Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
Rasate:
Къде забравихме траките?! ;)
Дакийски шапчици при българите:
Още дакийски шапчици и униформи при българите в една битка с маджарите,когато уж сме под османско?! ;) ;D ;D
".....Victory of Ludwig I the Great of Hungary over the Bulgarians. Right panel of the altar of Saint Lambrecht. Oil on wood (before 1430)....."
Поздрави.
mustafa_b:
--- Quote from: Rasate on September 11, 2011, 21:56 ---
Иса-аз съм българин-мога да проследя родът от едната страна до преди 500 години,а другата до към 300-400 години.
Едните са Търновски боляри избягали с царя до Никопол-после били се настаната на Мехмед и удостоени с земя от него.Род на спахии(конници).
Други са от Македония-там нишката се къса до преди 110 години-и историята не ми е позната.
Други са балканджии-богат род също спахии(конници).
Трети са от София-богат род-част от които купили земя и се заселили в Предбалкана до преди повече от 100 години.
Знам историята,която се предава в различните родове-сега е доста обобщена и доста неща са изгубени-малките деца обичат да слушат приказки,но по времето на комунизма рядко бяха оставяни на село при дядовците и бабите са да слушат историите,разказани под формата на приказка.
Поздрави.
--- End quote ---
Хаха, ставаш смешен :) Родът, приятелю, не е само от две страни, бъркаш го с поколението. А за 500 години знаеш ли колко поколения са се източили?! И всяко едно от тях с по две страни, които пък от своя страна по бащина и майчина линия са пак с по две разклонения... И така иди им дири края ако си нямаш друга работа. А и можеш ли да потвърдиш със сигурност, че на някой "османлия" не му е хрумнало да се позабавлява с някоя от жените в тези поколения...
Rasate:
--- Quote from: mustafa_b on September 12, 2011, 14:53 ---Хаха, ставаш смешен :) Родът, приятелю, не е само от две страни, бъркаш го с поколението. А за 500 години знаеш ли колко поколения са се източили?! И всяко едно от тях с по две страни, които пък от своя страна по бащина и майчина линия са пак с по две разклонения... И така иди им дири края ако си нямаш друга работа. А и можеш ли да потвърдиш със сигурност, че на някой "османлия" не му е хрумнало да се позабавлява с някоя от жените в тези поколения...
--- End quote ---
Да но знаеш,че по бащина линия се предава името-поради патриархатът ?!
Дори да е имало родство между различни родове по майчина линия то тя се пренебрегвала в миналото.Сега майчината линия е от значение.
Оттам именно изхождам. ;)
Поздрави.
Svetlina:
......................
Изстрито за нарушение и провокации. Админ.
mustafa_b:
Не знам какво му липсва на Исляма, но на теб определено ти липсва елементарно чувство на търпимост след като си позволяваш да говориш с такава неприязън по отношение на религията на домакините в този сайт.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version