Български > История

На Тази Дата.....

<< < (16/20) > >>

Kaplan:
Stanislave Тервел е виновен, на него се сърди  :D ;)

Svetlina:

--- Quote from: Stanislav Stoianov on November 16, 2011, 00:02 ---Хм..... не си ми схванал мисълта....  Не съм написал "кирливи джамии" като обида към религията "ислям" и нейните храмове. По същия начин бих казал "кирливи църкви" на християнски храмове , които нямат никаква архитектурна и художествена стойност.
За "дивото племе" не се отричам. Мисля го и го знам. Просто сравнявам постиженията на това племе с постиженията на западното племе. Яд ме е , че от Унгария на югоизток всичко е мизерия. Да ни бяха завладели арабите по добре. Виж в Испания какво наследство оставиха!

--- End quote ---

Станиславе, те са заимствали буквално от Ромейската държата, дори полумесеца и феса са пренесли в символите си от И.Р.И.

А от 1870 г. твърдят, че няма тюркски народи и езици, а всички са "турски", нищо че на английски, френски, руски, български ... има разлика и нещо че става за въпрос за различни народи и езици.Та така за наследниците на Осман.

Kaplan:
Светлина, да оставим на страна, разсъжденията ти които виждам накъде бият.  Нека за миг всички мислим, като теб - османците са дивашко племе, без култура, без писменост, език ("защото е съвкупност от персийски и арабски"), фолклор, цивилизованост, образованост. Откраднали са от съседите си феса, баклавата, локума, писмеността, полумесеца... народът им се състои от различни асимилирани етнически групи и т.н и т.н. ... ОК.
 Какво следва сега, България е високо образована, цивилизована, светска държава. Опирала на 3 морета, Първа сила в европейския югоизток, "Създала славянска азбука",  "на вси словени дала книга да четат", президента на Бразилия е половин българка, създателят на компютъра е половин българин и т.н и т.н. ...

Връщаме се в реалността и виждаме - "османското племе" държи 15-та икономика в света (Българската е 70-та), османците са вторите в Европа по производство на бяла техника (България?), османците са първи в Европа по производство на Камиони, автобуси, микробуси (България?) водеща нация в корабостроенето (България?). А нас "великият народ от Дунавска България" ни рекламират като тоалетна, като корумпирана и спряла развитието си в 15 век страна.   И още много други неща за които няма смисъл да пиша а и нямам желание.

Та така Светле, пиша това за да видиме през къде сме и да си сверим часовниците. Да не лаем много от България, защото резултатите са написани черно на бяло. ИКОНОМИКАТА няма етнос и религия! 

Излезте от стъкленият свят и погледнете реалността! България няма нужда от националисти, а от висшисти! Историята можем да я обсъждаме но това си е история, минало... Не изживявай миналото сега. Не сме 10-11 век!

Ако всеки път когато искаме да оплюем съседите си, обърнем внимание на себе си и положението на родината то несъмнено ще бъдем по-полезни на обществото.

Не ми се пише във форума вече, защото вие лягате и ставате с етнонима "османлии" и Османска империя. И к'во като е имало империя? В Гърция не е ли имало? Не са ли една от добре развитите европейски нации? Помисли какво искам да ти кажа... не се правете на "непобарани" гелини ;D

Svetlina:

--- Quote from: Kaplan on November 16, 2011, 19:41 ---,,,,,,,,,,,,
Излезте от стъкленият свят и погледнете реалността! България няма нужда от националисти, а от висшисти! Историята можем да я обсъждаме но това си е история, минало...

Ако всеки път когато искаме да оплюем съседите си, обърнем внимание на себе си и положението на родината то несъмнено ще бъдем по-полезни на обществото.
,,,,,,,,,,,,,
А според тебе какво означава "национализъм"? За мене означава да обичаш родина и отечество, да имаш гражданско съзнание и да работиш. За мене тия, които управляват България от 60 години обслужват чужди и лично свои икономически интереси.
В този ред на мисли Турция много правилно и единствено си гледа интересите на основата на национализма.

[А долните ти две изречения се отнасят за Куртчо - той се събужда и започва да възхвалява любимата си империя, след което изумително дейно и продължително се нахвърля да ругае по всичко нетурско, неосманско или немюсюлманско. 
Ама извинявай да си изхвърля отрицателните чувства на друг език, а не на български, а може и да го прави в Анадола...или да се моли на арабски - ще му е от по-голяма полза, поне няма да е толкова неудовлетворен.

Не ми се пише във форума вече, защото вие лягате и ставате с етнонима "османлии" и Османска империя. И к'во като е имало империя? В Гърция не е ли имало? Не са ли една от добре развитите европейски нации? Помисли какво искам да ти кажа... не се правете на "непобарани" гелини ;D

--- End quote ---

Svetlina:

--- Quote from: Svetlina on November 17, 2011, 00:33 ---

--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version