Български > Религия и мистика

Мисионерството

<< < (2/3) > >>

Hashashin:
Шали, убеден съм че Сюлейман не цели провокация. Просто статията му се сторила интерсна и я е пуснал тук. Недей търси във всичко задни мисли. Той няма такива.

husein:
 edno po razli4no evangelie v koeto isus otri4a 4e e bog   http://barnabas.net/

Kaplan:

--- Quote from: Шали on January 30, 2011, 22:33 ---Така представени нещата (изопачени) са си провокация към нас, а ти не си от провокаторите. И в този случай ми е чудно каква е идеята ти с откриването на темата.

--- End quote ---

Шали, уверявам те, че няма никаква провокация! Статията е за един френски мисионер, който проповядвал християнството в мюсюлмански страни в по времето когато проповядвал религията си се сблъсква с Исляма и приема тази религия.  Статията не е копи-пейст. Преписах е собственоръчно
 ето и източника:

Сп. Селям - брой 2  / година - 2004 

Писах със съкращения, защото статията е голяма, ако някой има интерес какво става по нататък, мога да започна да пиша и следващите части - ако няма интерес то невиждам смисъл да преписвам останалото.

Поздрави!
--- Quote from: Орлово перо on January 30, 2011, 22:49 ---Шали, убеден съм че Сюлейман не цели провокация. Просто статията му се сторила интерсна и я е пуснал тук. Недей търси във всичко задни мисли. Той няма такива.

--- End quote ---

Именно! :)

П.П     а и в тази тема може да коментираме не само тази статия, а мисионерството като цяло - мисионерството в миналото, сега и настоящето....

Шали:

--- Quote from: Süleyman on January 31, 2011, 12:16 ---...Статията не е копи-пейст. Преписах е собственоръчно
 ето и източника:

Сп. Селям - брой 2  / година - 2004 
...

--- End quote ---
Поздрав за което, явно доста те е впечатлила! Историята познава много такива случаи за промяна на религиозните възгледи и към ислям и към християнство (примерно). Тревожното от такива статии, обаче е, че никой такъв човек не представя истинно религиозната доктрина, която е подменил с друга. Намирам за подвеждащо един човек да се учи за Православието от мюслим или пък аз да чета за исляма тълкуванията на християни. И тъй като червените текстове съвсем не отговарят на нашите разбирания, имам две опции - или да подмина това и да означава, че съм съгласна (чрез неактивност по въпроса) или да взема да се обяснявам за християнство във форум на мюсюлмани и да се чувствам като някакъв проповедник или мисионер, което е в пълен разрез с разбиранията ми за мярка и такт.
Няма да обсъждам повече в този форум Православието, направих го преди време по повод провокациите на ПомакБГ. Ето, че вече се отприщват нещата и в тази твоя благородна тема (с препратки към някакви сектантски евангелия и н'нам си още какво). Убедена съм, че на това изкушение няма да устоят още мнозина съфорумци, за мое огромно съжаление. Нека се развива темата, ок!
Относно мисионерството, ако не греша е доста широко застъпено сред евангелистите и те имат много стройна система на организация, финансиране и т.н. Ако уважавания фотакиев все още чете тук, смятам може да бъде полезен с по-задълбочените си познания :) Всъщност, представяш ли си днес един християнски мисионер в ислямска държава  :o Та те ни избиват и ни преследват безпричинно, нито имаме църкви, нито можем да си носим религиозен символ...какво говорим за проповядване и разпространение  :-X

П.С. Сюлейман, не подлагам на съмнения твоите намерения, но нали знаеш...ние каква я мислихме, а тя каква стана ;)

Нека е мир братко и Бог с нас!

Hashashin:
Шали, няма нужда да ги подминаваш. Ето аз се спрях и обясних червените текстове от гледна точка на християнството. Сега се сещам за срещите между ходжата и попа в нашия край, на които са обсъждали мирно и тихо въпросите на вярата. Нека и ние го правим в тази тема.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version