Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (173/325) > >>

Pomache:

--- Quote from: Smn on September 10, 2011, 23:11 ---Сам казваш какви ли не племена не са минали, какво ли не е ставало по тези земи. Един народ асимилира друг, едни изчезват идват други... едни превземат други бягат - това са балканите. Земя на кръстопът.

--- End quote ---

SMN

Tova sa prikazki za vse oshte chistite po dusha balgarski parvolacheta koito s godinite shte se obuchat v edna izopachena istoriya i sled godini kato osaznayat ako izobshto osaznayat kakvo ebilo napraveno s tyah shte tarsyat istinata kakto v tozi forum.

Nauchnata istina e takava che po printsip vsichki hora na zemyata sa proizlezli ot 20 semeystva kato preobladavat genite na samo 1.

Ako izsledvame genite na otdelen chovek ot nyakakva etnicheska grupa shte namerim mnogo obshti mejdu tyah. Genite ne se smesvat tyah ili gi ima ili gi nyama.

Da predplojim che tvoeto tvardenie e vyarno che na Balkanite vseki chovek se e smesval pri posledvashto pokolenie s druga etnicheska grupa negoviyat gen shte se predava po nasledstvo do kraya na sveta.

Neka da predpolojim che Balkanite sa  bili vsichki etnicheski grupi i tuk te sa pokazvali tolerantnost pomejdu si i se jeneli bezrazborno to tova lesno moje da seustanovi v genite na pokoleniyata dori i sled vreme da sa prestanali da go pravyat.

Taka che veche ne vajat tezi stari prikazki na balkanite sa bili mnogo narodi i zatovanemoje da seustanovi koy ot kade e proizlyazal.

Mnogo e smeshno i tragichno e tvardenieto che primerno nyakoi narodi stanali slavyani priemayki hristiyanstvoto ili stanali turtsi priemayki musulmanstvoto. Kakto naprimer izraza balgaro mohamedani.

Ako az se nauchadrug ezik naprimer angliyskiya i zabravya svoya roden koeto e napalno vazmojno i se ojenya za anglichanka v moeto pokolenie do kraya na sveta moyat gen shte go ima.

Zatova  ako vse oshteprodaljavateda obsajdate proizhoda si ne smesvayte nito religiyata nito ezika nito obichaite i traditsiite nito tova koy kakvo e bil kazal za vas.

prosto e dostatachno da si vidite DNKto i da razberete v koy period na minaloto vashite dedi kam koya etnicheska geupa sa prinadlejali.
Ako tova ne vi interesuva po e pravilno da razsajdavate v koy period na sashtestvuvane na vashiyat etnost ste bili nay dobre.

ibrahim65:
daczo първо здравей и когато дойдиш в България заповядай със събеседниците си.
....  Admin.

А сега по сериозно по темата мерси че ми обърна внимание и до някаде сподилам възгледите ти не е важно какви сме били защо сега не сме
прИчините са толкова много че за да ги изброим ни трябват дни.
Сега искам да те питам аз ако се определя като ПОМАК това каква загуба има за България или тогава ставам врак на тази държава ако се погледне в другите държави кадето има ПОМАЦИ си гу са решили въпроса например една Гърция е доста по напрет от нас подготвят фестивали с цени на Гърци Турци и ПОМАЦИ 2009 Kentenlik Festifalinde DefilePart1   http://www.youtube.com/user/tsitak#p/a/u/1/i7w5xHFHaSA   ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА ДЕМОКРАЦИЯ НА ТОЛЕРАНТНОСТ а ние все още се отричаме опрекваме ние все още се виждаме за врагове този път не е път този път няма да ни изведе до никаде.
Всичко е толкова просто аз съм ПОМАК а ти си БЪЛГАРИН това е всичко.
бях на почивка в Турция и както винаги се интенересувах от всичко попаднах в една компания и побързах да кажа че съм ПОМАК никой нищо не реегира тогава го повторих няколко пъти тогава ми казаха добре де добре разбрахме че си ПОМАК видя ми се доста страно но ми стана кеф.

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on September 10, 2011, 23:31 --- Rasate на тебе имам много да ти казвамне мисли че си голямата работа.
-1 Защо се чудиш за ПОМАЦИТЕ че не се чустват българи ама защо трябва да се чустват какво са видяли добро от тях това ли
http://img59.imageshack.us/img59/1598/800pxbaptizingthevillag.jpg
-2 Ние помним само 1913 година до днес не може да се искаже ами преди преди това един Аллах знае само помисли защо човек като иде в Америка и се гордее че е Американец.
-3 Лесно е да се забавляваш лесното е да определяш но това ти добре го правиш трудното е да ги разбереш а това за теб е невъзможно за никакъв националист това не е възможно само погледни така покрай теб как живееш а те ПОМАЦИТЕ а пък и на всичкото отгоре оспорваш за лидер от теб лидер не става не е възможно да копираш някой работи от тук от там това не те прави лидер.
-4 Ако погледниш по назат ще видиш че от доста от одавна пиша че ПОМАЦИТЕ са от Адана до Белграт и за разлика от теб аз съ обикалял тези места на никой не му е лесно но най зле са в България но тук не само ПОМАЦИТЕ са зле а всички граждани това е факт.
-5 Ако тук мойто пишане те забавлява значи си паднал доста ниско забавлението е доста друго нещо особено ти кадето живееши е в изобилие или остаря за някой работи.
 -6 Думата изцепки си е запази за себе си защото ти за нас си отрепкаи такъв ще си останиш докато не докажиш обратното.

А сега да ти отговоря на това дали ПОМАЦИТЕ са били българи или не НЕ СА на мен това ми е отговора и ако питаш защо е така ще ти отговоря.
-1 За да искаш да имаш нещо за да искаш да си нещо то трябва да те превлича да ти харесва за да може да се жертваш за него в българщината какво да ми харесва какво да ме превлича за какво да се жертвам ти ми отговори.
-2 Да вземим твоята история коя освободителна воина е гордост за нас коя е спечелена само от нас ти живееш в миналото и с това се гордееш но но но колко хора го опровергават а колко го оплюват аз не аз не оплювам никоя но съм сигорен че всичко е скалъпено за да се хареса на някой не не аз с това нито се гордея нито искам да въспитавам децата си.
-3 Да вземим националният герой Васил Левски като националист ти са ясни всички неща оставям на теб да го сравниш с Ататюрк един друк национален герой бил ли си на грубът му в Анкара препоръчвам ти да идиш и ще почустваш някой неща като завист да расате трябва да заздравим тези неща който ни обединяват трябва да изпъкнат неща с който да се гордеем и това пада на вас не може с лозунги като България на българите другите знаеш.
-4 Другото което ми прави впечетление хукнали са някакви историци по Родопите и каквото намерят го свързват с българщината дори да намерят едно говеждо лайно веднага му търсят името ..........от любопитство питам от каде научиха че там еднат местност се е казвала  перперикон някой хора за да завлекът някой лев на какво ли не са способни.

--- End quote ---

Не всички акркадаш-само тези в Чеча-слава богу повечкото помаци се имат за българи.
Затова те подканям да излезеш от Чеча навън-до близкият Смолян ако щеш,ако искаш до Скеча( макар,че там гърците "добре" са си свършили работата-до 60 години на миналия век ги потурчваха,а след 60 години-ги правеха помаки -наследници на траките,а оттам и по-лесно ги  погърчваха.Защо мислиш ,че там не е запазена нито една наша песен).
Ако искаш иди до Балкана-там съм сигурен,че ако намериш поне един помак да не се смята за българин-ще е голямо постижение за теб.А защо е така-защото все още някой мюсюлмански родове и някой християнски са рода-произлизат от общ корен-най вече от братя.

И не давай характеристика от дадена политика на някой "умни" глави на цял един народ от който си и ти.

А и не се тревожи-не публикувам чужди материали-а свой собствени.Четенето му е работата.

Обиколил до Белграда-ай де де.Обиколи малко родината,може да прескочиш до съседните краища-чуй говорите,диалектите на който думат-виж празниците-не само ислямските,научи ритуалите-узнай за поверията,легендите,послушай песните на даденият край и тогава пиши.

Защото отидеш ли в някой край-не ходи предубеден,а с отворено сърце за да се вслушаш какво ти говорят,а не думите да окапват покрай теб не чути, като есенни листа.

Защото едно е да слушаш,друго е да чуеш,едно е да гледаш,друго е да видиш!

А за личните нападки-прочети правилата на този форум-защото откакто съм тук видях,че аршина е двоен.
Но не се изненадвам-ти винаги четеш без да осмисляш прочетеното-не си осмислил и правилата. ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D

А за крахът в националните идеали е виновен интернационализма на комунизма-ако в Турция беше настъпил-не знам как щеше да се отнасят и с паметта на Мустафа Кемал.

А до Кемал -той е имал един пример и това е България-всичко в Турция  е сравнявал с България-дори се колебаел дали да замени арабицата с кирилица или с латиница-сърцето му е нашепвало кирилица,а  разумът латиница-знаеш изборът му.

Мустафа Кемал е говорил перфектен български-любовта на живота му е българка-генералската щерка Димитрина Ковачева,всички с които е работил за създаването на съвременна Турция са изселници от България-помаци или български Турци-от Русе,София,Плевен и пр.-индустриалната революция на Турция и самата Турция се дължи на тях-ако ги нямаше тях Турция нямаше да я има,а остатъците на Османската империя щяха да са си все още в Ориентализма.

Поздрави.

oxyuranus:

--- Quote from: Marlboro on September 11, 2011, 03:19 --- Rasete  mo'm4eto misli ,4e e bulgarin ,ako be6e bi trqbvalo da ima  vruzka s turko-bulgarite na Esperih s tatko Kurt (majka avarka, tate hun -blizyk rodnina na Ernek- sin na Atila) !!!
 Za vseizvectni fakti  ne  moje  da  govorim ,nali  Rashe ?

--- End quote ---
В тоя ред на мисли-майка аварка, татко хун, дядо вавилонец, баба египтянка. Извод-българите са най-старата цивилизация на света и най културната и всичко известно на този свят е българско дело !!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Пък вие се дърпате и не щете да сте българи!
Майстори сте на бисерите!!!

Rasate:

--- Quote from: Marlboro on September 11, 2011, 03:19 --- Rasete  mo'm4eto misli ,4e e bulgarin ,ako be6e bi trqbvalo da ima  vruzka s turko-bulgarite na Esperih s tatko Kurt (majka avarka, tate hun -blizyk rodnina na Ernek- sin na Atila) !!!
 Za vseizvectni fakti  ne  moje  da  govorim ,nali  Rashe ?

--- End quote ---

Тюркската теория е в пълно отстъпление-даже вече няма и поддръжници освен май Marlboro.

Прочети една стара българска история съставена върху хроники от ИРИ(Византия) и тогава говори за Еспор или Аспар-ездач,конник-иранско име.

http://www.kroraina.com/knigi/bk2/index.html

От друга страна името Аспар е често срещано име в Източно-римският императорски двор-носят го предимно алани или перси. ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version