Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (169/325) > >>

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on September 09, 2011, 23:18 --- skoti3 не е така аз ако видя ПОМАК и на космуса ще го позная че е ПОМАК няма смисъл да ми обесняваш щоротии.
Аз с теб нямам никакъв дерт точно обратното доста добър себеседник си държиш на истината и не се налагаш.
Но расате посяга на всичко и няма кой да му каже да се съобразява протяга на вярата ни дори еее малко ще почака тук в противен случай ще го направя резил това е и не ме интенересува всичко си има граници и аз не съм много от толерантните той ме познава добре.
Уважавам всички тук в този сайт като си помисли човек с този интернет човек може да намери милиони занимания ни е сме тук но аз ще ценя теб ти мен това е ако се върнеш малко назат и ще видиш колко съм бил толерантен към всички но но вече някой хора се мислят за нещо.
Сега тук в този форум нека всеки един от нас да направи едно обубщение и ще види че и ПОМАЦИТЕ и Българите са от един дол дренки.
Найде найде вие и ние да си кажим мнението един за друк и ще видим какво ще се получи.
Или да направим обубщение кой какво е разбра до сега и тогава да продължим хайде кой какво е разбрал.

--- End quote ---

Пълни глупости-ще познае помака им в космоса-ай стига бе. ;D ;D ;D ;D

Много се забавлявам в тоя форум с подобни изцепки-какво ли не прочетох  ;D ,дерзайте!
 ;D ;D ;D

Сега по сериозно:

Антропологично няма разлика между помаци и българи.

Но я чакайте-то Ибрахим65 смята,че помаците са само в Чеча!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

За съжаление не е така-в Чеча и Скеча повечето от българите са приели исляма и няма база за сравнение,докато по другите места има-там исляма не е завладял напълно родовете и повечето имат християнски и мюсюлмански клон.

Трето има едно антропологично изследване на българите и власите направено в САЩ през 1911-там българите ясно се разграничават на източен и западен клон с дадените белези.

Ако си силен по генетика-което отричам спрямо данните които даваш-ще забележиш,че русият цвят на косата и сините очи  е рецесивен и при среща на два родителя с хомозиготно състояние на тези гени се ражда хетерозиготно дете с доминация на тъмните белези.

Но както и да е.Познавам много помаци от Чеча,които са тъмни и високи,тъмни и ниски,бели и ниски и т.н.-разни,та да ми говориш пълни глупости-ще познал би помаците и в космоса  ;D -май ти освен помаци-други не си виждал-излез малко на въздух и се поогледай!!!

Поздрави.

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on September 09, 2011, 23:18 ---
Но расате посяга на всичко и няма кой да му каже да се съобразява протяга на вярата ни дори еее малко ще почака тук в противен случай ще го направя резил това е и не ме интенересува всичко си има граници и аз не съм много от толерантните той ме познава добре.

--- End quote ---

Когато вярата у теб е устойчива никой не може да ти посегне на нея!!!

От друга страна ти не я познаваш достатъчно-прочети корана,хадисите.Но не механично а с умисъл и тогава пиши глупости-засягал съм ви бил вярата!? :D

Защо някой наистина набожен не се засегна,а именно ти.

Обиждал съм бил вярата-пълни глупости.

От друга страна въобще не ме познаваш и в случая наистина ме забавляваш.

Поздрави

П.с.
Достатъчно се отклонихме от темата,чрез тези словесни двубой-мисля да се върнем в нейното русло и да показваме мнения и факти защитаващи тезите ни.

Затова ще ви помоля вече да се пише по темата:
Помаците са били българи или не ? ;)

Svetlina:

--- Quote from: ibrahim65 on September 09, 2011, 22:09 ---oxyuranus прост си разбираш ли ама как ще разбереш като си прост липства ти всичко празна картуна си и с нея как ще разбереш не е възможно

--- End quote ---

То пък една сложност и познание от твоите изказани на глас мисли... Да му се доплаче на човек, ама нали в сайта се цени този вид "помашка искреност" те оставят да споделяш празните си мисли и да се забавляваш в извънработно време "по турски".

daczo:
Расати и Стела,на такива като Ибрахим 65 нищо няма да докажите.Те  вече знаят че не са,българи- рая и гяури.Ибрахимчо е страшен бабаит,иска срещи.Аз съм стар за компания,на ако дойде на гости,ще му придложа добър събиседник.Помаците дали са били българи или не, това не е толкова важно.Важното е сега какви искат да бъдат.Този въпрос е важен за целия Балкан.Решети сами помаци,без участие на тези които ги наричате каури.За помощ не ми благодарете. http://youtu.be/s1XRXcCupYo  http://youtu.be/s1XRXcCupYo

mustafa_b:

--- Quote from: Rasate on September 10, 2011, 11:00 ---Не слагай в една графа исторически документ с повествователен роман-има големи разлики.
Житие на грешният Софронии е исторически документ,колкото и да не ти се иска.
Житията на новите светци-също са исторически документ
История славянобългарска също е исторически документ.
Хрониката на Михаил Мокса също е исторически документ.
В повечето случай всички български исторически документи са били писани от монаси-а не от хронисти,като е в императорският двор и са напълно достоверни и истинни.

Източно римските(византийските) хроники са тенденциозни и субективни-тъй като са писани от придворни хронисти и Византия е била засягана страна-когато Византия и България са били в отлични взаимоотношения са хвалебствени,а когато в лоши-доста отрицателни-"... мръсен и нечист народ..."

Отречеш ли едното-отричаш всички,виждам в твоите мнения доста субективно и тенденциозно отношение спрямо историческите документи-каквото ти изнася-е хроника,което не ти изнася е повест. Затова Караибрахиме  остави на нас историците да определим,кое е хроника,кое е повест. ;)

Поздрави

--- End quote ---

1+ от мен задето не спомена "Хрониката на поп Методи Драгинов" в списъка с исторически документи ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version