Български > История
Кога България е загубила независимостта си напълно
Suleyman.45:
Çoveçe s malko ç edna bılgarska nedama pişe,çe bılgarskite mıje 95 protzenta ste şuşumigi ti me zanimavaş s bılgaro-romski problemi.Az ne razbiram i ne se interisuvam ot mıje te si sa tvoy problem i na organizatorite na gey paradite B-ya.Jenite sa mnogo mili i sa spetzialno sızdadeni za semeen uüut,pak povtarym ne me zanimavay s tvoite siabosti i nestadartni predstavi za polovite otnoşeniya.Kolkoto do mita po 5 na noj tova go ima no samo sreştu romki metaçki,kogato sa samo 1-2 i po lepaçi na plakati i afişi,no trybva da e samo edin taka e po sigorno.Loşoto e,çe posle idvat20-30 romi ot mahlata i poçvat da biyat nared bez da pitat koy vinoven i koy ne.Mejdufproçem smelite pederasçeta otdavna sa izbyagali,zaştoto te ne se biyat te samo biyat.Pak mejdufproçem bılgarskite vlastnitzi otdavna sa vdignali rıtze ot romite zaştoto gledat ot po visoko myasto i veçe sa napılno uvereni,çe romite tova sa bıdeşteto na edin narod koyto bil tolkova glupav sam da si sızdava vragove.Tolkova glupav,çe zabravil çe razmnojavaneto stava sıs seks,a ne s plüskane na svinsko i varene na rakiya,
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
--- Quote ---Rasate
Незнам колко са страхливи българите,но са единственият народ победил два пъти монголите.Единият път през 1223 г от емир Габдула Челебир владетел на България Магна,вторият път през 1241 г. от цар Иван Асен 2 владетел на България Минор.А и Ивайло ги бие няколко пъти през 1278. и само съюзът между Византия и монголите му попречват да ги изгони напълно.
--- End quote ---
Parvite sa turki vtoriq kuman a tretiq ne znam a tova 4e po onova vreme sa gi slagali pod ob6t znamenatel e dosta interesno za men.
Marlboro:
--- Quote ---Арна – див, свиреп(скито-сарматски)
http://rechnik.samoistina.com/
http://www.onlinerechnik.com/duma/арнаутин
--- End quote ---
Sachmalik Rashate,Sachmalik !!!
Takava tupa-prostotiq ne sam vidql po veb -saitovete dosega na edno mqsto Rashate, kato tozi haidyshko-peshteren sait nadraskan ot haidyshki-tretoklasnik http://rechnik.samoistina.com ,kato pochti vsichki dymi sa na tyrski koito dymi vse oshte nie si gi izgovarqme ot vremeto na Osmanskata imperiq i ot predi osnovavaneto na Imperiqta.
"Arna" bilo oznachavalo "div,svirep " i kvo obshto moje da ima tova s Arnayt ...zashto li sa zamraznali kompotite na haidytite v peshterite ha-a, Rashate ?
Cho-o-k selqmlar za haidytite ot tezi Arnayti koito peqt za Chanakkale v tova video sus snimki ot vremeto na Imperiqta.
http://www.youtube.com/watch?v=KzkK0cbN10I&feature=player_embedded#!
Arnaut (Ottoman Turkish: آرناﺌود) is a Turkish term used to denote Albanians. In modern Turkish the term is used as Arnavut (pl. Arnavutlar).
As mercenary formations of the era were composed chiefly of Albanians the term took additional meaning like in the Danubian Principalities, where it was also used to denote various mercenary units. [1][2][3]
As a surname throughout the empire it spread in the forms of: al-Arnaut Arabic: أرنائوط (Arabic), Arnautović (Serbo-Croatian), Arnaoutis (Greek), Arnautov or Arnaudov (Bulgarian) and Arnăutu (Romanian). http://en.wikipedia.org/wiki/Arnauts
Haidyta moje da jivee bez hrana tcql mesetc , moje da jivee bez voda dni i noshti, moje da jivee bez vazdyh nqkolko minyti, haidyta daje moje da jivee i bez mozak tcql jivot.!!!
Marlboro:
--- Quote from: Rasate on February 08, 2013, 20:46 ---По горните редове показват колко си неук!!!
Има редица пътеписи на различни западни хронисти,които описват какво е било населението почти до Истанбул.
С две думи до Одрин е било изцяло българо-говорещо("дори турците са говорили български"),след него се е наблюдавало триезичие.
На трети Март се сключва договор в Сан Стефано,сега част от Истанбул- населението е почти изцяло християнско до 1923 г.
Подписният договор между Кемал и Стамболийски показва,колко е било мюсюлманското население на Одринският вилает.
Поздрави
--- End quote ---
Rashate, vie prostite-haidyti bez diplomi kolkoto i da povtarqte haidyshkite vi sachineniq ne mojete da promenite nito imperiite nito istoriqta nito vremeto, sho'to vsichki istoritci po-sveta vkluchitelno i zapadnite znaqt tezi teritorii kato Macedonia, Tracia i na sever kato Moezia(uyjna-Dobrydja) po vremeto na Rimskata imperiq sushto taka i ot 395 godina pri Vizantiiskata imperiq (makar da ima razlichni plemena pridoshli v razlichni vekove s razlichni ezitci)
...ne s dve dymi ako shtesh i na Syperziro se preobrazi i bez dymi da plqmpash pak shte te razberem teb na kolko chashi Reza-loza moje da pishesh peshternite haidyshki sachineniq i k'va diploma moje da imash, na kolko godinki moje da si i ot koe selo moje da pishesh tretoklasnite "istoricheski" selski haidyshki sachineni izrecheniq.
Rashate, v 7-mi vek pra-pra-pra...dqdo ti edva li e bil po Dobrydja i edva li takiva kato teb hindo-myrgavo-ariitci (s tvoe potvarjdenie) ot Indiiskiq arhipelag (myrgavi), koito sega se narichat "bAlgari" da se bili m/y vouyvashtite bylgar-turki i vizantiici. Teritoriite zavladqni ot bulgar-turkite govoreshti TURKIK s ORKHON klinopisni nadpisi pod Dynava v Dobrydja narechena Tyna -Bylgar prez 7-mi vek prinadlejat na bulgar-turkite pri koito estestvenno ne e bil pra-pra-pra... hindy-myrgaviq ti dqdo.!
Zavladqnite teritorii ot bulgar-turkite predi da se nareche Tyna -Bylgar prez 7-mi vek ot Dobrydja do Moldova koeto e 1-voto tcarstvo tova tcarstvo stava Imperiq do 10 -ti vek s primesi ot razlichni drygi narodi (etnosi) i ostava pod Vizantiisko robstvo poveche ot 2 veka do idvaneto na Kumanite-turki v 12 -ti vek, koqto pa'k stava vtoroto tcarstvo i otnovo e imperiq s razlichni drygi narodi (etnosi) i nakraq predi da izchezne iztcqlo ot kartata na Balkanite e spasena ot Osmanskata Imperiq kato se poevqva sled 19 vek otnovo s tretata (darjava) tcarstvo s nachertana granitca ot velikite sili (Avsto-Yngaria, Rysia i Osmanskata Imperia) koqto nqma nishto obshto s parvite dve tcarstva pak ot nai-razlichni narodi sastavena ot ostanalite etnosni grypi ot Osmanskata imperiq s vanshni lideri kato parviq tcar e avstriiski- nemetc a pravitelstvoto sastaveno ot parvite intelektyaltci zavirshili v Istanbylskiq Robert koledj v nai- tolerantnata Imperiq sashtestvyvashta ot kakto e rodena choveshkata tcivilizatciq Osmanskata Feodalna Imperiq a ne robska kato drygite Imperii, i chak sled 2-rata svetovna voina stava savsem dryga darjava s komynisticheski-haidyshki-prosti-rasisti :o koito proizvejdaha edinstvenno kompot i konservi i tuk tame domashna "reza-loza" ;D ;D ;D
Musulmanskite teritorii poveche ot 600 godini ne prinadlejat na vizantiiski hristiqni dokarani za nqkolko mesetca prez Balkanskata voina 1912, koito okypatori zabivat noj zad garba na lavovete koito se biqt litce v litce s polovinata svqt v Afrika.
V sashtoto vreme na balkanite se osnovava Zapadno Trakiiskata Repyblika ot mlado-tyrtcite na Kemal kato Istochna Trakiq e v granitcite na Imperiqta.!
Selqmlar Rashate, cho-o-k Selqmlar i po-malko pii ot "reza-lozata" za da ne sanyvash otnovo koshmar.! ;D
Komynista-qtak-partizan-haidytin moje da jivee bez hrana tcql mesetc , moje da jivee bez voda dni i noshti, moje da jivee bez vazdyh nqkolko minyti, komynista-qtak-partizan-haidytin daje moje da jivee i bez mozak tcql jivot.!!!
Dokato tyrtcite (lavovete) imat mnogo-vekovni i mnogo-broini imperski istorii, prikazkite za tqhnoto "lovyvane" vinagi shte gi proslavqt.
Suleyman.45:
Bratko Marlboro zaito si gubite vremeto s tozi nezaslujavaşt vnimanieto vi ganço.Ne ste li obırnali vnimanie poslaniyata mu sa pılni s izmişlöteni i deziinformatzii.Toy e na ştat i zaplata,plaştat mu da pişe na inat-ne mu obrıştayte vnimanie.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version