Български > Религия и мистика
Задължително вероучение в училища!
Nazmi:
Трябва ли да има !?
Какво ще се случи ако половината ученици не искат това ,а желаят английски или немски!
Ами ако в класа са наполовина да се учи православие или ислям,тогава какво става!!!???
Това се дискутира в момента.
Много е важно децата в едно училище да имат възможност да избират това!
Как е по света?- тези и други моменти тук!
skoti3:
Ако все пак има вероучение то нещата са много прости. Правят предмет "Религия" и какво им пречи да го направят на раздели, например раздел "Ислям", раздел "Християнство" и т.н. Както има в Географията отделни раздели за Северна Америка или Азия ?
Nazmi:
--- Quote from: skoti3 on September 24, 2010, 08:59 ---Ако все пак има вероучение то нещата са много прости. Правят предмет "Религия" и какво им пречи да го направят на раздели, например раздел "Ислям", раздел "Християнство" и т.н. Както има в Географията отделни раздели за Северна Америка или Азия ?
--- End quote ---
Ok,съгласен. Но преди малко по БТВ казаха,че държавата НЯМА пари за тези раздели" Ислям" "
"Християнство"
Какво остава,в Кърджалийско е Ок,но например в Пловдив учениците!?
skoti3:
Не съм гледал новини, но не мисля, че това е толкова скъпо. Правят един учебник, където пише за различните религии и най вече за тези, които са разпространени в България. Всичко това ще е в един учебник и ще могат от него да учат всички. По този начин до някъде ще могат и различните религии да се опознаят. Не съм за това, учениците да се делят на групички. Предмета ще е един, където ще се учи и за Православие и за Ислям и други.
sirrio:
Най-новото педложение от вчера е да има предмет "Религия", но той да е свободно избираем. Тоест, ако родителите желаят, могат да запишат детето си на "Религия", или да изберат примено "Етика" или друг свободно избираем предмет. Такава е практиката в повечето европейски страни и лично аз считам, че това е добър вариант, който ще удовлетвори всички.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version