Български > История
История-митове и реалност
Svetlina:
--- Quote from: SIVEK on May 03, 2011, 21:13 ---Здравей Светлина
Не ме интересува кои е измислен, и кои реален, но има доста неща от тази история около Батак, които са силно преувеличени.
Темата ,,Истината за Батак'' може би е заключена само за Вас.И ако Ви кажа какво ме смущава бихте ли ми помогнали.
--- End quote ---
Здравей Сивек, (на "ти", или на "Вие" ще си говорим, или огледално - както искате, всъщност),
По темата има доста материали не само в сайта, вкл. и за устната традиция.
Явно някой отключва и заключва темите, когато му хрумне - в момента е отключена и за мен. Та какво смущаващо има, не разбрах? Може пък да съм в състояние да помогна...
SIVEK:
Запомнил съм нещо и са ме учили ,че когато срещнеш някой, непознат трябва да го поздравиш и да се обърнеш към него на Вие.Но все ми е тая как ще си говорим може и ,,огледално''.А за смущението забрави вече ми мина.Благодаря за готовността да ми помогнеш.
Svetlina:
Да, така е, Сивек, учтивата форма е "Вие", но виждам, че в два поредни постинга се обръщате/ш по различен начин към мен, редувайки двете форми и затова попитах. На мен лично ми е все едно.
KaraIbrahim:
Практика е във интернет-форумите обръщението да е на "ти".Но това няма значение,важно е да бъде запазен тонът на взаимно уважение. :)
А относно митове за българската история един историк е описал едни митове в българската история.Вижте ги:
http://chitanka.info/book/2317-12_mita_v_bylgarskata_istorija
Hasan Ismail:
Караибрахиме, защо ни подвеждаш? Има ли истински историци в настоящият момент.Според мен- няма.ЗАЩО? Защото на аканъ историка Б.Димитров не вярвам,защото пише и говори премного глупости и простотии,че камо ли на другите и хеле на помашките т. н. историци,които имат психологически проблем със своя произход и потеклото си.Вярвай,че познавам поне четирима,които завършиха история във ВТУ,но не мога да кажа нито една добра дума за тях.Двама от тях бяха срам за помашкия род,а другите двама се захманаха с политика.Кажи как да им вярвам,като ги познавам отблизо.За кариера и пари биха продали и майчиното си мляко.Извинявам се много за грубия тон,но какво да се прави?НО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТВОРИ ОЧИТЕ на четящите братя,че не всичко което се пише е вярно, в повечето случаи е заблуда.Даже като се замисля имам чувството,че поне двама от историците пишещи във форума са ми познати макар,че единия е приел женско име.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version