Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Rasate:
--- Quote from: MUSALA on September 09, 2011, 21:19 ---Расате! Ти със спамовете целиш само едно - как със бандата ти да узурпирате културно историческото наследство на помаците ! 24 часа в денонощие само дебнете тук, какво ли ще изкочи за да го затлачите и узурпирате, а дали ще успеете?
--- End quote ---
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Направо и не спим да ти кажа-като зомбите сме станали..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ibrahim65:
oxyuranus прост си разбираш ли ама как ще разбереш като си прост липства ти всичко празна картуна си и с нея как ще разбереш не е възможно
KaraIbrahim:
--- Quote from: oxyuranus on September 09, 2011, 21:52 ---Караибрахим, нещо особени ми се виждат тези славяни, дето ги говориш. От 10 ти века нататък изчезват-никой не ги споменава, всички ги наричат българи, те сами се самоопределят като българи, никакво желание нямат да се тупнат в гърдите и да кажат: " аз съм смолянин" , или: " аз съм драговит", още по малко пък се зоват "богомили" или някакви други еретици. Пък и пустите им чужденци-упорито си ги наричат българи-и ромеи и латинци и турци, и всички други чужденци-веднъж да ги бяха нарекли нещо друго, ама те все българи, та българи си ги наричат...И самите славяни с някаква упоритост българи се наричат-и те и царете им,и болярите им , и чиновниците , и търговците, и духовниците. Тия славяни един надпис не са оставили, че са " смоляни", "стумци" , "драговити", "богомили" , един от тях в хроника не се е записал. Все църкви строят тия славяни, нищо че уж са богомили или някакви други еретици. За християнските еретици веднъж писах и пак ще го повторя-те се имат за много повече християни от тези следващи официалната църква. Особени славяни наистина-чисти българи.
--- End quote ---
В моя помашки край доста църкви са построени ;D Само дето никой не може да ги открие.Явно добре са ги крили от турските "поробители".
Както вече казах,"проклетите" чужденци в момента наричат и циганите "българи".По същата логика,по която някога са на ричали и нас българи.
А относно надписи и доказателства-ми търсете бе,хора,има ги!Не само да искате да ви предоставям източници и да ви запознавам едва ли не с авторите,а вие от своа страна да ми цитирате "Житие и страдание грешного Софрония" и "Време разделно" като най-надеждни исторически източници.А като ви поискам истински източници,да се правите на умрели лисици.
Чакам от oxyuranus да ми предостави поне едно доказателство за построена черква(не църква,църквата е институция :D) в помашко село по времето на предислямския период на помаците.Или ако не построена,поне започната.
А ако някога моите предци са вярвали в Христос,то те просто са се развили духовно,като са приели ъпдейтнатата версия на християнството.А именно-исляма.Но това,че са били християни пак не ги прави българи.
oxyuranus:
Ибрахим 65, може да съм прост, може и кратуната ми да е празна.
Нещо по темата имаш ли да кажеш, че толкова страници не видях и ред да си написал по темата, мисъл да си формулирал, доказателство да си потърсил.
ibrahim65:
Пречистете си душите братя помислете и знаите че между нас има душмане който не ни мислят доброто защото на тях им е зле.
http://www.youtube.com/watch?v=J_xFkfK4OEg&feature=player_detailpage#t=196s
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version