Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
ibrahim65:
Чакайте бе Бейефендилер Господа Другари и п. р.тук трябва да се знае кой води хорото кой пита кой отговаря кой е господаря кой е ратаия.
Учили ма са че Българите са ратайя изметчията ушаа от кога ушаа взе да пита та аз да му давам сметка края на света ли дойде а кажете.
От както свят е светувал има дюзен моля ви се да спазваме дюзеня така не може или ще има знаете.........дюзеня дюзеня.
В този сайт... аз съм тук ...и ще бъда ...елате и вйе елате заповядайте покажете се докажете се има място за всички докажете че сте достоини.
http://www.youtube.com/watch?v=KlI6yZEMMYI&feature=player_detailpage#t=132s
skoti3:
--- Quote from: ibrahim65 on September 09, 2011, 19:17 ---
Слет като толкова ни наричаш братя погледни се в огледалото и постави мен до теб аз съм рус със сини очи висок 180 и кажи дали сме братя.
Ако това не ти стига сложи една твоя снимка и аз ще поставя мойя и да преценят хората тук.
И не се прави на развъртян че не ме познаваш или памета ти е КЪСА.
--- End quote ---
Ако може да се намеся Ибрахиме, но не си прав. Както казах външните белези са индивидуална черта на хората тук. Дори между теб и Расате да има различия във външните белези, това не значи нищо. Защото има християни със сини очи има и такива със кафяви, има и руси и черномури. Виждал съм и мюсюлмани, който всеки е различен по външност. Това доказва, че няма различия във външноста на мюсюлмани и християни тук, и че тези черти се чисто идивидуални, а не християнски или помашки.
ibrahim65:
skoti3 не е така аз ако видя ПОМАК и на космуса ще го позная че е ПОМАК няма смисъл да ми обесняваш щоротии.
Аз с теб нямам никакъв дерт точно обратното доста добър себеседник си държиш на истината и не се налагаш.
Но расате посяга на всичко и няма кой да му каже да се съобразява протяга на вярата ни дори еее малко ще почака тук в противен случай ще го направя резил това е и не ме интенересува всичко си има граници и аз не съм много от толерантните той ме познава добре.
Уважавам всички тук в този сайт като си помисли човек с този интернет човек може да намери милиони занимания ни е сме тук но аз ще ценя теб ти мен това е ако се върнеш малко назат и ще видиш колко съм бил толерантен към всички но но вече някой хора се мислят за нещо.
Сега тук в този форум нека всеки един от нас да направи едно обубщение и ще види че и ПОМАЦИТЕ и Българите са от един дол дренки.
Найде найде вие и ние да си кажим мнението един за друк и ще видим какво ще се получи.
Или да направим обубщение кой какво е разбра до сега и тогава да продължим хайде кой какво е разбрал.
Rasate:
--- Quote from: KaraIbrahim on September 09, 2011, 22:17 --- В моя помашки край доста църкви са построени ;D Само дето никой не може да ги открие.Явно добре са ги крили от турските "поробители".
Както вече казах,"проклетите" чужденци в момента наричат и циганите "българи".По същата логика,по която някога са на ричали и нас българи.
А относно надписи и доказателства-ми търсете бе,хора,има ги!Не само да искате да ви предоставям източници и да ви запознавам едва ли не с авторите,а вие от своа страна да ми цитирате "Житие и страдание грешного Софрония" и "Време разделно" като най-надеждни исторически източници.А като ви поискам истински източници,да се правите на умрели лисици.
Чакам от oxyuranus да ми предостави поне едно доказателство за построена черква(не църква,църквата е институция :D) в помашко село по времето на предислямския период на помаците.Или ако не построена,поне започната.
А ако някога моите предци са вярвали в Христос,то те просто са се развили духовно,като са приели ъпдейтнатата версия на християнството.А именно-исляма.Но това,че са били християни пак не ги прави българи.
--- End quote ---
Не слагай в една графа исторически документ с повествователен роман-има големи разлики.
Житие на грешният Софронии е исторически документ,колкото и да не ти се иска.
Житията на новите светци-също са исторически документ
История славянобългарска също е исторически документ.
Хрониката на Михаил Мокса също е исторически документ.
В повечето случай всички български исторически документи са били писани от монаси-а не от хронисти,като е в императорският двор и са напълно достоверни и истинни.
Източно римските(византийските) хроники са тенденциозни и субективни-тъй като са писани от придворни хронисти и Византия е била засягана страна-когато Византия и България са били в отлични взаимоотношения са хвалебствени,а когато в лоши-доста отрицателни-"... мръсен и нечист народ..."
Отречеш ли едното-отричаш всички,виждам в твоите мнения доста субективно и тенденциозно отношение спрямо историческите документи-каквото ти изнася-е хроника,което не ти изнася е повест. Затова Караибрахиме остави на нас историците да определим,кое е хроника,кое е повест. ;)
Поздрави
Rasate:
--- Quote from: oxyuranus on September 09, 2011, 22:39 ---А "проклетите" чужденци и днес много добре знаят кои са цигани/справка Франция изгони точно тях/ , кои българи, кои румънци. Знаели са го и преди векове. Ромеите много добре отличават славяни от българи в ранните години на българската държава, пък после нещо губят желание да го правят-защо ли. Явно не виждат разлика и си знаят, че пред тях стои един народ-българи.
--- End quote ---
Не точно-ромейските хроники са нещо мътни по основание на "славяните".
В редица дори не се разграничават от аварите-слагайки ги в обща графа.
Дори и при българите не го правят съвсем.При тях нещата в наименованията са толкова объркани-българите в повечето случай са мизи,една унгарска хроника ни оприличава пък с даките.
А по въпроса със славяните не се разбира дали се конкретизира дадено племе или народ-толкова е объркано.
Лошо впечатление ми прави,както пише и Мокса-славянските(българските) хроники са толкова много през 15 век-а до наши дни са достигнали толкова малко-което ми навява на мисълта,че гърците и руснаците са се погрижили да сведат техният брой до пълен минимум,че да могат да изложат на показ и техните версии.
С две думи българските хроники са най унищожаваните исторически документи през вековете от гръцкият клир и руският императорски двор.
Поздрави.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version