЕШ
--- End quote ---
[/b][/size]Че са празни приказки много добре го знам-няма нито един смислен отговор,няма нито едно доказателство за противното на моето твърдение-а от моя страна доказателствата многооооо.Имаше едно момче Чечлията-та то публикува как са се ислямизирали Родопите- http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2507.0.html )-това е предъвквано и предъвквано,не мисля пак да го правя.
Че името помаци е над 100 години не споря-даже е доста по старо-в Чеча прониква преди около 150 години.Ти сигурно мислиш,че период от 100 години е голям период-не ставай смешен-сега даже имаме столетници в България-т.е. 100 години е почти един човешки живот.
В този сайт се показваха абсурдни неща в защита на едно или друго твърдение в подкрепа на неоснователната теза-паметници-като се твърдеше че са от преди Османлийте и се опитваха да докажат,че годината на паметника е по юлианският календар(макар,че тогава в християнството да се използвало друго летоброене-от сътворението на света)-доказахме ,че надписът е Омсно-турски и годината е по Хиджра.
Да не говорим за арабската теория на Мехмед,която направо е живо скалъпване.Това е повест за четене,а не исторически издържан документ.
Просто абсурдните неща продължават и продължават до безкрайност.Ще се радвам на някой с който да мога да споря наистина за смислени неща и добре да защитава своята теза,чрез добре подбрана документалистика,а не да продължава да раздухва някакви митове създадени от преди това.
--- Quote from: ibrahim65 on September 07, 2011, 23:41 ---
И ЧЕ НЕ МОЖИШ ДА ВИДИШ ЕДНИ СНИМКИ КОЙТО ИБРАХИМ АГА АЗ СЪМ НА 22 АМА НЕИСЕ ДА СЪМ АГА ГИ ПОБЛИКУВА 5 ПЪТИ И ДОКАЗА ЧЕ ПОНЕ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ СМЕ БИЛИ ПОМАЦИ [/size]
--- End quote ---
Дечко,дечко -много неща не знаеш-но все някога ще ти уври главата
Лека нощ
ibrahim65:
Rasate Rasate Rasate ние сме граждани на Булгарията Македонията Гърция Туцията и т н аз не говоря за гражданство или за отцепление.
Българин е име обхващащо различни етнографски(Шопи,тракийци,северняци,балканджии,родопчани) и религиозни общности(Помаци,католици,староверци,православни,павликяни и пр.) с еднакви белези.
Тук ми направи впечетление че споменаваш РОДОПЧАНИ като различна етногравска и религиозна общност за което ти благодаря.
Но но така наречените ПОМАЦИ се разпростират доста на дълго и на широко така че тази етногравска и религиозна общност се превръща в наиминованието ПОМАЦИ защо ПОМАЦИ ами в Туция например не всеки знае за Родопите.
Rasate Rasate Rasate пожелавам ти нещо от сърце слеткато толкова ОБИЧАШ ПОМАЦИТЕ да ти даде Аллах жена снаха или зет ПОМАК тогава да те видя дали така ще пееш руфинка болна легнала .
Svetlina:
--- Quote from: mustafa_b on September 07, 2011, 18:41 ---Svetlina, от постингите ти проличава, че изобщо не познаваш ислямската религия (в исторически и теологичен аспект), а си позволяваш да говориш като експерт по религиозни въпроси. Едва ли познаваш и секретаря на Главно мюфтийство, но това не ти пречи да раздаваш квалификации като го оприличаваш със Сидеров.
--- End quote ---
Не, не познавам лично Г-на Хафъзова, но виждам как се държи в средствата за масова информация (разбирай всякакви такива), чела съм достатъчно интервюта и всякакви негови изказвания по всякакви въпроси и във всякакви обсъждания, включително и бюлетините на мюфтийството чрез него и без него.
Един вярващ и молещ се човек не може да има в себе си толкова натрупана неудовлетвореност и нападателност. Той си е талибан, очевидно, но не си е провел вътрешния джихад, а това веднага, ама тутакси се набива на очи - дори ако щеш и по начина, по който говори - личи си вътрешното му напрежение.
В него няма никакво, ама дори и сянка от смирение и набожност.
Мустафа-Б, явно ти пък много бързо забравяш, макар и да намекваш, че познаваш много добре исляма във всякакъв план.
Забравяш, че на ислямът му липсват първите 280 години, в сравнение с християнството.
Защото християнството е изкарало поне тези първи свои 277 години далеч от идеята да придобива светска власт - а при исляма изобщо липсва такъв период - ислямът още с първите си стъпки и слабо разпространение напира да взима светската власт - и то цялата - в свои ръце.
Това е основното, това е съществената разлика, и това предпоставя и досегашното му поведение и подход навсякъде по света, това е, което трябва да знаят младите хора.
А след това ми приказвай за верска търпимост при исляма.
На чисто теоретично и личностно равнище има някаква вероятност за търпимост, ако си плащаш и бъдеш признателен (за какво не е ясно) на исляма, но като цялостен подход има достатъчно потвърждения и факти, както в миналото, така и в настоящето, че е тъкмо обратното.
Поздрави - Св.
Rasate:
--- Quote from: ibrahim65 on September 08, 2011, 00:21 ---Rasate Rasate Rasate ние сме граждани на Булгарията Македонията Гърция Туцията и т н аз не говоря за гражданство или за отцепление.
Българин е име обхващащо различни етнографски(Шопи,тракийци,северняци,балканджии,родопчани) и религиозни общности(Помаци,католици,староверци,православни,павликяни и пр.) с еднакви белези.
Тук ми направи впечетление че споменаваш РОДОПЧАНИ като различна етногравска и религиозна общност за което ти благодаря.
Но но така наречените ПОМАЦИ се разпростират доста на дълго и на широко така че тази етногравска и религиозна общност се превръща в наиминованието ПОМАЦИ защо ПОМАЦИ ами в Туция например не всеки знае за Родопите.
Rasate Rasate Rasate пожелавам ти нещо от сърце слеткато толкова ОБИЧАШ ПОМАЦИТЕ да ти даде Аллах жена снаха или зет ПОМАК тогава да те видя дали така ще пееш руфинка болна легнала .
--- End quote ---
Сложил съм твърде обобщаващи имена-за да не споменавам,че например шопите се делят на Граувци и Турлаци,но както и да е не си разбрал какво съм казал.
Помаците в Турция-всичките са изселници от България-не са само от Родопите-или ти само с Родопите свързваш помаците-та колко има от Белослатинско ,Луковитско,Търновско и пр. в Туркията-но както и да е.
А ти отде да знаеш може и помак да съм-а-или от помашки род ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ibrahim65:
Svetlina на теб не ти пречи Хафъзов на теб ти пречат говорителите забратките дори и те да са в далечната Авропа на теб ти пречи на хората брадите на теб не ти е ясно нот каде изгрява слънчицето мила недей така вземи и малко се позамисли че и тези хора имат ПРАВО да дишат и да вярват и да работят и да се учат и да се ЛЮБЯТ разбира се.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version