Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
isa71:
--- Quote from: dim56 on September 20, 2010, 02:07 ---А, да - и много атеисти (да не обидя Peter, че го пропускам ;))
--- End quote ---
Дим ,за да не се обиди Peter,специален поздрав за него-
Foreigner - Blinded By Science
5Я:
--- Quote from: dim56 on September 20, 2010, 02:07 ---Интересно разсъждение...
Оставям нястрана съмнението, че си излъчен(а) за говорител на помаците от Смолянско ;)
Съгласен съм, че религията е основната (не единствена) разлика между българските помаци и българите-християни.
Но можеш ли да обясниш с какво пречи на едните и на другите тази разлика, та ще е по-добре да се преодолее. И как предлагаш да се преодолее?
Ако ще е с "мерките и теглилките" на проведените досега ВП - мерси!!!
Пък и не забравяй, че в България освен православни християни и мюсюлмани-сунити, има и католици, протестанти, мюсюлмани-шиити, евреи, будисти, кришнаити,... и за каквито още се сетиш. А, да - и много атеисти (да не обидя Peter, че го пропускам ;)) С тях как ще се преодолява разликата ???
--- End quote ---
Не съм говорител на смоленските помаци,но съм една от малкото,която пише в сайта от този район.На мен лично тази разлика не ми пречи,но на други явно -да,щом искат да се отцепим като етнос.И да-за нас религията е единсвеното ни различие с християните(в околноста).Говора ни е един същ,облеклото горе-долу също,начина ни на живот,както в миналото,така и сега.
Аз не съм най-умната,че да казвам кой какво да направи за да се преодолеят каквито и да било различия.Всеки си има глава на раменете,да мисли.Най-важното е желанието,ако има желание,ще намери и начин.:)
5Я:
--- Quote from: isa71 on September 20, 2010, 08:34 ---След като едно нещо не си го видяля,не го твърди,защото в противен случеи ставаш лъжкиня.
А за това кои как се облича -си е негов личен избор.
--- End quote ---
Иса,ти как точно си представяш,такива пари да се раздават на публични места?;)
Kaplan:
--- Quote from: Шали on September 19, 2010, 23:15 ---... Какво значение има това за теб днес?
--- End quote ---
На теб, сигурно щеше да ти е безразлично, ако си на мое място или на мястото на някой друг, който иска да знае истината за себе си.
Ежедневният живот ни кара да забравяме за миналото и да гледаме бъдещето, но пък какво лошо да знаем миналото си, а от там да правим планове за бъдещето си!? ;)
SIVEK:
Не знам от къде си но ти изобщо хабер си нямаш от помаците. Като ти чета постингите мисля че ти Дениз7 само си слушал за помаците и си изградил грешна представа за тези хора.А такава разлика че да се вижда от самолет съществува само в твоята глава.
;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version